Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem…
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen…
Děkuji moc za radu
Ano, pro vzdalenost vyšší než 200km potřebuješ souhlas otce.
Vyrobila jsi si s ex partnerem závazek, takže s tím stěhováním to úplně jednoduché nebude. Ty se můžeš stěhovat, kam chceš, ale pro přestěhování dítěte budeš potřebovat souhlas otce. Vůbec nerozumím tomu, kde vidíš ten naschvál? Není spíš naschvál to, že se ty chceš stěhovat? Nebo jak si představuješ, že on bude provádět kontakt s dítětem?
@Tynka51220 Samozřejmě, ze muze branit v odstěhování dítěte. Tak mu nech dute v péči a odstehuj se sama, když je tak děsně fajn byt tak daleko od ditete.
@Tynka51220 píše:
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem…
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen…
Děkuji moc za radu
Ano, naštěstí je pro tyto případy nutný souhlas otce.
Na návštěvy můžeš jezdit, kam chceš, i bez jeho souhlasu - přestěhovat dítě tak daleko ale ne.
Děláš si srandu? A jak by se tobě líbilo kdyby se s dítětem odstěhoval 350 km daleko?
@Hibou stěhování by bylo až po soudu takže podle toho jak by byla střídavá péče takže by malou Vidal normálně a přijeď by mohl taky kdykoliv
@Tynka51220 píše:
Děkuji moc za radu
Jo, ty mu chceš odvézt dítě 350km ale on dělá naschvály. Dej si facku laskavě.
@Tynka51220 mi příjde že naschvály spíše děláš ty… nemůžeš jen tak vzít dítě a odvézt přes půl republiky bez souhlasu otce, na návštěvu tedy můžeš na to povolení od něj nepotřebuješ.. ale na stěhování naštěstí souhlas potřebuješ.. jak budete mít péči vyřešenou na takovou dálku? Jak by sis to představovala?
@Tynka51220 píše:
@Hibou stěhování by bylo až po soudu takže podle toho jak by byla střídavá péče takže by malou Vidal normálně a přijeď by mohl taky kdykoliv
Jasný, na otočku na odpoledne po práci ne? ![]()
@j.a.n.i1 nikdo neříkal že mu budu bránit aby malou vydal samozřejmě až proběhne soud a bude střídavá péče tak uvidí malou jak se rozhodne
Další, která zacítí pinďoura a je jí všechno jedno. Chudák to dítě.
@Tynka51220 A víš, že soud muže rozhodnout i tak, že ty mu budeš povinná vozit dítě a zase si pro ně jezdit? Ne on, ale ty, protože ty je chceš odvézt na druhý konec republiky.
Na návštěvu vzít dítě muzes bez souhlasu otce, odstěhovat ne.
@Tynka51220 píše:
@j.a.n.i1 nikdo neříkal že mu budu bránit aby malou vydal samozřejmě až proběhne soud a bude střídavá péče tak uvidí malou jak se rozhodne
A ty mu ji třeba v neděli večer povezeš 350 km, pak pojedeš hned zpět a v neděli si pro ni zase přijedeš když budete mít stridavku po týdnu? Dítě bude mít dvě školy každou na jiným konci republiky a bude to střídat?
Jak dlouho toho novýho chlapa znáš?