Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký večer přeji,
chtěla bych vás poprosit o nějaký dobrý recept na špagety Carbonara. Děláte některá?
Hledala jsem na internetu a někdo to dělá se smetanou, někdo bez smetany (tak je to prý správně) a neumím se rozhodnout ![]()
Tak prosím nějaké doporučení jak děláte doma a jak vám chutná ![]()
http://www.toprecepty.cz/…y-carbonari/ delam tyto milujeme je
Slaninu-panchetu osmahnu do krupava s celym cesnekrm, ten vyndam, vedle si smicham zloutky s parmezanem, prileju trosku vody ze spaget, pepr cerstvy strouhany, spagety hodim na panev se slaninou, zaleju vejcema, kdyz je to moc husty pridam vodu z nudli. Hotovo.
Smetanu nikdy http://www.sitalemvkuchyni.cz/…pt/Carbonara
Příspěvek upraven 08.01.13 v 18:20
Ahoj,
tak já je dělám tak, že si orestuju nadrobno nakrájenou slaninu, přidám uvařené špagety a zaleju rozšlehaným vejcem s vodou, ve které se vařily těstoviny. Osolím a opepřím. Někdy navíc přidám česnek a smetanu. Mám je moc ráda
Dělám je podle tohoto receptu, ale ještě tam přidávám sušené houby. špagety(PANZANI)
smetana
oregáno
petrželka (čerstvá)
cibule
slanina
mléko česnek
vejce
olej
sůl
pepř
parmazán
Postup:
V osolené vodě s kapkou oleje uvaříme špagety, tak aby byly „Al Dente“. Scedíme je a propláchneme studenou vodou.
Na pánev si v oleji osmažíme cibuli smíchanou s najemno nakrájenýmm česnekem, po chvíli přidáme slaninu. Až je cibule pěkně zlatá, zalejeme smetanou s mlékem. přidáme špetku soli, pepře, oregána, petrželky a přivedeme do varu. Do vroucí omáčky přidáme špagety a vaříme. Perfektně prohřejeme a na závěr to nejdůležitější. Přidáme!!!žloutek… Do pravých špaget Carbonara se přidává pouze ŽLOUTEK. Povaříme tak, jak máme vejce rádi a servírujeme.
Sypeme na drobno nastrouhaným parmazánem a zdobíme na drobno nasekanou čerstvou petrželkou.
Myslím, že to nejsou pravé carbonára, ale chutnají skvěle.
Souhlasim s Picolou, smetana do tech spaget vubec nepatri. Zato tam patri parmezan.
Smetanu ne! Já uvařím špagety (na poslední minutu do nich sypu mražený hrášek, ale asi tam nemá být, mám ho ráda). Mezitím si vedle opražím slaninu a nastrouhám najemno sýr, nejlíp parmazan nebo nějaký výraznější. Až scedim špagety, stáhnu z ohně a rychle do nich vmíchám 2-3 vajíčka podle množství. Už se nevaří! Vajíčka se udělají zbytkovým teplem ze špaget do krásné hebké omáčky. Vmíchám sýr a slaninu. Hrášek to pěkně osvěží. Mňam, jedno z mých nejoblíbenějších jídel a za 10 minut je to hotové ![]()
Delam bez smetany.
Opecu slaninu nasucho, mezitim dam varit spagety do hodne slane vody.
Smicham 1 zloutek na osobu + cele vejce na davku se syrem a petrzelkou.
Sliju spagety (ne uplne dosucha) a v teple panvi smicham se slaninou a vajecnou smesi.
Super mockrát všem děkuji
a teď které vybrat
Určitě to budou nějaké bez cibule - manžel ji nemá rád.. Nejspíš vyzkouším ty od Itala v kuchyni a uvidíme, když nebudou chutnat, udělám jiné
snad se povedou
Ale ještě jednou velké DÍÍÍKY všem ![]()
@pikola píše:
Slaninu-panchetu osmahnu do krupava s celym cesnekrm, ten vyndam, vedle si smicham zloutky s parmezanem, prileju trosku vody ze spaget, pepr cerstvy strouhany, spagety hodim na panev se slaninou, zaleju vejcema, kdyz je to moc husty pridam vodu z nudli. Hotovo.
Smetanu nikdy http://www.sitalemvkuchyni.cz/…pt/Carbonara
jojo tyhle jsou nejlepsi
jeste obcas smicham parmezan napul se syrem pecorino
Tak úplně zaručeně pravé jsou s vepřovým z tváře prasete - guanciale (a ne z břicha - pancetta), ale to vůbec nevím, jak se česky jmenuje a kde se to shání. Cibule určitě ne, ale ani česnek. A místo parmazánu pecorino. Pepř a vejce ano, smetana ne.
@TehotnaTerezka píše:
jojo tyhle jsou nejlepsijeste obcas smicham parmezan napul se syrem pecorino
Mňam, mňam, jdu na to
Mám hlad jako vlk ![]()