Nedonošené děti - pozdější problémy

Anonymní
24.10.16 08:18

Nedonošené děti - pozdější problémy

Ahoj pro svou závěrečnou práci jsem si vybrala téma "Nedonošené děti - vývoj, vzdělání a výchova…zatím tedy hledám informace a nic moc nemohu najít a proto mě napadlo napsat přímo mezi vás, kde je maminek nedonošených dětiček jistě mnoho. Měla bych dotaz především na maminky starších nedonošených dětí, zda si myslíte, že nedonošenost ovlivňuje a jak vzdělávání dětí? Jestli trpí některými ze specifických poruch učení či chování a pokud trpí např. poruchamy autistického spektra, ADHD atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1240
24.10.16 08:27

Ahoj, urcite zalezi na stupni nedonosenosti. Syn je narozen v 35. tt, takze lehka nedonosenost, ted slavil 4. narozeniny a je zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 08:31

Asi bych to tedy spíše zkonkretizovala na děti nar. pod 30 tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.16 08:45
@Anonymní píše:
Asi bych to tedy spíše zkonkretizovala na děti nar. pod 30 tt

Ahoj dcera narozená ve 26tt CS.3 měsíce v nemocnici z toho 2 v inkubátoru na kyslíku pak již na postýlce, krvácení do postranních komor mozku). DG. Dětská spastická mozková obrna, několikrát operace očí retinopatie nedonešených(nebo tak nějak se to jmenuje)dnes jí je 22 let je zbavená způsobilosti ke všem právním úkonům, není schopna samostatného života, sebeobsluha jde tzn. wc, o.k, oblečení vybírám já pak se, ale obleče sama, IQ 52 v pásmu jak kdo hodnotí podle psycholožky v dolním pásmu lehká mentální retardace, podle soudního znalce středně těžka mentální retardace :nevim: takže si pak vyber. Jinak rozumově na úrovni 8 miletého děcka, rozuměj hádá se o pastelky, blbosti prostě velké malé děcko. Vlasy myju já, nehty stříhám já…tělo so namydlí, ale osprchuje povrchně. Takže zase já…bere léky těd se projevila episy…ve třech letech operace achilovky pro zktrat DK…závěr…trvalé následky, neschopna samostatného života, chůze špatná krátké úseky, jinak se tělo dostane do spastické křeče pak nutno odpočinek…myslím si že děti takto extrémně nedonošené mají vždy nějaký handikep.

• Citovat
  • Upravit
1467
24.10.16 08:46

Myslím, že je to celkem zkreslujici brát děti jen pod 30tt. Nenošené jsou do 36tt a bohužel i lehce nedonosene děti mají kolikrát velké problémy. Spíše bych název tvé práce pak přejmenovala a zaměřila se pouze na Extrémně a těžce nedonosene děti.
Zkus se obrátit na diskuzi o nedonosenych. Maminek je tak fura, ale jak říkám, problémy mají i 30tt a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 09:25

@Blanch89 uvažuji právě o tom, že to tedy spíše napíši o Extrémně nedonošených…

• Citovat
  • Upravit
9034
24.10.16 09:25

Taky myslím, že je tohle těžké, moje dcera je 33tt, takže pohoda, za dva měsíce 6 let, podle školkového psychologa je nadprůměrně inteligentní, sama se naučila písmenka a čísla, umí spočítat věci na obrázku z paměti a pod. Ale znám děti které jsou 26tt a jsou na tom inteligenčně stejně a naopak znám děti, co jsou třeba 35tt a bohužel měly komplikace a je tam poškození zraku, sluchu, mentálně jsou na tom špatně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
24.10.16 09:28
@Anonymní píše:
Ahoj dcera narozená ve 26tt CS.3 měsíce v nemocnici z toho 2 v inkubátoru na kyslíku pak již na postýlce, krvácení do postranních komor mozku). DG. Dětská spastická mozková obrna, několikrát operace očí retinopatie nedonešených(nebo tak nějak se to jmenuje)dnes jí je 22 let je zbavená způsobilosti ke všem právním úkonům, není schopna samostatného života, sebeobsluha jde tzn. wc, o.k, oblečení vybírám já pak se, ale obleče sama, IQ 52 v pásmu jak kdo hodnotí podle psycholožky v dolním pásmu lehká mentální retardace, podle soudního znalce středně těžka mentální retardace :nevim: takže si pak vyber. Jinak rozumově na úrovni 8 miletého děcka, rozuměj hádá se o pastelky, blbosti prostě velké malé děcko. Vlasy myju já, nehty stříhám já…tělo so namydlí, ale osprchuje povrchně. Takže zase já…bere léky těd se projevila episy…ve třech letech operace achilovky pro zktrat DK…závěr…trvalé následky, neschopna samostatného života, chůze špatná krátké úseky, jinak se tělo dostane do spastické křeče pak nutno odpočinek…myslím si že děti takto extrémně nedonošené mají vždy nějaký handikep.

To je mi líto, že vás toto potkalo, na druhou stranu v tomhle jde medicína strašně dopředu, dnes se ví už spoustu věcí o dávkování kyslíku, aby se nepoškodil zrak a pod. To bohužel před těmi dvaceti lety, co se narodila tvoje dcera nikdo moc neřešil. :hug: :hug: Myslím, že je tedy za těch 20 let ten rozdíl dost propastný, aspoň to nám říkali na neonatologii. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.10.16 09:41

Já mám dvojčata narozená 25TT + 4. Kluka a holku. Extrémní nezralci :?.
Dětem je 11 let a jsou v pořádku. Pokud Tě zajímají moje zkušenosti (a že jich mám dost), napiš mi SZ. Nechci to tady vypisovat veřejně. Ráda pomůžu svými zkušenostmi. U nás vše dobře dopadlo, takže nemám problém o to mluvit.

Příspěvek upraven 24.10.16 v 10:35

• Citovat
  • Upravit
1120
24.10.16 09:48

U nás dvojčata kluci 31 týden. Nyní korigo 19 měsíců. Jeden naprosto zdravý, odpovídá vrstevníkům, moc šikovný. Druhý naštěstí také nic fatálního, nosí od roku brýlky, je trochu náchylnější na nemoci, déle začal chodit, ale jinak také šikovný, nevím co přinese čas školy, ale ta často přináší problémy i donošeným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová