Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spíš bych se zajímala, jak často chtějí udit, jestli celý rok každý týden nebo jednou před Vánoci, tak jako většina čechů… mě by stačilo upozornění, že budou udit, abych si zavřela okna.
My máme udírnu taky, manžel je řezník. Máme ji teda na našem dvoře, kouř k sousedům se myslím nedostane, nebo aspoň si nikdy nikdo nestěžoval (ono taky upřímně řečeno - většinou se tu na uzení půlka ulice sejde
) Jediný, komu jde kouř do oken, jsem já a na rovinu, zas tak hrozné mi to nepřijde, prostě ten den otevírám okna na druhé straně domu
Navíc pokud udí fakt jen pro sebe a kamarády, jako my, tak ta frekvence bude tak nízká, že by mně osobně nestálo za to nabourávat sousedské vztahy. Jo, můžou dát vědět den předem, ale předpokládám, že tobě to bude vadit stejně, i když o tom budeš vědět.
@a12 píše: Více
Tak u jehličnanů jde bohužel o to, že ti znehodnotí zahradu. Kořeny mají mělko, zato dlouhý a jehličí ti okyselí půdu. Pak ti tam nic neroste a bojuješ s mechem. Zasadit jehličnan na hranici pozemku je prostě prasárna. Navíc tam nesmí být nic, co je vyšší než metr.
Dcera má na zahradě ořešák, do sousedního pozemku větve nezasahují, ale vítr občas k sousedům zanese listí. To má sousedka taky problém, dcera si to musí jít uklidit.Ale když jí na zahradě přistanou ořechy, tak je zticha.
Až bude příště soused smrdět s udírnou, zajdi tam se šrůtkou masa a nech si ji taky vyudit ![]()
@Plmo píše: Více
A v okolí žádné další stromy nejsou? Že jí musí chodit uklízet? My nemáme žádné stromy a na podzim listí všude. Sousedce bych řekla, že to přijdu uklidit až tam budou napadaný i ty ořechy, aby se to uklidilo najednou ![]()
Zakladatelko s tebou bych chtěla mít dvojdomek.
Byla by pr.del … ![]()
Přestaň vyšilovat kvůli každé hovadině …
@smile_xxx píše: Více
a není to spíš umístěním té kulny, kam to dávají? to mi přijde celkem pochopitelný a nerozhoduje ani tak místo udírny, jako spíš už té postavené kulny ![]()
@arinecka píše: Více
Samozřejmě že tam další stromy jsou, hned za plotem je les.
Sousedé tuto nemovitost využívají jako chalupu, občas přijede paní „ nafrněná" a má problém s listím z ořešáku.
Ořechy sbírat jí nevadí.
S někým je holt těžké pořízení. ![]()
@debra.morgan píše: Více
Tak většinou se udí jen před Vánocemi. My udíme 2-4 x. Tak snad cítím uzení, tak zavřu okna, pokud to někomu vadí
.
@Plmo píše: Více
Tak to je jednoduchy, listi je na jejich pozemku, tak je jejich, stejne tak ty orechy ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Pokud je to malá hobby udírna na peletky, tak to může jet celou sezónnu. Ohřát klobásky, zaudit kuřátko před grilováním…..
Evidentně to není velká udírna na uzení masa, to se pravda často nedělá…
@Janli píše: Více
Jo, ale soused udí před Vánocemi, tudíž si jako každý Čech vyudí klobásy, či maso jeden den (někdo vícekrát) a udírnu zase rok nepoužije
.