Souhlas otce dětí s naším stěhováním

30
28.9.21 15:21

Souhlas

Stručně:
S bývalým přítelem máme dva syny, starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já, mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Moje otázka zní, našla jsem si přítele který žije v Praze a má tam dobrou práci, byt. Mám v plánu se odstěhovat za ním ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas, myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit, mladší syn potřebuje kontakt s otcem. Už nevím na koho se obrátit, děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21066
28.9.21 15:32

Tak pokud ty děti budete vozit ve stejný termíny, tak by snad neměl být problém žádný. Jakože ty, ne otec. Ty se chceš stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
28.9.21 15:33

Záleží jak daleko se chceš přestěhovat, jak si to dále představuješ se stykem a především, zda je to v zájmu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.21 15:45

Most -Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.9.21 15:56

No jako chceš najít takové řešení, aby to nebylo dobré jen pro tebe. Což v tuhle chvíli je. Výrazně narušíš to jak budeš fungovat se starším synem a jak budou mezi sebou fungovat bratři. Prarodiče to budou mít do prahy jak daleko?

Zároveň tvůj syn už není úplně maličký a stěhování se pryč taky nemusí být úplně jednoduché.

Jak dlouho s tím novým objevem jsi? Jak s ním vychází tvoje děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.9.21 16:11
@Andrea030 píše:
Stručně:
S bývalým přítelem máme dva syny, starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já, mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Moje otázka zní, našla jsem si přítele který žije v Praze a má tam dobrou práci, byt. Mám v plánu se odstěhovat za ním ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas, myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit, mladší syn potřebuje kontakt s otcem. Už nevím na koho se obrátit, děkuji za odpověď.
Řeš hlavně, aby to stěhování bylo dobré pro děti. Ty si můžeš za přítelem jezdit o volných víkendech, ale děti stěhováním vytrhneš z jejich prostředí. Změní se jim školy, kamarádi, kroužky atd. Starší je ve 12 docela zranitelný, opravdu není sranda přijít do 7. třídy někam jinam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.21 16:18

Jsme spolu 8 mesicu, děti s přítelem vychází dobře, co se týče prarodičů tak maminka od ex hlavně funguje v létě o velkým prázdninách, někdy že ho vyzvedne ve druzine v 15 hod. A já si ho od ni vyzvednu v 15:20 hod.tata od ex, tak tam to funguje tak že sebou děda neni v kontaktu nebo přesněji nikdy za 7 let mi nezaváhal že si vezme syna k sobě, vždy se otec s ním domluvil protože zrovna potřeboval hlídání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
28.9.21 16:18

Kolegyně se odstěhovala s dcerama od bývalého manžela psychopata na druhý konec republiky a žádný souhlas od něj nepotřebovala, ani by ji ho nedal. Ale ona toho chlapa řešila i s policií, nevím jestli to na to mělo vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
28.9.21 16:19
@janickaIII píše: Řeš hlavně, aby to stěhování bylo dobré pro děti. Ty si můžeš za přítelem jezdit o volných víkendech, ale děti stěhováním vytrhneš z jejich prostředí. Změní se jim školy, kamarádi, kroužky atd. Starší je ve 12 docela zranitelný, opravdu není sranda přijít do 7. třídy někam jinam.

Klid…starší je v péči otce. Možná by udělala nejlíp, kdyby mu dala i mladšího. A měla by vyřešíno, klídek a čas na příťu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.21 16:23

Dvanáctiletý syn je v péči otce, a já si nechala upravit styk na staršího syna. Tady se spíš řeší mladší. Otec na mladšího má jen výživné ale styk nemá upravený a je v mé péči.
Já se hlavně ptala ohledně souhlasu zda si nějaká z vás tím prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.9.21 16:24
@Andrea030 píše:
Most -Praha.

to mi nepřijde jako žádný extrém, ale asi by ses měla výrazně podílet finančně a časově na převozu dětí k otci, nebo k tobě, a taky zjistit, co na to říkají děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37179
28.9.21 16:24
@Andrea030 píše:
Jsme spolu 8 mesicu, děti s přítelem vychází dobře, co se týče prarodičů tak maminka od ex hlavně funguje v létě o velkým prázdninách, někdy že ho vyzvedne ve druzine v 15 hod. A já si ho od ni vyzvednu v 15:20 hod.tata od ex, tak tam to funguje tak že sebou děda neni v kontaktu nebo přesněji nikdy za 7 let mi nezaváhal že si vezme syna k sobě, vždy se otec s ním domluvil protože zrovna potřeboval hlídání

8 měsíců a uz se chceš k němu stěhovat a měnit dítěti prostředí, ve kterým vyrůstá :zed: :zed: Myslíš taky na ty děti nebo jen na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.9.21 16:25

@Andrea030
A s přítulem se znáš dlouho, že se chceš stěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66503
28.9.21 16:27
@Russet píše:
@Andrea030
A s přítulem se znáš dlouho, že se chceš stěhovat?

osm měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.9.21 16:29
@welovefashion píše:
to mi nepřijde jako žádný extrém, ale asi by ses měla výrazně podílet finančně a časově na převozu dětí k otci, nebo k tobě, a taky zjistit, co na to říkají děti :-)

Syna kterého mám v péči jsem se ptala co by na to řekl kdyby se uskutečnilo stěhování a ptá se mě, kam by to bylo tak mu říkám že do Prahy, měl by tam jinou školu, kroužky které zatím tady nemá, měl by i svůj hezky pokojík který tady nemá (mám byt 1+1),měl by nové kamarády, prostě jsem s ním mluvila tak jak to je a co mu tím stěhováním můžu dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna