Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, téma zakládám anonymně, jelikož nechci, aby poznal někdo můj nick, budu se více postupně rozepisovat. Chtěla bych vědět, zda máte některá dítě v dětské skupině, soukromé školce. Jde mi hlavně o děti předškolního věku. Náš chodí do dětské skupiny od 2,5 let. Letos mu bude 5 let a ve mě se to pořád pere. Zda nechat a nebo přesunout na státní. Syn je ve školce zvyklí, moc se mu tam líbí. První rok mi celý promarodil a pak už to bylo dobré. Minulý rok se tam nahromadilo i dost předškoláčků. Takže se mi líbilo, že se je snažili rozdělit a měla je na starost učitelka, která učila i ve státní školce předškoláky. Synovi by menší kolektiv jedině prospěl. Chodíme na logopedii, je i takový pomalejší a bojím se, že by tempo ve státní školce nedával. Ale začaly v naší školce změny a přijímá se co nejvíc dětí, kterým nebylo ani 2 roky. Nakonec budou všechny pomíchané a vypadá to, že učitelka od předškoláků bude příští rok končit. Já počítám s tím, že dostaneme odklad, takže ho čekají ještě dva roky ve školce. A tak se to ve mě pere a nevím, co dělat. Ráda bych, kdyby měl někdo porovnání, aby napsal názor. Nechci litovat ani jedné možnosti, pro kterou se rozhodnu
U nas soukromá školka nemůže mít předškoláky. Musi přestoupit do státní. Jestli tam bude dva roky, má čas se rozkoukat.
Líbí se mu tam tak ho tam nech, to co se učí ve školce není žádný zázrak, to ho stejně všechno naučíš doma respektive by to z domova měl umět
Pokud ti jde o to, sby mel kváitni predskolni pripravu, tak tu zvladnes levou zadni doma.
Pokud se mu tam libi a nemusis resit prachy tak ho tam nech
Nechavam predskolacku v soukrome. Do statni pujde 2× na prezkouseni
Já právě nemám porovnání. Jestli mu dá státní víc, než soukromá, kde budou i mimča. O peníze nám nejde. Jen nechci nic zanedbat. Celkem mě rozhodila i ředitelka jedné státní školky, že jí to přišlo nepochopitelné. @Yorkmut Můžu se zeptat, jak učitelky u přezkoušení chápou tvoje rozhodnutí? Co vše zkouší
@Anonymní píše:
Já právě nemám porovnání. Jestli mu dá státní víc, než soukromá, kde budou i mimča. O peníze nám nejde. Jen nechci nic zanedbat. Celkem mě rozhodila i ředitelka jedné státní školky, že jí to přišlo nepochopitelné. @Yorkmut Můžu se zeptat, jak učitelky u přezkoušení chápou tvoje rozhodnutí? Co vše zkouší
Jak to budou chapat, nevim. Ale uz me napadlo, aby to maly nedali „sezrat“, protoze se musi na individualni vzdelavani napsat duvod. Precetla jsem si pozadavky na predskolaka, coz dcera splnuje uz letos (je rijnova), takze to me netrapi. Jednani nasi spadove pri zapisu pred tremi roky bylo tak hrozny, ze me to dosud desi, ze by tam mela jit. K tomu jeste tato skolka jako jedina ve meste vyvesila takovej zajimavej elaborat, u kteryho mne malem vypadly oci
. V soukromy maji primo predskolackou skupinu, delaji vse vcetne logopedie.
Zařídila bych se podle toho, jestli tam bude mít k sobě věkově děti. Pokud bude nejstarší a budou převažovat dvouletí, bude se nudit.
Já kvůli tomu zvažovala zaškolení dítěte, protože ve věkově smíšené školce bude jediný odkladovy, bude nejstarší a navíc vyhledává starší děti. Budou tam jen 4 předškoláci a přibude jim 12 2-3letych prtatek. S mladšími si tolik nerozumí.
Pokud bude nejstarší, tak ho nikdo nepotahne a nebude se tak posouvat. Mně se stalo u staršího, že jsem ho přes prázdniny naučila mluvit, šel do školky, tam 10 mrnat a začal znovu sislat a přebíral zlozvyky těch mladších.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, téma zakládám anonymně, jelikož nechci, aby poznal někdo můj nick, budu se více postupně rozepisovat. Chtěla bych vědět, zda máte některá dítě v dětské skupině, soukromé školce. Jde mi hlavně o děti předškolního věku. Náš chodí do dětské skupiny od 2,5 let. Letos mu bude 5 let a ve mě se to pořád pere. Zda nechat a nebo přesunout na státní. Syn je ve školce zvyklí, moc se mu tam líbí. První rok mi celý promarodil a pak už to bylo dobré. Minulý rok se tam nahromadilo i dost předškoláčků. Takže se mi líbilo, že se je snažili rozdělit a měla je na starost učitelka, která učila i ve státní školce předškoláky. Synovi by menší kolektiv jedině prospěl. Chodíme na logopedii, je i takový pomalejší a bojím se, že by tempo ve státní školce nedával. Ale začaly v naší školce změny a přijímá se co nejvíc dětí, kterým nebylo ani 2 roky. Nakonec budou všechny pomíchané a vypadá to, že učitelka od předškoláků bude příští rok končit. Já počítám s tím, že dostaneme odklad, takže ho čekají ještě dva roky ve školce. A tak se to ve mě pere a nevím, co dělat. Ráda bych, kdyby měl někdo porovnání, aby napsal názor. Nechci litovat ani jedné možnosti, pro kterou se rozhodnu
Ahoj,
pracovala jsem v soukromé školce a měli jsme předškoláky (předškoláky nemuže mít skupina, ale i to jde udělat před individuální plán) - dělali jsme s nimi klasicky Simonovy listy, věnovali jsme se jim, nebyl v ničem problém.
Já třeba vidím naopak špatně, že ve státní je hodně dětí, učitelky se předškolákům nevěnují, moc nedají ani na rodiče (já mám třeba dceru ve státní a lehce bojuju s vedením) ![]()
osobně třeba nevidím problém u namíchaných tříd - pro mě vetší plus. Učí se pomáhat si, mladší se učí od starších, starší rády učí ty mladší a pomáhají - rádi se cítí potřební. Dle mého lepší jak tlupa 12ti předškoláků, kde už se jede jen na výkon ![]()
Jinak já mám dceru ve státní a předškolní přípravu děláme doma. Protože tam mají dost bídnou a ještě mi dcera řekla, že ne vždy ji dělají. ![]()
Koupila jsem SVOJTKU pro předškoláky, mám i Šimonovy listy a ted dostala dcera k narozeninám kresleného předškoláka. Děláme list denně, když chce víc, tak víc. A mám to pod kotrolou, vím jak je připravená, vím co zvládá a kde má rezervy. Navíc na to máme vymezený čas a je to trénink na ukoly, až bude chodit do školy.
U předškolní přípravy bych nespoléhala na školku - jestli ti jde vyloženě o to ![]()
@chs.jasmin Moc děkuji za názor. Pokud máte ještě někdo tipy na listy pro přípravu, budu ráda. Bude se hodit
@vejilka píše:
@chs.jasmin Moc děkuji za názor. Pokud máte ještě někdo tipy na listy pro přípravu, budu ráda. Bude se hodit
Mám tuto od svojtky a je docela náročná.
Pak mám tuto no name a ta je super - je černobílá, takže si po ukolech za odměnu vymaluje. Začíná se od píky - uvolnování zápěstí. Spojování čárek apod.
Ve školce jsme kopírovali přípravu ze Šimonových listů a taky mužu doporučit tady
Mym detem tedy deti 2+ nestacily ani ve veku tri let. Takze ve skolce s naprostou vetsinou mladsich deti by spokojene nebyly.
My jsme nechali predskolaka v soukrome.jsou taky namichani, ve tride maji letos 5 predskolaku. Kazde dopoledne si je vezme jedna ucitelka ke stolku a delaji predskolni pripravu plus kdyz je potreba, venuji se kazdemu individualne v tom, co potrebuje cvicit. To by ve statni asi neslo. Na druhou stranu ale vidim, ze syn by uz potreboval vic vrstevniku.Do statni musel jit na jedno dopoledne a moc se mu tam libilo