Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Stručně:
S bývalým přítelem máme dva syny, starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já, mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Moje otázka zní, našla jsem si přítele který žije v Praze a má tam dobrou práci, byt. Mám v plánu se odstěhovat za ním ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas, myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit, mladší syn potřebuje kontakt s otcem. Už nevím na koho se obrátit, děkuji za odpověď.
Tak pokud ty děti budete vozit ve stejný termíny, tak by snad neměl být problém žádný. Jakože ty, ne otec. Ty se chceš stěhovat.
Záleží jak daleko se chceš přestěhovat, jak si to dále představuješ se stykem a především, zda je to v zájmu dětí.
No jako chceš najít takové řešení, aby to nebylo dobré jen pro tebe. Což v tuhle chvíli je. Výrazně narušíš to jak budeš fungovat se starším synem a jak budou mezi sebou fungovat bratři. Prarodiče to budou mít do prahy jak daleko?
Zároveň tvůj syn už není úplně maličký a stěhování se pryč taky nemusí být úplně jednoduché.
Jak dlouho s tím novým objevem jsi? Jak s ním vychází tvoje děti?
@Andrea030 píše:Řeš hlavně, aby to stěhování bylo dobré pro děti. Ty si můžeš za přítelem jezdit o volných víkendech, ale děti stěhováním vytrhneš z jejich prostředí. Změní se jim školy, kamarádi, kroužky atd. Starší je ve 12 docela zranitelný, opravdu není sranda přijít do 7. třídy někam jinam.
Stručně:
S bývalým přítelem máme dva syny, starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já, mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Moje otázka zní, našla jsem si přítele který žije v Praze a má tam dobrou práci, byt. Mám v plánu se odstěhovat za ním ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas, myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit, mladší syn potřebuje kontakt s otcem. Už nevím na koho se obrátit, děkuji za odpověď.
Jsme spolu 8 mesicu, děti s přítelem vychází dobře, co se týče prarodičů tak maminka od ex hlavně funguje v létě o velkým prázdninách, někdy že ho vyzvedne ve druzine v 15 hod. A já si ho od ni vyzvednu v 15:20 hod.tata od ex, tak tam to funguje tak že sebou děda neni v kontaktu nebo přesněji nikdy za 7 let mi nezaváhal že si vezme syna k sobě, vždy se otec s ním domluvil protože zrovna potřeboval hlídání
Kolegyně se odstěhovala s dcerama od bývalého manžela psychopata na druhý konec republiky a žádný souhlas od něj nepotřebovala, ani by ji ho nedal. Ale ona toho chlapa řešila i s policií, nevím jestli to na to mělo vliv.
@janickaIII píše: Řeš hlavně, aby to stěhování bylo dobré pro děti. Ty si můžeš za přítelem jezdit o volných víkendech, ale děti stěhováním vytrhneš z jejich prostředí. Změní se jim školy, kamarádi, kroužky atd. Starší je ve 12 docela zranitelný, opravdu není sranda přijít do 7. třídy někam jinam.
Klid…starší je v péči otce. Možná by udělala nejlíp, kdyby mu dala i mladšího. A měla by vyřešíno, klídek a čas na příťu ![]()
Dvanáctiletý syn je v péči otce, a já si nechala upravit styk na staršího syna. Tady se spíš řeší mladší. Otec na mladšího má jen výživné ale styk nemá upravený a je v mé péči.
Já se hlavně ptala ohledně souhlasu zda si nějaká z vás tím prošla.
@Andrea030 píše:
Most -Praha.
to mi nepřijde jako žádný extrém, ale asi by ses měla výrazně podílet finančně a časově na převozu dětí k otci, nebo k tobě, a taky zjistit, co na to říkají děti ![]()
@Andrea030 píše:
Jsme spolu 8 mesicu, děti s přítelem vychází dobře, co se týče prarodičů tak maminka od ex hlavně funguje v létě o velkým prázdninách, někdy že ho vyzvedne ve druzine v 15 hod. A já si ho od ni vyzvednu v 15:20 hod.tata od ex, tak tam to funguje tak že sebou děda neni v kontaktu nebo přesněji nikdy za 7 let mi nezaváhal že si vezme syna k sobě, vždy se otec s ním domluvil protože zrovna potřeboval hlídání
8 měsíců a uz se chceš k němu stěhovat a měnit dítěti prostředí, ve kterým vyrůstá
Myslíš taky na ty děti nebo jen na sebe?
@Andrea030
A s přítulem se znáš dlouho, že se chceš stěhovat?
@Russet píše:
@Andrea030
A s přítulem se znáš dlouho, že se chceš stěhovat?
osm měsíců
@welovefashion píše:
to mi nepřijde jako žádný extrém, ale asi by ses měla výrazně podílet finančně a časově na převozu dětí k otci, nebo k tobě, a taky zjistit, co na to říkají děti
Syna kterého mám v péči jsem se ptala co by na to řekl kdyby se uskutečnilo stěhování a ptá se mě, kam by to bylo tak mu říkám že do Prahy, měl by tam jinou školu, kroužky které zatím tady nemá, měl by i svůj hezky pokojík který tady nemá (mám byt 1+1),měl by nové kamarády, prostě jsem s ním mluvila tak jak to je a co mu tím stěhováním můžu dát