Soused mě přivede do hrobu

340
24.10.16 19:28

Soused me privede do hrobu

Prosim, potrebuji poradit, uz jsem uplne zoufala. Mame opravdu velke starosti s nasim sousedem. Zijeme v radovce v krajnim domku, soused hned vedle nas, mame spolecnou zed. Problemy nastaly temer okamzite, kdy jsme se pristehovali (pred deseti lety), ze delame hluk (delame hluk jako kazdy normalni clovek pri beznem provoze v domacnosti), stezoval si na nas na obecnim urade, kde jsme neustale museli podavat vysvetleni. Pak uz nas hlasil na policii, kdyz mu na urade nepomohli - je to vecny chorobny stezovatel a na urade ho znaji, rekli nam tam, ze ho mame dat na mestsky urad ke komisi, ze nas neustale svym stezovanim obtezuje, coz jsme neudelali, protoze nemame cas resit takove veci a jezdit po policajtech - tim jsme si to pekne zavarili, protoze ted vim, ze jsme to udelat meli. Takze se to behem tech deseti let vystupnovalo natolik, ze soused si vymysli, ze mu partner chodi po strese a pokazil mu ji, takze si musel udelat novou strechu, ze mu pritel v noci boucha do dveri a ze mu je rozbil a musel si koupit nove, ze nas da za to k soudu, je toho vice, nemuzu to tady cele vypisovat. Dnes soused pritele fyzicky napadl, opravdu bezduvodne, byla jsem u toho, kdyz sel do obchodu a poprali se a volali jsme policii tentokrat my. Takze vysledek je prestupkova komise. Co muzeme jeste delat vice? Zadala jsem uz dvakrat o prezkoumani jeho zdravotniho stavu, ale policie to pry nemuze, nebo nechce? Co kdyz nam neco udela, nebo detem, hrozne se bojim, v noci nespavam, je to teror. Je pry psychicky naruseny, to bych se ani nedivila. Policie moc neporadi, nemate nektera zkusenost? Dekuji za rady. Navic ty lzi o nas roznasi po sousedech, vypadame pred lidmi hrozne a navic uz nemam daleko ke zhrouceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16947
24.10.16 19:32

A co se odstěhovat? Nebo ho fakt dát na tu komisi, podat trestné oznámení za napadení a vyčkat. Ale bude to slovo proti slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
24.10.16 19:41

Komise je o ničem, tomu, kdo se skutečně ukáže jako viník napaří jen pokutu 1000,–,takže příjem státu a nic víc, jen ztráta času. Proti rozhodnutí komise se může dotyčný pak odvolat na kraj a pokud ouřadové tam rozhodnutí napadnou, tak se anabáze opakuje s tím, že kdo je určen jako viník, zase jen platí pokutu, takže je to jen o penězích pro stát, ztráta času, nervy, ale o skutečnou nápravu dotyčného tady nejde vůbec a ani to k nápravě nevede.

• Citovat
  • Upravit
21554
24.10.16 19:41

Teda já bych to řešila s právníkem, dalanějakou předžalobní výzvu, že vás obtěžuje a případně pak k soudu. toto se bude ale zhoršovat. Asi stejně pak nebude jiné řešení, než se odstěhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.10.16 19:42

Podala bych trestni oznameni, zalobu za pomluvy, podala bych vse mozne. Chapu, ze se nechcete poustet do zabomysi valky, ale pokud chcete docilit alespon prezkoumani zdravotniho stavu /coz si myslim, ze tam bude problem v psychice/, tak to muze naridit prave soud.
Ma nejake pribuzne, deti? Nebo tam zije sam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.10.16 19:43

Pro tu pomluvu jsem to resila minuly tyden, musela bych mit svedky a nikdo se nechce zapletat s policii. Odstehovat se beru uplne jako nejkrajnejsi reseni, to nepripada v uvahu. A lze podat jeste k tomuto, ze to bude resit komise, jeste trestni oznameni, jako navic? Myslela jsem si, ze to nepujde, prtooze nam to policajti ani nenabidli, kdyz jsme se ptali, co mame delat, mozna proto, ze to bude slovo proti slovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.10.16 19:45

@Ondul :mrgreen: to je dobry psycho, mozna by ho to dostalo driv nez statni organy…
Ale ja bych na to odvahu nenasla, bych se bala, ze na me prijdou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.10.16 19:46

@Ondul Tak to jsem se dnes poprve od srdce zasmala, fakt dekuji :-) Ale, ja jsem ferovy clovek a nedokazala bych takove veci, i kdybych tisickrat vedela, ze by si to zaslouzil. Obcas je tato moje vlastnost na skodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
24.10.16 19:48

Obecné řešení neexistuje. Jen smrt nebo odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
24.10.16 19:49

To nepomůže podávat nějaké TO ke komisi, skutečně s komisí nic nevyřešíš; a ano, správně píšeš - pomluvy mít být prokazatelné, jako kdyby něco někam napsal atp.

Podívej, to jeho udávání vás, že mu tvůj chlap chodil po střeše a tak ji poškodil, apod.,to je fakt neškodný blázen, to snad chápeš - tyto věci by se musely prokázat.

Snad jen se tedy na něj připravit, kdyby se chtěl prát a mít připraveného v kapse na něj boxera či nějaký ten sprey a stříknout mu hned do úsměvu.

Tak mě napadlo - stěhovali jste se do úplně nového nebo po někom? Jestli je to ten druhý případ, pročpak se ti lidé před vámi asi stěhovali…chápu, že je jednoduché si vymyslet ale jakoukoli pohádku pro kupujícího, s tím musí člověk počítat, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
63
24.10.16 19:53
@Halamka píše:
@Ondul :mrgreen: to je dobry psycho, mozna by ho to dostalo driv nez statni organy…
Ale ja bych na to odvahu nenasla, bych se bala, ze na me prijdou :lol:

Otisky z papíru nikdo nedělá, kdyžtak lze tisknout na tiskárně. Posílat z schránky ve větším městě, dávat inzeráty do seznamek a volat na půjčování peněz z jednorázové SIM karty a dávat jim náhradní tel. číslo (souseda).

Dobré je někdy vyfotit jeho vhcod a poslat mu fotku s tím, že je sledován. To samé je nutné poslat jeho jménem na úřad (až to tam pošle pak sám, bude za supertrotla). Dobré je překecat kamaráda, aby mu zavolal rusky.

Přestupy a přečiny jsou na dlouhé lokte a je to slovo proti slovu.

Drsnárna je poslat na katastr zjevně falešný návrh na vklad :-), případně mu opakovaně vkládat na účet 2,– anebo třeba 50,– Kč s textací : Minika 2016, Swingers Senior 2017 atp.
brala bych to jako výzvu, jinak vás podobní lidé zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.10.16 19:57

Dnes pri tom incidentu soused hlasil narazene rameno, a pritel ma jen par oderek a uplne na kasi bundu, bohuzel, pritel mel v boji navrch, tak se bojime, aby to neskoncilo tak, ze mu budeme jeste platit nejake vylohy, i kdyz on ho napadl. Asi bude dobry napad ten pravnik, ale jestli to prohrajeme, tak na to rozhodne mit nebudeme :(. Z toho mam strach. Nevim, kolik by to pak dohromady stalo. Takze kdyz to shrnu, tak trestni oznameni muzeme podat, ale bude to k nicemu. Pravnik to pozene rovnou k soudu, ja se ale soudit nechci, na to nemam penize a uz vubec ne zaludek. Premyslim, ze si ve ctvrtek zajdu k doktorce pro nejake prasky na uklidneni, ale mam strach, ze me posle k psychiatrovi, kdyz ji reknu, ze mam myslenky, ze nam treba do detskeho pokojiku hodi zapalnou lahev, nebo se nam vkrade do domu a bude nas chtit zabit, deti v pokojiku zamykam a do loznice taky. Pritel ma pod posteli sekeru, to vsechno kvuli nemu, pripadam si jak blazen. Ted kdyz to po sobe ctu, tak to rozhodne dame k pravnikovi, jinak fakt skoncim s bludy ja, dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 19:58
@AlphaOmega píše:
Obecné řešení neexistuje. Jen smrt nebo odstěhovat.

Ano, souhlasim. Taky jsme meli v radovce prisernou sousedku. Nejvetsi radost nam udelala, kdyz v den nasi svatby umrela (zni to morbidne, ale byl to od ni fakt hezky svatebni dar) a jeji manzel se asi po pul roce odstehoval.

• Citovat
  • Upravit
1525
24.10.16 19:58

@Handalina teď to vyzní ošklivě ale je to hezký když i někdo jiný řeší soudedský vztahy… My dokonce čekáme na předvolání k soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.10.16 19:59

Pokud jsi utoucitná, zkus mu omylem poslat falešný psychiatrický nález manžela : sadistický s násilnickými sklony s počínající schizofrenií… a za týden po noci řevu, se sousedovi zkus zmínit, že tě bol celé tělo. :mrgreen: :mrgreen: uvidíš, jestli něco pípne. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová