Soukromá školka - obavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
24.4.15 14:06

@Rezii 1 Syna zašal chodit do školičky v 15 měsících, nejdřív jen na půl dne v týdnu, od cca 20 měsíců na dva celé dny (jinak to nešlo, byla jsme na rizikovém, nemohla jsem se o něj sama starat, takže školka nám pokrývala aspoň dva dny).

1. Měl pleny, normálně ho přebalovali, nebyl problém. Vždy hlásili, jestli kakal nebo ne. Zároveň ho lae posazovali s ostatními na nočník. Po odplenkování mu na mou žádost na spaní a na ven dávali plenu, opět bez problému.
2. Ve školce spí, klidně i dvě hodiny, doma skoro vůbec. To asi stačí na vysvětlení. Ve školce to je jiné, pefektně tam funguje stádnost, takže jak jdou spát ostatní děti, jde spát i to tvoje. Akorát ho teď musí nejdéle po hodině budit, jinak nespí večer.
3. Jídlo - od 15 měsíců ho nechávali, aby se krmil sám. Zní to strašně, ale to je motessori filosofie „pomoz mi, abych to dokázalo samo“. Prostě i ty malé nechali, ať to zkusí a v případě potřeby pomohli. Domů chodil pravidelně v náhradním oblečení, protože prý „jedl celým tělem“. Moc mi to vyhovovalo, doma bych na to neměla nervy. Sám lžící jedl v 17 měsících, teď už mu to docela jde i příborem (2,5 roku). Opět funguje stádnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.4.15 14:08
@Rezii píše:
@Ukulina Plíny nevadí, školka funguje už od jednoho a půl roku, já spíš přemýšlím jak s tím, že je zrovna v té přechodné, učící fázi a prostě jsou nehody, jestli se na ní nebudou nějak moc zlobit nebo tak - já mám trauma ze školky dodnes, počůrala jsem peřinu a paní učitelka mě zesměšňovala před celou třídou a po mámě tu peřinu hodila na vyprání. Bylo to sice už po revoluci, ale krátce:) (tak doufám, že dnes už jsme trochu někde jinde, zvláště v soukromých školkách pro prťata:)

Nebudou se zlobit, neboj. Jde o soukromou školku, kde platíš nemalé peníze, to nemá s tím, co jsi zažila ty, vůbec nic společného. Jako ano, budou výjimky, ale to lehce zjistíš.
U nás ve školce se chodí společně čurat před elipsou, před vycázkou, po vycházce, před spaním. Funguje komunikace mezi lektorkami a rodiči, tkaže když jsem je upozornila na to, že syn už je na doma bez plen (u nás to bylo fakt ze dne na den, aklže pro ně důležitá informace), tak se ho prostě ptaly častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.4.15 14:09

@Rezii Záleží na školce. Sousedka tu chodí do jedné malé, tam ji dokonce učitelka houpe při spaní v kočárku. ;) Chodí tam tak od roku a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
24.4.15 14:30

@Rezii, tak dcera začala chodit do soukromé školy sice až skoro ve 3 letech a skoro rok byla bez plín a přesto se stalo, že se počůrala či pokakala. Prostě se bála venku či i ve školce říct. Prostě tety převlékaly a převlékaly. Takže dostatek oblečení.

Co se týče spaní, tak dcera v té době nespala vůbec. Ve školce spala bez problémů. Večerní usínání však je trošku problém.

Co se týče jídla, tak dcera je dost vybíravá, doma nejí skoro nic, ve školce až na vyjímky všechno.

Tam kam dcerka chodila, byly děti od 2 let. Děti byli jak na plínách, tak se i odplenkovávali. Tety byly v pohodě. Takže i s jídlem si mylsím pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.4.15 15:47
@elen-ka píše:
@Rezii, tak dcera začala chodit do soukromé školy sice až skoro ve 3 letech a skoro rok byla bez plín a přesto se stalo, že se počůrala či pokakala. Prostě se bála venku či i ve školce říct. Prostě tety převlékaly a převlékaly. Takže dostatek oblečení.

Co se týče spaní, tak dcera v té době nespala vůbec. Ve školce spala bez problémů. Večerní usínání však je trošku problém.

Co se týče jídla, tak dcera je dost vybíravá, doma nejí skoro nic, ve školce až na vyjímky všechno.

Tam kam dcerka chodila, byly děti od 2 let. Děti byli jak na plínách, tak se i odplenkovávali. Tety byly v pohodě. Takže i s jídlem si mylsím pomůžou.

Myslím, že takové zkušenosti má většina maminek. Děti jsou ve školce jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.4.15 15:54
@jessikka píše:
Nebudou se zlobit, neboj. Jde o soukromou školku, kde platíš nemalé peníze, to nemá s tím, co jsi zažila ty, vůbec nic společného. Jako ano, budou výjimky, ale to lehce zjistíš.
U nás ve školce se chodí společně čurat před elipsou, před vycázkou, po vycházce, před spaním. Funguje komunikace mezi lektorkami a rodiči, tkaže když jsem je upozornila na to, že syn už je na doma bez plen (u nás to bylo fakt ze dne na den, aklže pro ně důležitá informace), tak se ho prostě ptaly častěji.

Což o to. Nemalé peníze se platí i ve státní školce, ale platí je „stát“ :lol:

Učitelky vědí, že místo mají jisté a nestane se jim, že by bylo dětí málo.

Majitelka soukromé školky u nás říkala, že se snažila brát do své školky „skutečné mateřinkářky“, i kvůli pověsti. Zůstala tam jedna (ale ta je nejlepší z těch ostatních, které peďák pro prťata nemají. Prostě jde cítit, že je to nejen pečovatelka, ale i pedagožka), ty ostatní musela postupně vyhodit. Prý se nebyly schopné mentálně přešaltovat. Buzerace dětí, opovržlivé chování k rodičům. Prý třeba největší problém byl pochopit, že to co rodiče řeknou, se dodržuje. Což je teda někdy (výjimečně) i na škodu. Údajně tam byl chlapeček, který nosil pleny, ale když viděl děti na nočníčkách, chtěp to zkusit. Ale nemohl, prý se báli, že je rodiče obviní z nucení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnettkaMalus
16.2.21 09:49

Mám obě děti v soukromé školce a do lepšího zařízená jsem je umístit nemohla :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin