Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@janickaIII píše:
No jasně, po 8 měsíčním vztahu by nejlépe měli plánovat dalšího mimiskakoukám, že zakladatelka má celkem slušný luxus, že ji dítě občas vyzvedne bývalá tchýně a funguje dokonce i přes letní prázdniny. Aby v té Praze nenarazila. Přeci jen pracovní doba do 15 hodin, aby mohla dítě vyzvedávat z družiny v 15:20, je v Praze při plném úvazku docela utopie. Ale současný přítel má slušnou práci, tak ji zřejmě bude živit.
TO SICE ANO, ALE ZASE V PRAZE FUNGUJE DRUŽINA MINIMÁLNĚ DO PŮL ŠESTÉ ![]()
@welovefashion píše:
no popravdě, pokud na tom byla tak špatně, že musela do azyláku, tak se nedivím, že byla ráda, že se o syna alespoň otec postará, a vidím 12 letýho kluka, jak se hrne k mámě a mladšímu bratrovi do 1+1 bez jakéhokoliv soukromí…chtělo by to mít trochu pochopení, odsoudit někoho, protože nežije podle tvých představ je fakt tak snadné…chápu tvé obavy, že 8 měsíců je málo a aby nedopadla za pár měsíců stejně, ale tak snad se to nestane…
Děkuji za zprávu, ano je to tak jak píšete… mladší syn měl jeden rok a nic si z toho nepamatuje, ale starší ví kde jsem bydlela. Když starší syn byl menší tak to bylo na pohodu co se týče všeho. Beru na vědomí že otec je jen jeden, ale jaký to je otec… známe se 2,5 roků z toho jsme spolu 8 měsíců, není to bůhví jak dlouho ale můžeme mít hezky život. Abych pravdu řekla, tady mu ani tak nejde o syna jako o to že mě nebude mít pod kontrolou, nebude mít koho urážet atd. A pomyšlení, že bych mohla mít něco co nemá on a to je hezký vztah, že budeme mít se synem klid a to je to, co on nedá a proto mi dělá opět peklo. Nikdo nejde do vztahu/společného bydlení s jistotou ze to vyjde. Může to vyjít ale taky nemusí, takový je život. A ty co mě tady soudí, vy, určitě máte perfektní život podle návodu. V některých komentářích úplně vidím princeznu ex🤣
@welovefashion píše:
TO SICE ANO, ALE ZASE V PRAZE FUNGUJE DRUŽINA MINIMÁLNĚ DO PŮL ŠESTÉ
Přesně, družina funguje do 17:30 ![]()
@welovefashion píše:
TO SICE ANO, ALE ZASE V PRAZE FUNGUJE DRUŽINA MINIMÁLNĚ DO PŮL ŠESTÉ
jasně funguje, i když ne na všech školách. A s dětmi se může vidět jen při vyzvedávání z družiny, že ![]()
@janickaIII píše:
jasně funguje, i když ne na všech školách. A s dětmi se může vidět jen při vyzvedávání z družiny, že
Takze ted ji odsoudime za to, ze bude pracovat?
@janickaIII píše:
jasně funguje, i když ne na všech školách. A s dětmi se může vidět jen při vyzvedávání z družiny, že
no zase nebude muset dítko do ranní družiny
všechno má své výhody a nevýhody, v Praze se později vstává, později chodí do práce, ale často se chodí i později spát…
Zároveň bude mít přítele, který taky může dítko hodit do školy nebo vyzvednout…
Měla jsem známou samoživitelku a ta opravdu ty děti ze školky vyzvedávala v 17:50, protože v práci končila o půl šesté, a co mohla dělat? Zase je tam vodila na 8.30, tohle je prostě o zvyku…
@Andrea030 píše:
Syna kterého mám v péči jsem se ptala co by na to řekl kdyby se uskutečnilo stěhování a ptá se mě, kam by to bylo tak mu říkám že do Prahy, měl by tam jinou školu, kroužky které zatím tady nemá, měl by i svůj hezky pokojík který tady nemá (mám byt 1+1),měl by nové kamarády, prostě jsem s ním mluvila tak jak to je a co mu tím stěhováním můžu dát
Jsi jako zpraby na Seznamu.cz - reknes A, ale uz nezminis B - neni od tebe fer totiz vubec fer zamlcovat takhle malemu diteti i negativa stehovani.
@Andrea030 píše:
Než bych se odstěhovala se synem, tak to ještě ubehne nějaký čas. A já v tom nevidím problém, 8 měsíců není měsíc
Známe se déle ale 8 měsíců jsme spolu.otec děti si vzal svou princeznu po měsíci domů. A taky ona se k němu stehovala
Ale pritom vsem se jejich otec nikam nestehoval, a deti nemusi menit skolu a vidi se rozhodne casteji, nez kdyz ty se odstehujes az do ptahy.
@VitaminC píše:
Takze ted ji odsoudime za to, ze bude pracovat?
Ne to vůbec ne. Jen by měla přemýšlet hlavou a to 10× víc než když by byla bezdětná. Není úplná sranda se s dětmi přestěhovat 100km daleko. Už jen kvůli tomu, že v novém působišti nebude mít vůbec žádné vazby a než je vybuduje, tak to chvíli zabere.
@welovefashion píše:
no zase nebude muset dítko do ranní družinyvšechno má své výhody a nevýhody, v Praze se později vstává, později chodí do práce, ale často se chodí i později spát…
Zároveň bude mít přítele, který taky může dítko hodit do školy nebo vyzvednout…
Měla jsem známou samoživitelku a ta opravdu ty děti ze školky vyzvedávala v 17:50, protože v práci končila o půl šesté, a co mohla dělat? Zase je tam vodila na 8.30, tohle je prostě o zvyku…
Do ranní družiny, do které stejně chodí jen ty úplně malé děti a je stejně od 6:30.
Co myslíš, že bude mít dítě ze života, když bude od 8 do 17:30 ve škole. Rychlé udělat úkoly a ve 20:30 rychle spát…
vždyť to je horší režim, jak u průměrného zaměstnance.
@janickaIII píše:
Do ranní družiny, do které stejně chodí jen ty úplně malé děti a je stejně od 6:30.
Co myslíš, že bude mít dítě ze života, když bude od 8 do 17:30 ve škole. Rychlé udělat úkoly a ve 20:30 rychle spát…vždyť to je horší režim, jak u průměrného zaměstnance.
Ale tak může mít v družině kroužky, může ho vyzvedávat přítel dříve, nebo ona a spát může jit klidně ve 22:00 jako moje děti a ne v 20.30… Je to jen o jiném nastavení systému a denního režimu.
@welovefashion píše:
Ale tak může mít v družině kroužky, může ho vyzvedávat přítel dříve, nebo ona a spát může jit klidně ve 22:00 jako moje děti a ne v 20.30… Je to jen o jiném nastavení systému a denního režimu.
Děkuji
Já se jen chtěla zeptat na zkušenost zda někdo tímhle prošel a ono se mi dostala jen kritika, co jsem za matku.
@Andrea030 píše:
Děkuji
Já se jen chtěla zeptat na zkušenost zda někdo tímhle prošel a ono se mi dostala jen kritika, co jsem za matku.
Myslíš, že jsou tu desítky žen, co rozdělily sourozence pak se navíc rozhodly přestěhovat do jiného kraje, protože chlapovi se jaksi nechce dojíždět?
@Andrea030 píše:
Děkuji
No tak 8 mesicu je fakt malo na provereni vztahu. Abys sveho syna od krouzku a krasneho pokojicku nestehovala pak zase zpatky do Mostu, protoze byt v Praze si asi nemuzes dovolit? To by ho asi bolelo mnohem vic, ne?
Zajímal by mě názor žen, které chlap vyhodil a malým dítětem, starsiho syna si ten chlap nechal u sebe a ona byla nucena rozdělit ty děti protože azyl u nás ve městě nebyl vhodný pro pětileté dítě a ještě když hrozilo že mě přemístí do jiného kraje diky nedostatku místa a starší syn chodil do školky. Otce absolutně nezajímalo jestli malej má pleny, jídlo nebo léky. Po tom co mě vyhodil tak jsem mu ještě pomahala s domácnosti atd., postupem času prodal nás společný byt kam jsem taky dávala peníze a aniž by se zeptal zda bych nechtěla jít s jeho synem do toho bytu než si najdu něco tak to prodal, a kluka by klidně nechal v azylu, a tohle ho vůbec nezajímalo. On se přestěhoval a to má být v pořádku, on změnil staršímu synovi lékaře bez mého svolení a to má být taky v pořádku. On si prostě zařídil život podle svého a nekoukal na to že má tady syna. A já teď mám koukat na něj? Jako na otce? Já bych mu ve styku nebránila ne, jako on mě. Staršího syna mi dá jen když jemu se to hodí ale na tohle už nikdo nekouká. Ale porad já jsem ta sobecka matka která kouká jen na sebe ![]()