Spáchání správního deliktu

Anonymní
2.5.17 14:00

Spáchání správního deliktu

Dobrý den, prosím o zachování anonymity.

Chtěla bych vás poprosit o radu :,( Můj otec má na mě napsáné auto (jsem vlastník a on uživatel, pač na sebe nemůže mít nic napsáného- dluhy) a před několika měsíci mi přišla pokuta za rychlost, které řídil můj otec (asi 600,–). Prý pokutu zaplatil, ale poslal to pozdě, tak mu peníze údajně vrátili, že už je nechtějí, a že chtějí viníka potrestat více- to mi řekl on, takže pokuta nezaplacená.
Asi před měsícem a půl mi domu přišel dopis (zjišťovali kdo auto řídil, aby mohli viníkovi uložit pokutu a přestupek vyřešit), tak jsem ihned tátovi volala, ať tam okamžitě zavolá a řekne, že to řídil on. Prý tam volal, a že mu seberou dva body a pokuta asi 2 500 (za rychlost kde se mělo jet 35 a on jel 42??? mu seberou dva body, je to možné???) a že kdyby se nepřiznal, tak já dostanu jen pokutu 2500- jako vlastník. Tak se mu řekla, že to se sice hezké, ale ať tam kouká poslat přiznání a ať to vyřeší. Denně jsem ho naháněla. Nicméně přiznání asi neposlal a jen mě krmil, protože mi přišlo domu, že jsem uznána odpovědnou ze spáchání správního deliktu- pokuta 1 500 a 1 000 kč jako náhrada nákladů za řízení. Jsem fakt vytočená. Ale to hlavní, když už šel přestupek do správního řízení budu já mít někde záznam- trestní rejstřík nebo tak podobně???

Děkuji moc za rady, jsem těhotná a už mám svého otce po krk :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.17 14:16

A co rejstřík přestupků?? :,(

• Citovat
  • Upravit
ZuzaMi
2.5.17 14:57

Ne, přestupek v trestním rejstříku mít nebudeš. Každopádně bych na sebe nenechávala nic takového napsat, když je otec očividně dost nezodpovědný a lže ti..

• Citovat
  • Upravit
19787
2.5.17 20:37
@ZuzaMi píše:
Ne, přestupek v trestním rejstříku mít nebudeš. Každopádně bych na sebe nenechávala nic takového napsat, když je otec očividně dost nezodpovědný a lže ti..

Jj, a navíc opakovaně vyřizovat přes něj úřední korespondenci, která je adresována tobě (to oslovuju zakladatelku). Když tě osloví úřad, tak logicky musíš odpovědět úřadu, a ne něco vzkazovat po otci a spoléhat, že to vyřídí za tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová