Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lutonka 50 jich nemáme, ale ovci na vodítku si nedokážu představit
To by se buď oběsily, nebo uřvaly. A do toho malá jehňátka
Teď mě ještě napadl jeden kamarád nedaleko odsud, ten chová taky ovce, že bychom je dali k němu. Jenomže on má dva statné berany a to se bojím o naše čerstvá jehňátka, asi by je zabili ![]()
Já teda nevím, ale místo toho abyste byli rádi, že budete mít nový plot, budete pindat co s tím
Tak si udělejte na svém pozemku svůj vlastní plot (když jsou za ním vaše zvířata!) už napořád a hotovo, ne? ![]()
A vykopat kůly a natáhnout pletivo je otázka jednoho dne a to vím o čem mluvím. Jsou to vaše zvířata!
@Kelsey Palety vyrábí přímo můj manžel
To by byl dobrý nápad…
@Ali-Ali Jasně, já jsem ráda že bude plot nový, už se na něj těším, nemám nic proti ![]()
@sao píše:
Plot nevím čí je, stál tady už dávno. Elektrický ohradník mě taky napadl - ale nový stojí peníze (které teď nemáme) a půjčit si od někoho, to bych musela vědět od kohoJako určitě jsem ráda že bude plot nový a nechci dělat žádné problémy ani se hádat! Jen mě prostě naštvalo, že si sem soused nakráčí jen tak nám říct, ať si ovce někam dáme, že bourá plot, a nazdar. Fakt jsme to teď potřebovali, vůbec nemáme nic jiného na práci
Bohužel, on se o tom bavit s vámi nemusí… buďte ráda, že to vůbec oznámil, jsou i tací, co jdou hned na věc, a neřeší, zda sousedům něco uteče.
Hele, tak váš ten plot asi není, tak bude souseda, staví plot i vám a nechce peníze, takže je na vás, abyste si vyřešili to provizorium. Tak vezměte kus toho starého plotu a posuňte si ho dočasně na váš pozemek.
@Avocadka Můj manžel ale nemá ani ten jeden den čas. Podniká a totálně nestíhá, je neustále ve skluzu, takže do práce odchází brzy ráno, vrací se pozdě večer, i o víkendech. Kdyby soused přišel s tím, že budeme hledat nějaké společné řešení, tak je to v klidu, ale prostě představ si, že už tak nevíš kam dřív, na zahradě stádo ovcí a soused ti přijde jen tak říct, ať si je někam dáš, že ti jde zbořit plot
Stádo ovcí není pes, kterého si můžeš vzít domů na gauč
Já se v žádném případě nechystám s ním hádat, mě prostě jen zajímalo, jestli se k tomuto zákon nějak vyjadřuje, jestli to takhle vůbec může udělat. K tomu, že si máme plot postavit svůj - byli jsme to my, co tenhle plot (původně v dezolátním stavu), který se pan soused chystá zbořit, komplet celý opravovali, dávali jsme tam svoje kůly, svoje pletivo atd. a zabralo nám to dost času a práce, takže k tomuto se ani nevyjadřuji ![]()
Jak dlouhá je ta společná část? Jinak mě ještě napadlo, ten původní plot, jaký je to materiál? Nešel by dočasně jen „šoupnout“ o metr do vaší zahrady, tím pádem by on mohl dělat nový, a vy měli ovce schovaný. jestli je to třeba klasické pletivo na kunách, tak to se dá krátkodobě přendat na nějaké tyčky (nebo kuny z toho původního plotu)…
Taky máme ovečky a udrží je úplně nejobyčejnější pletivo http://www.plotmarket.cz/…-30-mm-50-m/ a můžete si ho schovat a v případě potřeby použít jindy (my ho přendaváme dle potřeby po zahradě, když jsou místa, kam nechceme aby ovce šly - třeba do rajčat
) a je to na jedné straně přivázané k plotu a na druhé k dřevěnému kůlu. Ty ovce to nikdy nezkoušely přeskočit (a to to máme na několika místech vysoké tak, že to překročím…
)
Příspěvek upraven 25.02.16 v 13:37
@sao tak si holt bude manžel muset udělat jeden den čas.
Jinak bych zašla za sousedem, řekla mu, že jsme se snažila to vymyslet, ale nemám jak, jestli by nešlo postavit okolní plot a ten váš až nakonec. Ne to nechat na něm, ale říct, že pak jak řekne, že třeba budete bourat a on oni za vámi stavět. Když nabídneš mile součinnost, tak to snad nebude problém.
@sao píše:
@Avocadka Můj manžel ale nemá ani ten jeden den čas. Podniká a totálně nestíhá, je neustále ve skluzu, takže do práce odchází brzy ráno, vrací se pozdě večer, i o víkendech. Kdyby soused přišel s tím, že budeme hledat nějaké společné řešení, tak je to v klidu, ale prostě představ si, že už tak nevíš kam dřív, na zahradě stádo ovcí a soused ti přijde jen tak říct, ať si je někam dáš, že ti jde zbořit plotStádo ovcí není pes, kterého si můžeš vzít domů na gauč
Já se v žádném případě nechystám s ním hádat, mě prostě jen zajímalo, jestli se k tomuto zákon nějak vyjadřuje, jestli to takhle vůbec může udělat. K tomu, že si máme plot postavit svůj - byli jsme to my, co tenhle plot (původně v dezolátním stavu), který se pan soused chystá zbořit, komplet celý opravovali, dávali jsme tam svoje kůly, svoje pletivo atd. a zabralo nám to dost času a práce, takže k tomuto se ani nevyjadřuji
A vy nemáte v rodině nikoho, kdo by vám píchl?
Protože váš soused, nebude čekat na to, až si někam ovce dáte, jeho třeba taky honí čas, a vybral si na to určitou dobu, aby ten novej plot byl..
@sao píše:
@Avocadka Můj manžel ale nemá ani ten jeden den čas. Podniká a totálně nestíhá, je neustále ve skluzu, takže do práce odchází brzy ráno, vrací se pozdě večer, i o víkendech. Kdyby soused přišel s tím, že budeme hledat nějaké společné řešení, tak je to v klidu, ale prostě představ si, že už tak nevíš kam dřív, na zahradě stádo ovcí a soused ti přijde jen tak říct, ať si je někam dáš, že ti jde zbořit plotStádo ovcí není pes, kterého si můžeš vzít domů na gauč
Já se v žádném případě nechystám s ním hádat, mě prostě jen zajímalo, jestli se k tomuto zákon nějak vyjadřuje, jestli to takhle vůbec může udělat. K tomu, že si máme plot postavit svůj - byli jsme to my, co tenhle plot (původně v dezolátním stavu), který se pan soused chystá zbořit, komplet celý opravovali, dávali jsme tam svoje kůly, svoje pletivo atd. a zabralo nám to dost času a práce, takže k tomuto se ani nevyjadřuji
Tak ten plot postav sama ne? Nebo proč mám zvířata, když nejsem schopná postavit si plot, hm? ![]()
Mně opravdu nemusíš vykládat co to je stádo ovcí, kdybych se tu chtěla prozradit, napíšu co dělám ![]()
A to, že soused chce kompletně na svoje náklady opravit plot který používáte i vy a nic po vás nechce je dost na to, abyste drželi hubu a krok a prostě si ta svoje zvířata zabezpečili.
@AméliezMontmartru No, a mě právě zajímalo, jestli tohle může udělat - zbořit plot, který já potřebuji.
@terinka4444 Tak než posouvat celý plot (je to sakra velký úsek), to už mi přijde lepší postavit dočasnou ohradu… Jako řešení by se nakonec našlo, o to mi nejde. Já se ptám hlavně na to, jestli soused jedná správně, jestli tohle smí. Za všechny ostatní rady ohledně stavby ohrady atp. děkuji, ale to bychom si vyřešili sami. Jen jsem se chtěla poradit, jak jednat se sousedem a zda to takhle může udělat, nic víc. A jinak - že nechce peníze - to je trošku mimo, ne? Protože plot staví ten, kdo ho potřebuje. My nový plot nepotřebujeme - my jsme si ten stávající opravili a vyhovuje nám, ovce nám nikam neutíkají. Pokud nevyhovuje sousedovi a potřebuje nový, staví si ho sám na svoje náklady, proč by měl chtít peníze po nás? My nový plot nepotřebujeme. Nám stačí ten, co tam je a soused nám ho boří ![]()
@Mar__tanka1983 tak to vám zavidim, ty naše ludry zastavila až elektřina. přeskakovaly nebo podlizaly.
@sao píše:
@Kelsey Palety vyrábí přímo můj manželTo by byl dobrý nápad…@Ali-Ali Jasně, já jsem ráda že bude plot nový, už se na něj těším, nemám nic proti
No vidíš tak udělejte s palet provizorku
.
Dívej se tady na J. Moravě se to dělá, tak že se upece buchta či něco dobrého a vezme se flaška, když je problém, který je třeba probrat se sousedy, tak se na to jde takhle. Soused je, jak rodina, žijeme vedle nich desítky let, tak je dobře udržovat přátelské, korektni vztahy. Než se nějak nepochopit, nastane nedorozumneni a pak kolem sebe chodit, jak pavi.