Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@johanka.1987 tak já taky říkam malé malá, je jí 10.
Ale prostě chudák dítě, to to odnese nejvíc, týden tady, týden tam… dvě školky/školy… x hodin trávit cestou. Tim možná hůř pokud je už větší, protože už bude mít nějaké kamarádky, kroužky… a hlavně si tu situaci bude mnohem víc uvědomovat.
Zakladatelko, mysli na svou dceru a ne na sebe probůh! Holky už ti to tu všechno napsaly a mají pravdu, je to totální nesmysl, i kdyby to svolení dal. Chudinka holka bude mít dvě školy, každý týden pendlovat XX hodin přes celou republiku, případně budeš ty trávit 8 hodin v autě každý týden? To je strašný. A přitom řešení se nabízí celkem logické. Ať se přítel přestěhuje za tebou ![]()
@Tynka51220 ..odpovědi už tady máš, já jen…
můj ex pláchl cca 600km daleko. Byla jsem psychicky na dně, že kvůli své sobeckosti a náhle zamilovanosti bude tahat naše malé děti v sobotu tam a v neděli zpět. Představa, že je milující otec se mi rozplynula…a podle toho vypadaj i naše vztahy. Vím co si o něm myslet.
Je fajn myslet především na děti.
Cekam tady na vetu - mam prece pravo byt stastna, a spokojena matka=spokojene dite. ![]()
Ale jako fakt chces, aby dite pendlovalo takovou dalku, melo 2 skoly?
At se pritel prestehuje k tobe. Je to jednodussi v mnoha smerech.
Takze jeste nemas vyresenou peci a sup k jinymu do postele…achjo..chudak dite… Jako matka bys mela v prvni rade myslet na dite a ne na sebe… Ona se totiz nemuze branit… A uz vubec ne proti prastene matce…
Hele ať klidně myslí na sebe a ať je z ní šťastná matka, ale ať teda nechá to děcko u otce, když se teda tak moc musí stěhovat.
Nebo teda ať se přestěhuje ten přítel.
Aspoň uvidí jak to s ní myslí vážně.
Jakože stěhovat se po kratší známosti 350km k příteli je totální nerozum i pro bezdětnou ženskou, tedy soudím že se neznáte dlouho, když není vyřešena péče o dítě s ex. Jak dlouho se znáte, kolikrát jste se viděli, máš tam práci, máš peníze kdyby to nevyšlo, ať se můžeš vrátit, máš se kam vrátit?
Já se stěhovala k tehdy ještě příteli po dvouleté známosti a pravidelných víkendových setkáních, x společných dovolených a to mám svůj dům, kam jsem se mohla vrátit a práci většinou na HO, takže jistoty a neměla jsem s sebou děcko.
Tehdy přítel měl 2 děti a kdybych po něm chtěla ať se přestěhuje on ke mě, přijde o kontakt s dětmi, musí mít dvě školy a děti jezdí x hodin k matce, která tehdy ještě fungovala, tak kdybych tohle po něm požadovala, tak by ten vztah ukončil.
Tak ať se prostě přestěhuje ten, který to má snazší. Tvůj nastávající má děti? Má je v péči? Má svoje bydlení s prací? Má práci, kterou by nemohl dělat jinde? Pro jiného zaměstnavatele? Je rozdíl jestli dělá ředitele regionální pobočky, což by asi bylo složitější, nebo jestli dělá třeba elektrikáře, nebo řidiče, to může dělat i jinde.
Co zakladatelko odpovíš?
@inkakřivák píše:
@Big boss nic. To je jasné.
Tipuju další dnešní „diskuze je na přání zakladatelky zamčena“ ![]()
A proč se teda ten chlap nepřestěhuje k tobě?
Jako mě to fascinuje, když se u nás jednu dobu skloňoval rozvod tak jsme promýšleli jak to udělat abychom oba zůstali ideálně v jedný vesnici, aby to holky měly co nejblíž, bylo to prostě společný téma jak to případně zařídit tak aby se to holek dotklo co možná nejmíň. A tadyhle madam se splaší hormony a naprosto se nestará co to dítě. Achjo. Mně je z toho fakt smutno.
Souhlasim s ostatnimi, na prvnim miste musi byt dite! Nestehovala bych se s nim k novemu chlapovi, i kdyby bydlel za rohem. My bydlime s ex 10 minut od sebe pesky, vztahy skvele a stejne mam u toho stridani spatny pocit, ze syn nikdy nema vsechny svoje veci a jediny domov…toto bych nikdy nedopustila, i kdybych mela ztratit nejlepsiho chlapa sveho zivota!
@Tynka51220 píše:
@Hibou stěhování by bylo až po soudu takže podle toho jak by byla střídavá péče takže by malou Vidal normálně a přijeď by mohl taky kdykoliv
Když mu ji budeš pravidelně vozit a jezdit si pro ni, proč ne,
@Tynka51220 píše:
Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem…
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen…
Děkuji moc za radu
Když pojedeš na pár dní, tak souhlas nepotřebuješ, ale odstěhovat se takhle daleko není přece jen tak. K tomu už souhlas otce potřebuješ. 350 km je už teda dost daleko.
@axlpol píše:
@Tynka51220 ..odpovědi už tady máš, já jen…můj ex pláchl cca 600km daleko. Byla jsem psychicky na dně, že kvůli své sobeckosti a náhle zamilovanosti bude tahat naše malé děti v sobotu tam a v neděli zpět. Představa, že je milující otec se mi rozplynula…a podle toho vypadaj i naše vztahy. Vím co si o něm myslet.
Je fajn myslet především na děti.
A tahá tam ty děti?
@Tynka51220 píše:
@Hibou stěhování by bylo až po soudu takže podle toho jak by byla střídavá péče takže by malou Vidal normálně a přijeď by mohl taky kdykoliv
Střídavá péče? Tak to má hodně rodin, ale umíš si představit, jak by to bylo pro to dítě šílený? Pořád jezdit takovou dálku, mít dvě školy atd. Tak atˇse přítel přestěhuje za tebou ne?
@Uslava píše:
A tahá tam ty děti?
Ze začátku měl dáno soudně, že půl roku (jako navykací) je musí brát tady někde, což znamenalo ke svým rodičům (cca 5km ode mě)… potom měl volnou ruku, ale začalo mu vyhovovat brát je stále k rodičům, kteří se mu o děti postarají, nakrmí. Pak mu po roce vyprchala ta velká láska, takže zase výmluva proč je nevozí k sobě atd, atd takže za čtyři roky je nevezl ani jednou.
Mě to teda nevadí, jsem v klidu, že děti netráví víkendy na dálnici, ale proč se tak za to rval u toho soudu, proč se nechtěl dohodnout (aby je bral k rodičům, jsem navrhovala hned) Prostě potřeboval dělat dusno a stresovat mě na maximum, vyhrožovat a chodit zbytečně po soudech. Chlapské ego je sviňa. O dobro dětí tady nikdy nešlo.