Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky co se dá uvařit z vepřové konzervy?
Mám jednu doma a nějak nevím co s tím. Napadlo mě jedině rizoto.
Díky
@vicca jedině rizoto nebo babi dělala s mrkví. Ale za mě teda fuj. Pořád vidim bejvalýho jak si to vždycky rozdělal a jedl to studený z tý plechovky s cibulí a chlebem a zapíjel to pivem. Do dneška se mi zvedá kufr. ![]()
Já bych to (nejen) po shlédnutí Pekla na talíři dala maximálně slepicim
já teda nic takovýho nekupuju, přijde mi to fakt e-e, ale co si pamatuju, tak z něčeho podobnýho dělala mamka kdysi řízky. Prostě obalit a s kaši. Ale je to dlouho, nevím, jaká by toho byla chuť teď ![]()
@mejdylko píše:
@vicca jedině rizoto nebo babi dělala s mrkví. Ale za mě teda fuj. Pořád vidim bejvalýho jak si to vždycky rozdělal a jedl to studený z tý plechovky s cibulí a chlebem a zapíjel to pivem. Do dneška se mi zvedá kufr.
@mejdylko píše:
@vicca jedině rizoto nebo babi dělala s mrkví. Ale za mě teda fuj. Pořád vidim bejvalýho jak si to vždycky rozdělal a jedl to studený z tý plechovky s cibulí a chlebem a zapíjel to pivem. Do dneška se mi zvedá kufr.
Hm, vzrušující představa
ještě károvaný trenýrky s pruhama a škrábání na zadku a jsem jasná ![]()
Já to taky nemusím, ale manžel to koupil a tak to musím nějak upotřebit ![]()
Asi to teda s něčím zapeču. Nebo mu to plácnu na ten chleba
![]()
Zapečené těstoviny: na dno pekáčku dáš tu konzervu a skleničku leča (nebo jenom rajčata, papriku), na to téměř uvařené těstoviny. Příklopíš a dáš píct. Na závěr posypat sýrem.
Za studentských let jsme ještě dělali: uvaříš těstoviny, smícháš s konzervou, vajíčkem, paprikou na malé kousky, sůl, pepř a dáš zapíct.
Nevím asi bych to hodila na cibulku a buď do rýže a naparádit nastrouhaným sýrem a červenou řepou, nebo do těstovin s troškou smetany. Mám dojem, že to tak kdysi mamka dělávala na plynovém hořáku, když jsme jezdívali pod stan. Ona teda hlavně zavářela ale konzerva se tam taky našla.
@Seizdra píše:
Hm, vzrušující představaještě károvaný trenýrky s pruhama a škrábání na zadku a jsem jasná
přesně takovej byl. Pak si hodil nohy na topení, pustil nějakou střílečku a krkal a prděl u toho. Taky jsem snim dlouho nebyla a ten před nim, byl něco podobnýho v bledě modrým. Toho jsem nachytala v noci, jak v trenýrkách a dědkovskejch papučích sedí u lednice, láduje se věncem buřtů a zajídá to půlbochníkem chleba a zapíjel to nejlevnějším plechovkovým pivem z lidlu. Zdrhla jsem jak to jen daleko šlo. ![]()
MOJE MATKA Z TOHO DĚLALA ŠPAGETKU-OMÁČKU NA ŠPAGETY S HRÁŠKEM A KUKUŘICÍ, MY TO JAKO DĚTI MILOVALI. KONZERVU NAKRÁJELA NA KOSTIČKY, PRUDCE ORESTOVALA NA CIBULCE. OSOLILA, OPEPŘILA, ZALILA PROTLAKAMI VODOU, PROVAŘILA, DALA TROCHU KEČUPU NA DODATEČNÉ DOCHUCENÍ, ODSTAVILA Z PLOTNY, PŘIDALA KUKUŘ.,HRÁŠEK A HOTOVO
JÁ OSOBNĚ TO DOMA NEDĚLÁM, DĚLÁM Z MLETÉHO MASKA. v KONZERVY DĚLÁM JEN POMAZÁNKU!!PAPA ![]()