Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše: Více
dali ji tam, kde se to hodí nejvíce jim, z druhé strany může být jiný soused… navíc pár metrů nehraje v takovém případě vůbec žádnou roli, cítit je to všude. Hádám nebudou udit ob den. Zakladatelce vadí pes, slepice, kovárna, větev… tak si měla postavit na samotě, když je tak nesnášenlivá ![]()
@smile_xxx píše: Více
Ono tyhle věci se vetsinou dávaj na hranici pozemku
kdo si dá udírnu doprostřed zahrady, kdo postaví jakoukoliv dilnu/kulnu uprostřed zahrady? Vždycky se to cpe co nejblíž plotu to jde, taky tu pár sousedů má udirny a nikdo to nemá v prostoru, nebo nalepeny na baráku, nehledě na to, že dneska se ty pozemky, zvlášť u nás, dost zmensily, tim pádem to ani jinam nacpat nejde.
Udírna na přímo sousedícím pozemku bude cítit, ať je umístěna kdekoli…. nicméně určitě nepatří mezi věci, které by byly uznatelné jako nepřiměřené z hlediska sousedského soužití. Pokud soused dodržel pravidla ohledně vzdálenosti stavby od hranice pozemku, fakt není povinen s tebou nic řešit.
Budeš prostě muset otevřít pusu a se sousedem se racionálně domluvit – jistě neudí každý den, čili stačí nasdílet informace a sladit potřeby ![]()
@BohunkaP píše: Více
Není to stavba, tazatelka píše, že je to přenosná udírna a strčili ji do kůlny.
Na to žádná pravidla ohledně umístění nejsou a povolení nepotřebuji. Je to jako velký zahradní gril. My ji máme taky, přes rok je v kůlne- zahradním domku, na hranici pozemku
Na uzení ji muž vytáhne ven, musí se do ní částo přikládat a z komína jde kouř, to by v kulne nevydržel
Jasně, díky za vysvětlení… Tím spíš je to celé výhradně o osobní domluvě obou zúčastněných stran.
Mňam, už se mi začaly sbíhat sliny ![]()
A vy tam mate co? Nemáte žádné hobby, tak se vám zajida, když někdo má
jestli je chceš vyprudit, kup si virivku, ta naše vrni, když se nahriva, a pak dela samozřejmě randal ta bublajici voda, když se pustí
ale já jsem takovy starý sousedomil, tak jsem mu zakázala v tom vysedavat o půlnoci priopilej s kamosema
má to max do 10 a na noc se musí ten motorek vypínat ![]()
@Anonymní píše: Více
Nenapadlo tě, že se s nimi za pár let nebude dát domluvit? Musíš prostě komunikovat, jenže tobě vadí asi tak nějak všechno, tak je to dost těžký.
@Anonymní píše: Více
A jaký je dotaz? Kdyz nechceš byt cítit jak klobása, pri každém větrání, cemu naprosto rozumím. Tak budeš muset jít za sousedem a domluvit se s nim. Nebo co potřebuješ poradit? Jak zničit udirnu u souseda, jak zlikvidovat souseda? ![]()
@arinecka píše: Více
Chudáci sousedi, jestli za nimi fakt leze kvůli všemu, co si daji na zahradu, tak potěš koště ![]()
@Semtex píše: Více
Jako řešit vetev z jehlicnanu?
naši sousedi maj živej plot z tuji, samozřejmě uz prorusta k nám že za chvíli nebude vidět plot, no je nám to jedno, naopak jsme nemuseli řešit my, jak vytvořit soukromí. Ano, když plot strihaj, větvičky padaj k nam, tak to sebere, části prikreju rostliny, který potrebujou prikrejt na zimu, zbytek zapicham do korejtek ![]()
No tebe bych teda chtěla za sousedku
Představ si, že u nás větve zasahují k sousedům a jejich zase k nám, občas se k nám dostane jejich slepice nebo dokonce ovce, a nám zase na jejich pozemek občas zalítne míč co hazíme psovi. Oni topí bůhví čím a občas to dost smrdí, my zase občas přestavujeme a různě zvelebujeme a je z toho randál… A žijeme úplně v pohodě, občas si zajdeme vzájemně sdělit co se děje anebo si vypomůžeme. To je prostě život na vsi/všude tam kde mají lidi zahrady vedle sebe. Základem je komunikace a tolerance. Pak se dá i nějaký ten spor vyřešit celkem v pohodě. Ale to mi teda z tvého příspěvku nepřijde. Však udírna zavřená v kůlně je fakt blbost řešit. A slepice.. to už fakt pomlčim. Tak si udělejte živý plot, který bude trochu tlumit zvuk i zmírňovat vítr, tím pádem k vám nemusí jít tolik kouře. ![]()
A oni mají tu udírnu na kšeft a udí každý den? To asi ne, a udí si klobásky před Vánocemi, ne? Proč hrotit „nechci smrad každý den“, vždyť v létě se taky na ohništi nepečou buřty každý den. Jestli tím směrem máte vchodové dveře a okno ložnice, tak ten hlavní prostor a terasu máte na opačné straně domu, takže jste snad taky u projektování domu a zahrady přemýšleli, jak si udělat soukromí, ne?
Buďte rádi, že jste odstínění. Já jsem v bytě obklopená kuřáky, a co bych dala za vůni z udírny (není nic horšího než chtít vyvětrat a natáhnout si domů smrad z cigár
).
Jestli si myslíš, že v domě si uděláte vzduchotěsnou a zvukotěsnou bublinu, tak neuděláte, sousedi tam budou, a jejich existence se vás bude dotýkat.
@Semtex píše: Více
Vysilovat kvuli jedny vetvi je fakt mazec ![]()