Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popodopo,
můžu se zeptat,co má tvoje malá na kombinéze jako podšívku? Většinou to bývá nějaká klouzavá látka a pak to přece musí být na těle nepříjemné?Návleky máme taky..super věc.
Ale stejně bych v podkolenkách a jen kombinézu na holé nožky dceu na lyže neposlala,sama bych to nesnesla asi mít lyžařské kalhoty přímo na těle…:o)))To nemyslim ve zlym,jen si to sama neumim představit,bylo by mi to nepříjemné a studilo:o)
No každej jsme jinej koukám:o))))))))))))))))
Já si taky nemyslím, že se tady někdo na někoho vrhal … myslím, že z toho vznikla celkem dobrá diskuse, sice neřešila problém zakladatelky, ale až do příspěvku Terez byla mírumilovná. Ať to pročítám, jak to pročítám, tak tu nikdo neodsuzuje ani punčocháče ani nepunčocháče, každý své dítě nabaluje jinak.
Já si osobně třeba myslím, že 3-leté dítě už při normální zimě kolem nuly punčocháče pod kalhoty nebo teplou zimní kombinézu nepotřebuje, ale je to můj názor, nikomu ho nevnucuju
![]()
Holky,já to nemyslela nijak zle,fakt mě to jen překvapilo:o),že první odpověď byla „a kluci nocí punčocháče?Není to jen zvyk z komoušů?“,tak se mě to mírně dotklo,prostě mi náš prcek nepřipadá jako blázen,že je nosí:o))))
Tak sorry,taky jsem se nechtěla nikoho dotknout,jen napsat,že s tim názorem nesouhlasim…papa
Celá školka nosí od podzima do jara punčocháče. Kluci i holky. ![]()
Moje děti doma nosí sem tam i růžový po sestřenici.
![]()
Tak teď jsem byla diskusí zaskočena buď jsem stará (41 let) nebo nevím odkud jsem přišla. Synové mají 22,21 a 19 let (je fakt, že vyrůstali , alespoň nějakou část za „komoušů“, ale punčocháče nebo, jak se u nás říká a v čechách většinou neví, co to je, „štrample“ nosili). Taky nesnáším, když vidím dítko běhat jen v punčocháčích, vždy, kdy jsme byli s malou na návštěvě (má 7.let) jsme měli sebou sukýnku nebo zástěrku a u kluků jsem tu i ve školce řešila tenkými plátěnými kalhotami.
Nevím, jak např. v zimě může dítku být, když by mělo riflíky a pod něma nic a jelo by do školky MHD a pak ve školce např. šli ven. Pod oteplováky nebo kombinézy bez ničeho, taky nechápu, když i dospělí chlapi si na horách, na bruslení podvlíkají „spoďáry-jegrovky“. Nám se osvědčili, jak u kluků, tak i teď u Eli puncocháče bez šlapek, líp se jim oblíkali a navíc, když se nožka potí, tak se denně vyměnily ponožky či podkolenky.
Jo a pozor teď mají za 75,– v TESCU zn. CHEROKEE, jak dívčí, tak i chlapecké (bez šlapek) jsou dívčí z 250,– na 75,– a chlapecké ze 150,– na 75,–, dívčí jsou úžasné bílé, růžové nebo fialkové a jsou tam vyražená srdíčka, mají k nim i ve stejném provedení podvlíkací trika s dl. rukávem. Je to matroš přiléhavý žádná vytahaná kolena.
Kamarádka tvrdí, že její kluci taky punčocháče nenosí jen podkolínka (mají 7 a 4 roky), tak nevím je to asi od názoru, ale zženštělé mi to zá:,–(ně nepřijde.
Ahojky, já kupuji punčocháče nejraději v H&M, a nebo taky v Tescu - mají příjemný materiál (ale je to už delší doba, tak nevím, zda ještě mají). Co se týče toho, jestli kluci nosí nebo nenosí… Já je synovi dávám - když je zima, tak je dostane třeba pod kombinézu nebo pod džíny, když vyrážíme někam, kde by měl být „slušně“ oblečený.
Navíc punčocháče vyžadují všechny učitelky ve školce, takže já to neřeším. Ale je fakt, že mu je nedávám jen tak, aby běhal jen v punčoškách, to mi vždycky leze mráz po zádech, když vyhublí klučíci běhají ve třídě v punčocháčích - na to mám alergii ![]()
Já ty štráfatý punčocháče z dob komoušů pamatuju a nosil je i brácha
Já je tááák nesnášela. Vždycky se mi vytahaly a abych měměla rozkrok u kolen, tak jsem tu gumu nosila vytahanou až na hrudníček (btw vtip z té doby: Víte co má ženská po čtyřicítce pod prsy? Gumu od tepláků
) No nevím jaký punčocháče dělají dneska, ale zimní kombinézy pro prcky jsou super, podědili jsme kombinézu, která je uvnitř bavlněná, heboučká
doufám, že takové budou vyrábět i pro větší děti.
Jojo, bavlněné příšerné. Ale když ony se těm dětem ve školce tak dobre oblíkají ![]()
Školku na ven řeším spoďárama bez šlapek z Tchiba a ponožky, jinak nosíme punčocháče s auty a jinými obrázky.
Myslím, že přijde věk, kdy už si je neoblíknou. Zatím musí poslouchat. ![]()
Puncochace dávám i bez teplaků na nich. Stejně běžně jak polodupačky.
Strašně ráda jsem v zimě punčocháče Vojtovi dávala. Říkala jsem mu „harapesáku“. Už se těším zase na zimu
.
Ahoj, zijeme v Mexiku.Tady vubec nevedi, ze punchochace pro kluky vubec existuji. Nedavno jsem je tady videla v H&M, ale samotni prodavaci me tvrdili, ze jsou take holcici, I kdyz meli auticka a jine klucici vzory.Muj nazor, ze budou urcite klucici vubec nechapali..Mame batole, prichazi zima ( I tady se ochlazuje, hlavne vecer) a tak jsem se zaradovala a hned jsem je koupila.Bude je nosit pod kalhoty, kdyz se ochladi, jsou tak pekne, ze mozna i nekdy na doma. Vzpomnela jsem si na detstvi, to je nosili snad vsechny deti, ale byli docela osklive a vytahovali se kolena.Brr.Tyhle jsou moc hezke a hlavne funkcni.Tak jsem rada, ze je mam.