Sousedi si postavili udírnu v kůlně, která je na hranici s naším

Anonymní
20.12.25 18:20

Sousedi a udírna

Hezký den,
sousedi si postavili udírnu v kůlně, která je na hranici s naším pozemkem. My máme proti této kůlně vchod do domu a okno z ložnice, takže dnes, kdykoliv jsem otevřela dveře nebo okno, cítila jsem jejich udírnu.
Já se ptám, zda můžu proti tomu něcco udělat. Vítr totiž z 90% času vane našim směrem. Já vůbec nechápu, co je to napadlo.
Nečekala jsem, že budou takhle bezohlední.
Kousek za udírnou si nedávno pořídili slepice a vedle mají takovou malou kovárničku. Doufala jsem, že v létě budu poslouchat teda jen ťukání na povadlinu, případně smrad odtamtud, ale takový rozmach jsem nečekala. A ta udírna mě dorazila. Nechci pokaždé, co otevřu vchodové dveře nebo budu větrat, být cítit jako klobása.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13974
20.12.25 18:23

A co oni na to, když jsi jim řekla, že ti smrad vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
20.12.25 18:29

Já bych to tolerovala jen v případě, že by se podělili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
20.12.25 18:40
@Lily-of-the-valley píše: Více

Vzala jsi mi tu otázku z hlavy! Tak se opičím. A povadlina-to je asi chybička, nebo se tak někde krajově říká kovadlině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 18:47

Jj, povadlina je kovadlina. :)
Zatím jsem se neodvážila jim říct nic, musela bych jim jít zvonit schválně na zvonek.
Ale já už cca dva roky zpátky se ohradila, když si zasadili jehličnan na hranici, až byla jedna větev u nás. Potom, když jsi dlažbu vyrovnali na naší hranici tak, že drátěný plot je vyboulený k nám, jak tam postupně padala a podmáčela se půda.
Loni jsem se ptala-mají psa, co neustále startuje, když naše děcka vyjíždí z garáže na kole nebo přijíždí-co mám dělal, aby po nich tak nestartoval, jestli si ho můžem nějak ochočit.
Přijde mi, že pořád za nima s něčím chodím. A přitom nejsem konfliktní člověk.
Stavěli jsme ve stejný čas, vakuovku máme na našem pozemku-jako ústupek jim.
V životě by mě nenapadlo, že se s nima za pár let nebude dát domluvit a budou se chovat tak často bezohledně.
Ani se mi tam právě už nechce chodit, protože tohle je šílený.

• Citovat
  • Upravit
13974
20.12.25 18:58
@Anonymní píše: Více

Takze hledas kam s tim zajít, aniž by ses s nima o tom vubec pobavila. :roll: Zkus se postavit za sebe a vyřešit to s nima. Muzes si najit, jestli mohou sousedi obtěžovat smradem a kouřem. Muzes se zeptat, jestli na to mají povolení :D ale nejdriv to řeš s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 19:25
@Lily-of-the-valley píše: Více

Ne, zajímá mě, jestli je někdo fakt takovej sobec, že narve x věcí na hranici plotu. A i přes opakovaný souhlas s těmi věcmi stále znovu a znovu tam cpe věci další a ještě obtěžující smradem.

• Citovat
  • Upravit
21311
20.12.25 19:35

Tak evidentně je, koukáš na něj z okna :nevim: bez domluvy se to nezmění. I když pochybuju, že by ti vyšli nějak extra vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
20.12.25 19:41

Ano, samozřejmě, že je. A troufnu si říct, že takových lidí je víc, než by se nám líbilo. Upřímně si nemyslím, že s tím jde něco pořádně udělat. Nechtěli ten smrad čuchat, tak to šoupli co nejdál mohli. Že to nechcete čuchat ani vy, je nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.12.25 20:05

Základ je se s tím sousedem domluvit. Nejdřív mu jasně říct, že se ti některý jednání nelíbí, narušují tím poklidný soužití nebo porušují zákon. Rozdíl je, jestli tu udírnu budou používat jednou za měsíc, to se dá tolerovat nebo ji chtějí používat několikrát týdně. Ale ta komunikace. Ber to tak, že kdyby oni neustále něco nedělali špatně, tak ty jim bys jim nemusela pořád něco říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
20.12.25 20:11

Řešit hotovou udírnu je těžší než společně hledat řešení před její stavbou. Navrhla bych, že bychom uvítali informaci, že se bude udit, abychom v tu dobu měli zavřená okna nebo v době, kdy jsme pryč. Pár klobás by to mohlo spravit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 20:39
@Ncc1701_new píše: Více

To chápu, ale pro nás to bylo taky překvapení, protože do kůlny, která byla původně na dřevo, asi dotáhli nějakou přenosnou udírnu. Já už to pár dní před cítila, když jsem vyšla ven. Ale až dnes jsem zahlédla mezi dřevem malý kouř.

• Citovat
  • Upravit
37136
20.12.25 20:43

To je pak těžké, kdyz ti všechno vadi, ale nejsi schopna za nima zajít a resit to :nevim: ono se to samo nevyřeší, kdyz tam nepůjdeš zazvonit no. Treba se s nima pude aspon domluvit, aby to zapínali kdyz nebudes větrat nebo neco :nevim: nejhorsi co můžeš udelat je ale, jit někam na úřady a udávat je, coz sem teda pochopila, ze bys to rada řešila jinak než s nima, pak budou akorat dělat další naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8667
20.12.25 21:53

Mně na tom asi nic bezohledného nepřijde, prostě využívají svůj pozemek, přece si nedají udírnu pod okna :nevim: naši sousedi zas mají kompost v rohu svého pozemku, asi 5 m od našich dveří do obýváku a v létě tam smrdí tlející tráva a nadšená nejsem, ale chápu to. V létě když kdokoliv griluje, včetně nás, tak je to holt u sousedů cítit, když soused udí, je to cítit, s tím člověk počítá, když má sousedy přece… žij a nech žít 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová