Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Rada byc znala nazor nekoho nestraneho. Bydlime s manzelem v byte, ktery koupil se svou ex. Od zacatku jsem si nepadla do oka se sousedy pod nami, ale vzdycky, kdyz je potkam, slusne pozdravim a jdu dal. Mame maleho syna (3,5roku), ktery ma pokojicek nad jejich loznici. Syn mel obdobi, kdy vstaval treba 5:30,tam jsme si proste chvilku hrali a pak sli snidat. Obcas se stalo, ze nam spadla hracka, ale vzdy jsem se snazila byt co nejvic potichu. Jednou jsem nasla ve schrance dopis, psala mi v nem sousedka, ze jsme neskutecne hlucni, ze syn schvalne haze hracky na zem, chodi po pokoji a ze je to budi. At se vzdycky presuneme z pokoje do obyvaku nebo at nejak zaridim, aby syn vstaval nejdriv v 7h. No byla sem vytocena do bela a sla se ji zeptat co to ma znamenat, proc neprijde osobne, ale neotevrela mi a vim, ze byla urcite doma. Pak se situace na nejakou dobu uklidnila. Ted si me nasla na FB a neustale mi chodi zpravy „Zase vas syn beha. Usmernete si ho nebo bezte ven“ „Prosim pokud chcete cvicit, delejte to od 8 do 15. To nejsme doma.“ - cvicime s manzelem oba, ale bez vyskoku, atd. A dnes me dorazila zprava „Proc porad perete v noci? Kdyz jste cele dny doma.“ 🤯 😠 Pracka zapla v 5h.
Prosim prijde vam to normalni nebo vylozene hleda veci, aby nas mohla buzerovat? Bydli tam sami, muze jim byt kolem 50let.
Na FB bych ji blokla. Kdyby si přišla stěžovat, poslala bych ji někam.
Na tohle právi nemá, pokud nerušíte v době nočního klidu. ![]()
Proč pereš v 5 h? Vždyť rušíš noční klid. Také bych s tebou vyběhla. ![]()
A kdyby mi v době nočního klidu nad hlavou dupalo dítě, tak to samé. ![]()
@DandátkoP píše:
Na FB bych ji blokla. Kdyby si přišla stěžovat, poslala bych ji někam.Na tohle právi nemá, pokud nerušíte v době nočního klidu.
Ona ale i ruší noční klid. Také se jí může stát, že skončí u přestupkové komise.
@topazio ja to pochopila tak, ze zapina pracku v 5 odpoledne a ze pro pani je to uz vecer
v 5 rano samozrejme, ale to je tak jediny. ![]()
@topazio píše:
Proč pereš v 5 h? Vždyť rušíš noční klid. Také bych s tebou vyběhla.A kdyby mi v době nočního klidu nad hlavou dupalo dítě, tak to samé.
Myslím, že pani myslela v 5 odpoledne ![]()
@Arkedona píše:
Myslím, že pani myslela v 5 odpoledne
To bych se sousedy vyběhla. ![]()
@Momoska88 píše:
Ahoj,
Rada byc znala nazor nekoho nestraneho. Bydlime s manzelem v byte, ktery koupil se svou ex. Od zacatku jsem si nepadla do oka se sousedy pod nami, ale vzdycky, kdyz je potkam, slusne pozdravim a jdu dal. Mame maleho syna (3,5roku), ktery ma pokojicek nad jejich loznici. Syn mel obdobi, kdy vstaval treba 5:30,tam jsme si proste chvilku hrali a pak sli snidat. Obcas se stalo, ze nam spadla hracka, ale vzdy jsem se snazila byt co nejvic potichu. Jednou jsem nasla ve schrance dopis, psala mi v nem sousedka, ze jsme neskutecne hlucni, ze syn schvalne haze hracky na zem, chodi po pokoji a ze je to budi. At se vzdycky presuneme z pokoje do obyvaku nebo at nejak zaridim, aby syn vstaval nejdriv v 7h. No byla sem vytocena do bela a sla se ji zeptat co to ma znamenat, proc neprijde osobne, ale neotevrela mi a vim, ze byla urcite doma. Pak se situace na nejakou dobu uklidnila. Ted si me nasla na FB a neustale mi chodi zpravy „Zase vas syn beha. Usmernete si ho nebo bezte ven“ „Prosim pokud chcete cvicit, delejte to od 8 do 15. To nejsme doma.“ - cvicime s manzelem oba, ale bez vyskoku, atd. A dnes me dorazila zprava „Proc porad perete v noci? Kdyz jste cele dny doma.“ 🤯 😠 Pracka zapla v 5h.
Prosim prijde vam to normalni nebo vylozene hleda veci, aby nas mohla buzerovat? Bydli tam sami, muze jim byt kolem 50let.
Bydlím v bytě a nikdy bych pračku nezapnula před 8 ráno a večer třeba peru tak, aby nejdéle do sedmi bylo ticho. Dítě koriguju, aby neházelo věcmi, nedupalo a nekřičelo. Občas je hlučný, ale nikdo si nestěžuje. To by si mohl zkusit jít na mě se zprávami do schránky 🙄
Existuje noční klid a mezitím něco jako normální život. Jestli je to jak píšeš, neřešila bych, co si paní mysli. Vim i o rodině, co má doma bicí, tak může být ráda za vas ![]()
@topazio Pracku zapinam v 17h a pere do 19h a i to vadi. Mam prat dopoledne. A dite odpoledne, ne v noci. Mozna jsem to spatne napsala.
Teda pod váma musí být radost bydlet! Prohoďte dětský pokoj s ložnicí, ať jim dítě aspoň neběhá nad hlavou a neperte v pět ráno. Cvičení taky musí být super, to poslouchat. A doufám, že jste si dali všude plovoučky.. Tak na ně dočasně pěnové puzzle nebo koberec. Ono když bydlíš pod někým, slyšíš to asi tak desetkrát tolik, než od sousedů od vedle. Asi máte kliku, že nad vámi nikdo tak hlučný nebydlí a tak to neznáte. Ty stropy rezonují a zesilují to. Jestli se sousedi těšili na klid bez dětí (vlastních), tak jsou dost chudáci.. Možná byla bývalá obyvatelka ohleduplná a tak ji měli radši. Nenechávám své dítě řvát ani odpoledne na vlastní zahradě, když jsou kolem venku lidi a bůh ví, že bych mohla.
@Momoska88 píše:
@topazio Pracku zapinam v 17h a pere do 19h a i to vadi. Mam prat dopoledne. A dite odpoledne, ne v noci. Mozna jsem to spatne napsala.
Vždyť 17 h není ještě ještě noc. A hodně lidí pere v tuto dobu, když přijdou z práce.
@Russet Dopisy byli v pohode, ale obcas mlatila do topeni… To je pak super. Nekolikrat se i stalo, ze syn uz spal a mlatila, ze syn skace… Kdyz prijdu k nim pred byt, aby sme si to vyrikaliy, nikdy neotevre. A vim, ze to dela jen sousedka.
Jestli pereš v 5 ráno, tak jsi magor, jinak bych to neřešila.
Ovšem budit mě něčí dítě (nemyslím mimino, co prostě pláče) pravidelně v 5 nebo v 6 ráno (teda o víkendu, v týdnu je mi to jedno), tak budu asi taky hodně protivná a budu to řešit
@Momoska88 píše:
@Russet Dopisy byli v pohode, ale obcas mlatila do topeni… To je pak super. Nekolikrat se i stalo, ze syn uz spal a mlatila, ze syn skace… Kdyz prijdu k nim pred byt, aby sme si to vyrikaliy, nikdy neotevre. A vim, ze to dela jen sousedka.
Po mlácení do topení bych k ní šla a řekla, ať nemlátí do topení. Když neotvírá, její problém. Jestli to jde, přehodila bych pokojík nebo nějak odizolovala podlahu. Ale jinak bych se na ni z vysoka vykašlala. Jsou prudiči, co budou prudit neustále. Asi neměli nikdy děti.