Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Na bezlepkové potraviny by ty mohla přispět zdravotní pojišťovna na některé potravinové alergie přispívají. Zkus zjistit víc, pomoc je to docela velká ![]()
@Anonymní píše:
Mám 2 puberťáky, 15 a17 let, přičemž jedno dítko je bezlepkové, aktuální výživné 6000 a 6800. Mám průměrný plat, s ohledem na dnešní článek na výživné, bych ráda porovnala svou situaci s jinými samoživitelkami. Jsem z Moravskoslezského kraje. Dávám anonym a prosím o zachování. Nechci z okolí poslouchat, že skuhrám, či se lituji, protože tomu tak není, jen chci opravdu srovnat mou situaci s jinými, v podobné situaci. Nemám nikoho jiného, který by přispíval do domácnosti, ani finančně, ani materiálně. Např. prarodiče, kámošky se zahrádkou a pod.
mám hypotéku, 15 let staré auto, dovolené jen po ČR. Obě děti mají rovnátka, což odčerpává finance.
tak důležité taky je, kolik vydělává otec dětí.
@Anonymní píše:
Mám 2 puberťáky, 15 a17 let, přičemž jedno dítko je bezlepkové, aktuální výživné 6000 a 6800. Mám průměrný plat, s ohledem na dnešní článek na výživné, bych ráda porovnala svou situaci s jinými samoživitelkami. Jsem z Moravskoslezského kraje. Dávám anonym a prosím o zachování. Nechci z okolí poslouchat, že skuhrám, či se lituji, protože tomu tak není, jen chci opravdu srovnat mou situaci s jinými, v podobné situaci. Nemám nikoho jiného, který by přispíval do domácnosti, ani finančně, ani materiálně. Např. prarodiče, kámošky se zahrádkou a pod.
mám hypotéku, 15 let staré auto, dovolené jen po ČR. Obě děti mají rovnátka, což odčerpává finance.příjem ex nevím, nemám jak zjistit
Příspěvek upraven 27.09.21 v 18:15
Důležitý je ten příjem ex, to je hlavní od čeho se ty alimenty odvyji. Za mě máš slušné peníze, neznám nikoho, kdo by bral na děti tolik (krom jedne, která brala desítku na každé dítě, ale její ex dělal v zahraničí a bral hodně vysoký plat).
Mám 6 let staré nízké alimenty, tehdy to byla ex podmínka pro klidné majetkové vyrovnání. Rozhoupávám se už nějakou dobu k aktualizaci, chci to udělat, než bude staršímu 18, aby pak nemusel otce žalovat sám. Ale taky netuším, jak na to, nejlepší by byla nějaká dohoda předem s tím to na soud podat, ale ex se mi hádám s příjmy nesvěří a mám obavy, že to nebude úplně milá událost…
Příspěvek upraven 01.10.21 v 15:46
@Anonymní píše:
mám hypotéku, 15 let staré auto, dovolené jen po ČR. Obě děti mají rovnátka, což odčerpává finance.příjem ex nevím, nemám jak zjistit
Tak pak to nemá cenu tady řešit, že? Někdo má alimenty jako jiný cisty příjem. ![]()
Dala si spoustu informací které nemají s alimenty nic společného (hypotéka, auto) a to jediné z čeho se to reálně počítá (ex plat) nevíš ![]()
Ale zcela určitě máš alimenty nadprůměrné. Dostávat skoro 13 tisíc měsíčně navíc ti může většina samoživitelek velmi závidět ![]()
Vážně tolik?
mimochodem, to že máš hypotéku, auto atd…je už jen tvá starost. Na to ti tvůj ex přispívat vážně nebude.
Řekla bych, že alimenty máš opravdu nadprůměrný…co by za to jiné ženy daly. Každopádně nejdůležitější, je plat otce.
Plat otce je dulezity, ale druha zasadni vec jsou presne spocitane naklady na deti.
Vsechno, vcetne energii a dalsich veci, ktere rozpocitas na cleny domacnosti.
Vyjde ti nejaka castka a pak si porovnas, kolik ti z toho uhradi alimenty a kolik zbyde na tebe a od toho uz se muzes nejak odpichnout.
@Anonymní píše:
Bez příjmu ex je to o ničem. v rozsudku příjem otce není,? Kdy naposledy se alimenty upravovaly…
@Lucie_Sx píše:
Plat otce je dulezity, ale druha zasadni vec jsou presne spocitane naklady na deti.
Vsechno, vcetne energii a dalsich veci, ktere rozpocitas na cleny domacnosti.
Vyjde ti nejaka castka a pak si porovnas, kolik ti z toho uhradi alimenty a kolik zbyde na tebe a od toho uz se muzes nejak odpichnout.
To je blbost. Aktualni potřeby děti se mohou odvijet jen od toho, na co teď mám. To neznamena, že by se nedala za ně utratit výživné vyšší. A to vždycky vymyslím prakticky v neomezene vysi- různé sporty, vybaveni, nový pokojicek, soukrome hodiny jazyků, dovolené, doucovani, konicky, chuvy, kroužky, které by dítě potřebovala, ale není na ně. Má to ale smysl zminovat jen tehdy, pokud na to rodiče potencionalne mají, pokud nemají, nemá smysl řešit. Takže opravdu, jediné, čím se soud relevantne bude zabyvat je příjem otce, případně jeho financni pomery obecneji ( majetek, životní uroven). V případě nižších prijmu otce pak třeba prokazat nějaké zvysene naroky dítěte, které jsou nezbyzne (především zdravotni), ty pak zajistit třeba tu vyšší hranici tabulkoveho rozmezi. Vydaje za elektrinu fakt nikoho zajímat nebudou.
Má průměrný plat, takže kolem 30 000? A podílí se i na výchově nebo jenom platí a nic víc?
Máš luxusní alimenty… ty jooo 13tis na dvě děti… Dej na tu kupku taky 13tis… stojí tě děti 26tis měsíčně?? Asi nee, že?
@Veru1987 píše:
Máš luxusní alimenty… ty jooo 13tis na dvě děti… Dej na tu kupku taky 13tis… stojí tě děti 26tis měsíčně?? Asi nee, že?
Jakych 26? Jako že matka plne pecuje, ale má přispíval stejne jako nepecujici otec? To snad ne, že?
Jinak to může být vejvar, pokud má otec prumernou mzu. Pokud vydelava statisoce, tak je to almuzna.
@Lama Lama píše:
Jakych 26? Jako že matka plne pecuje, ale má přispíval stejne jako nepecujici otec? To snad ne, že?
Jinak to může být vejvar, pokud má otec prumernou mzu. Pokud vydelava statisoce, tak je to almuzna.
O puberťáky 15 a 17 už moc péče není. Aby to neskončilo tvorbou úspor ze strany obou rodičů. ![]()
mám hypotéku, 15 let staré auto, dovolené jen po ČR. Obě děti mají rovnátka, což odčerpává finance.
příjem ex nevím, nemám jak zjistit