Soused diktátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140233
21.6.15 15:45
@SIMONA1234 píše:
Osobně? Já bych vzala flašku toho, co soused pije, zašla za ním a řekla: „Pane Novák, jsme sousedi…bydlíme tu už X let, spokojeně a chceme tu takhle dál bydlet…my i vy, i když jste jen chalupáři, že jo? My tu máme zvířata, je to vesnice, zvířata sem holt patří…vám to vadí, což i chápu…pojďme se teď spolu domluvit, co vám vadí KONKRÉTNĚ..??? A jak to vyřešíme k oboustranné spokojenosti. Nechceme spory, ani vy ani já…Co navrhujete? Co vám vadí?“ A rozjela bych DISKUZI…vyslechla bych ho…třeba nakonec zjistí, že to není takový horor, že mu třeba vadilo, že slepice podhrabávají plot…nebo kohouti řvou u oken…Společně najdou řešení k oboustranné spokojenosti.
Dělat si naschvály, vyhrožovat, táhnout to přes obec…BLBOST…vzít flašku a pokecat.

to bych tedy nedělala, ještě se vnucovat, aby si starý pán myslel, že si může dělat co chce.To nikdy. Zašla bych na úřad, co nejdříve, tam to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.6.15 15:49

Zkuste se nejak dohodnout po dobrem…jak to jednou dojde moc daleko - zpet uz to nejde…my jsme se kvuli takovym podobnym nakonec museli odstehovat…problem byl vlastne podobny..lidi jsou pak schopny travit zvirata apod. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.6.15 15:58

@mojmira Proč vnucovat? Normální sousedský pokec…pokud to selže, tak ano, půjdu to řešit klidně i právnickou cestou…Ale vždy je na prvním místě domluva.
Co si pomůžu stížností na úřadu? Možná si souseda předvolají (pokud k tomu mají vůbec právo) nebo mu pošlou písemně „ty, ty, ty“…a co udělá on? 2 možnosti: 1) Strašně se lekne, zaleze do ulity a už ani necekne. 2) Nasere se a bude válka…sice tajná, typu otrávené zrní, jed na kytky, kámen v okně…ale válka.
Jen si sama představ situaci…jsi tím sousedem, serou tě slepice, ovce, kozy atd…pustíš si párkrát pusu na špacír, zanadáváš si (nemáš nijak výrazný intelekt na jinou reakci) a tvůj soused udělá co??? Udá tě na úřadě…No to nasere!!! To zavání komunismem…to bude něco pro starého dědka…
Opakuju…vzala bych flašku a šla to řešit s ním…po sousedsku. Až když TOTO selže a nedojdou k řešení, řekla bych mu, že je mi to moc líto, ale že to tedy bude muset za nás vyřešit úřad…obec. Ať to rozhodnou oni. Třeba se pak chytne za nos a bude chtít hledat to řešení…třeba…ale tohle bych udělala, až pokud selže flaška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
21.6.15 16:04

@SIMONA1234 nevím :nevim: starý pán na ni křičí, určuje si podmínky a zakladatelka za ním půjde s falškou? Jsem mírumilovný člověk, snažím se s každým vyjít, ale tohle by mě bylo proti srsti. Možná bych čekala nějaký podraz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
21.6.15 16:08

@SIMONA1234 jakým komunismem? klidně bych se šla na úřad zeptat, jak je to s chovem ovcí, slepic atd.Jak daleko musí být od obytných prostor a pak bych se podle toho zařídila. Proč bych měla chodit za dědečkem, to by si myslel, že má ve všem pravdu. Nenechala bych si určovat, v kterém koutě mám mít slepice. Divím se zakladatelce, že to udělala. Pán si musí uvědomit, že je na vesnici a ne ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.6.15 16:10
@mojmira píše:
@SIMONA1234 nevím :nevim: starý pán na ni křičí, určuje si podmínky a zakladatelka za ním půjde s falškou? Jsem mírumilovný člověk, snažím se s každým vyjít, ale tohle by mě bylo proti srsti. Možná bych čekala nějaký podraz. :nevim:

Právě si myslím, že ho tím odzbrojí…teda pokud pije…pokud má třeba cukrovku, je tahle metoda na prd… :mrgreen: Chlapské řešení sporu je vyříkat si to v hospodě, případně si dát po drž*e…Samozřejmě by u toho měl být i její muž a na opačné straně sousedova žena nebo ten syn…byť jako svědci, že to chtěla řešit smírem, domluvou…
Já bych to zkusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
21.6.15 16:11

@SIMONA1234 necháme to na zakladatelce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.6.15 16:18

Já bych se ještě zkusila nějak domluvit. Jestli nemáš na dědka nervy (což není divu) tak bych poslala muže a zkusila to přes jeho syna, který se podle tvýho popisu zdál rozumný.
Vzala bych to tak jak píše @SIMONA1234 . V duchu - chceme se přece domluvit, vždyť jsme sousedi.
Jo když by to nešlo a jen se to stupňovalo, tak bych třeba taky nebyla tak vstřícná. Jen si myslím, že jak jednou začne válka mezi sousedy, tak je to v háji a těžko se to pak bere zpátky.

p. s. ještě mě napadá, nedal by si děda říct třeba přes vajíčka nebo sem tam slepičku na polívku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.6.15 16:18
@mojmira píše:
@SIMONA1234 jakým komunismem? klidně bych se šla na úřad zeptat, jak je to s chovem ovcí, slepic atd.Jak daleko musí být od obytných prostor a pak bych se podle toho zařídila. Proč bych měla chodit za dědečkem, to by si myslel, že má ve všem pravdu. Nenechala bych si určovat, v kterém koutě mám mít slepice. Divím se zakladatelce, že to udělala. Pán si musí uvědomit, že je na vesnici a ne ve městě.

Ale jooo…já tě chápu. Jen to beru z pohledu starého dědka, který toho v hlavě asi až tak moc nemá…Brblá, stěžuje si, má tendenci poroučet…a oni si na něj stěžují?? Oni ho udali na obec??? On to bude brát jinak, žil v jiné době… :zed:
Nemusí za ním jít s flaškou ona, může zajít chlap…
A až teprve toto nevyjde, řešením je obec.
S argumenty ohledně umístění zvířat může klidně vyrukovat, ale po dobrém…Pane Novák, je to dané zákonem/vyhláškou tak a tak…my to splňujeme na 100%, nic neporušujeme…Ale i tak chci vědět co vám vadí a co nám tedy navrhujete za řešení?
On se snad vyžvejkne…a můžou hledat řešení. Nepíšu, že musí dědkovi USTOUPIT…to ne! Mají hledat řešení a DOMLUVIT se…jsou dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.6.15 16:22

@Špageta @SIMONA1234 Tak přesně o toto jsem se snažil od února do dubna při nástupu do nové práce. Střídal jsem dědka, co odcházel do důchodu - ale on si snahu o smír vyložil jako slabost a ještě mu narostly perutě… :zed: No radši jsem ho nechal dýchat, když mizel z města, okresu i kraje. Teď už obšťastňuje někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.6.15 16:28
@Jura007 píše:
@Špageta @SIMONA1234 Tak přesně o toto jsem se snažil od února do dubna při nástupu do nové práce. Střídal jsem dědka, co odcházel do důchodu - ale on si snahu o smír vyložil jako slabost a ještě mu narostly perutě… :zed: No radši jsem ho nechal dýchat, když mizel z města, okresu i kraje. Teď už obšťastňuje někoho jiného.

Juro, samo jde o intelekt dotyčného… :roll: Normálnímu člověku by to docvaklo…
na dálku onoho souseda NIKDO neodhadne…bude to primitiv, co si to vyloží jako „ústup“ nebo ne…když ho napráším, lekne se a srazí paty nebo se bude tajně mstít…???
Nevíme nikdo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
21.6.15 18:30

Děkuji všem za rady, píšu až teď protože jsme měli rodinnou oslavu. Pořád přemýšlím, co konkrétně mu vadí a možná bych se ho na to chtěla zeptat, jenomže co vím od jiných lidí, je to prudič a mám si prý na něho dávat pozor. Ten pán, co tam má ty koně, měl v tom výběhu předtím taky ovce. A tenhle soused mu tam házel ten binec, co teď hází k nám (mimo odpadků také zhnilá jabka atp.). Ovce to žraly, měly z toho zažívací potíže a zdechl mu kvůli tomu chovný beran za několik tisíc. Přesto si chlap nedal říct a házel to tam dál, a ve finále si ještě stěžoval, že ty ovce tam nechce, protože pořád řvou - ano, řvaly - pokaždé, když přijel, protože čekaly, že zase dostanou nějakou mňamku. Pán musel chov ovcí kvůli tomuto člověku nakonec zrušit. :roll: To je jen jeden příklad. Nevím, jestli by si dovolil nám zvířata otrávit. Ale manžel v této vesnici také podniká a na tohle už tento chlap taky narážel, že by mohl začít dělat potíže (např. že mu vadí hluk z výroby, posílat mu tam kontroly atp.) - a toho se tedy bojím, protože to je naše obživa, že. To je jeden z důvodů, proč spíš ustupujeme, ale bojím se, že s takovou budeme ustupovat donekonečna. My nejsme z těch, co by dělali naschvály nebo co by vedli sousedskou válku. Když se nám jednou stalo, že nám zvířata utekla na silnici (kdesi se jim podařilo překonat plot), tak jsme právě tomuto člověku na své náklady spravovali spadený plot ze strany od silnice (tzn. ze strany, ze které by nás to teoreticky vůbec nemuselo zajímat), protože víme, že tam má zeleninovou zahrádku a kdyby se tam naše zvířata dostala, opravdu by mu to požrala. Jinak nám k němu nic neleze, nic se k němu nedostane, prostě nejsem si vědoma, že bychom ho jakkoliv obtěžovali - kromě toho, že ta zvířata za svým plotem vidívá, ale s tím snad musí na vesnici počítat, že za plotem uvidí zvířata. V případě slepic svoje stížnosti zdůvodňoval tím, že jsou prostě cítit a on sem jezdí na čerstvý vzduch. A o ovcích a kozách nám přímo řekl, že mu nevadí. No, a teď, když jsme ustoupili se slepicema, mu najednou i ovce a kozy vadí! To je pro mě jasný signál, že prostě jenom hledá další a další důvody, proč nám dělat zle a fakt vůbec nechápu proč. Nevím, jestli má smysl se ho ptát na důvody tohohle jeho chování, protože kdykoliv jsme spolu mluvili (v době, kdy mu ještě nic nevadilo a naše sousedské vztahy byly v pořádku), bylo z něho vždycky jasně cítit, že je to prostě takový diktátor. I ke své ženě se takhle chová - jako diktátor. Takže nevím, co dělat - ustupovat/neustupovat, řešit/neřešit… Nebo prostě čekat, až děda umře :D To bude asi jediné definitivní řešení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.6.15 18:40

@sao Průser je, že pán je blb a s blbostí je strašně těžké bojovat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.6.15 19:03
@eva valoi píše:
@sao Průser je, že pán je blb a s blbostí je strašně těžké bojovat. :(

A co teprve s arogantní a agresivní blbostí…to je kombinace… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.6.15 21:15

@SIMONA1234 Na toto jsou nejlepším lékem tři čtyři svalnatí Ukrajinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová