Souhlas otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
12.10.23 11:28
@axlpol píše:
Ze začátku měl dáno soudně, že půl roku (jako navykací) je musí brát tady někde, což znamenalo ke svým rodičům (cca 5km ode mě)… potom měl volnou ruku, ale začalo mu vyhovovat brát je stále k rodičům, kteří se mu o děti postarají, nakrmí. Pak mu po roce vyprchala ta velká láska, takže zase výmluva proč je nevozí k sobě atd, atd takže za čtyři roky je nevezl ani jednou.Mě to teda nevadí, jsem v klidu, že děti netráví víkendy na dálnici, ale proč se tak za to rval u toho soudu, proč se nechtěl dohodnout (aby je bral k rodičům, jsem navrhovala hned) Prostě potřeboval dělat dusno a stresovat mě na maximum, vyhrožovat a chodit zbytečně po soudech. Chlapské ego je sviňa. O dobro dětí tady nikdy nešlo.

Myslela jsem si to. On si zase na ně vzpomene, až mu poteče do bot, bude starý. A pak jim bude vyčítat, že se na něj vykašlaly a že za to vlastně můžeš ty. Pořád je to stejné, dokolečka, dokola. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5837
12.10.23 11:53
@Uslava píše:
Myslela jsem si to. On si zase na ně vzpomene, až mu poteče do bot, bude starý. A pak jim bude vyčítat, že se na něj vykašlaly a že za to vlastně můžeš ty. Pořád je to stejné, dokolečka, dokola. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Máš pravdu, jsou to scénáře stále dokola, ale kdo je v té situaci poprvé, tak netuší, nechápe.

A máš už ted pravdu :lol: :lol: :lol: kluci už mají 8let a jezdí skoro každý víkend na zápasy Juda. Malé děti o které se musí starat a vychovávat, to nezvládal, ale potom se pyšnit malými závodníky s medailem, to je king a otec roku :lol: :lol: frekvenci návštěv a zájem to nezvýšlilo, jen to pyšnění cizím peřím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
12.10.23 15:14
@Lama Lama píše:
Ne, potřebuješ ho klidně i na 100. Kde si vzala tu blbost s 200 km?

Tak pardon :oops:. Od známých, co to řešili, zaznělo to u soudu :nevim:. Tak asi záleží na soudci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
12.10.23 15:34
@xantypa80 píše:
Tak pardon :oops:. Od známých, co to řešili, zaznělo to u soudu :nevim:. Tak asi záleží na soudci.

Co říká zákon :§ 877

(1) Nedohodnou-li se rodiče v záležitosti, která je pro dítě významná zejména se zřetelem k jeho zájmu, rozhodne soud na návrh rodiče; to platí i tehdy, vyloučil-li jeden rodič z rozhodování o významné záležitosti dítěte druhého rodiče.
(2) Za významnou záležitost se považují zejména nikoli běžné léčebné a obdobné zákroky, určení místa bydliště a volba vzdělání nebo pracovního uplatnění dítěte.

Čili určení místa bydliště dítěte je významná záležitost, ale o kilometrech tam nic není, je tedy na soudu, aby posoudil, jak daleké odstěhování je v zájmu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.10.23 16:04

Ono teoreticky by to šlo, pokud přímo u soudu bzdeš souhlasit s tím, že dítě budeš dítě ty vozit k němu a vyzvedávat u něj(on nemůže za vzdálenost) a domluvíte se jak často. To se týká možného stěhování. Na návštěvu myslím svolení nepotřebuješ, pokud nepřekročíš s dítětem hranice.Ale tim si jistá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
12.10.23 16:11

@Fiveone Ono rodiče se mohou dohodnout na ledasčem, ale rozhodující je zájem dítěte, ne všechno co vyhovuje obou rodičům, musí vyhovovat dítěti. Jinak není třeba dělat věci složitější než jsou, zákon určuje: léčebné zákroky, bydliště, studium, zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.10.23 16:15
@Luboš P píše:
@Fiveone Ono rodiče se mohou dohodnout na ledasčem, ale rozhodující je zájem dítěte, ne všechno co vyhovuje obou rodičům, musí vyhovovat dítěti. Jinak není třeba dělat věci složitější než jsou, zákon určuje: léčebné zákroky, bydliště, studium, zaměstnání.

A google poradil, že souhlas obou vyžadují některé státy a aby nedošlo ke komplikacím, je souhlas obou při vycestování do ciziny doporučen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
12.10.23 16:20
@Luboš P píše:

No, pokud se rodice dohodnou, tak se proste dohodnou a i když souhlasim s tim, ze jejich dohoda nemusi byt v zajmu ditete, tak pokud se dohodnou, tak to tak proste bude a zajem ditete nikdo resit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí