Dietní moučníky

5021
4.1.13 19:59

Dietní moučníky

Zdravím,
už léta bojuju s váhou, když se to tak vezme, vlastně úspěšně..cvičím, jím zdravě (pomáhá mi Stobklub), vím, co jíst, v jakém množství, váhu si držím. K úplné spokojenosti mi chybí dát dolů poslední tak čtyři kila..

Moje největší slabina je sladké..a tak chci poprosit o osvědčené, vyzkoušené recepty na nízkokalorické moučníky..těším se a předem děkuju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
189
4.1.13 20:15

Na Vánoce jsem pekla Kokosové placičky, nechutnají sice jako dort se šlehačkou, ale jsou zdravé :)

100 g ovesných vloček
100 g strouhaného kokosu
50 g směsi slunečnicových a dýňových semínek
50 g rozinek
1 vejce
3 bílky (sníh)
1 lžička skořice
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička vanilkového cukru

Všechny suroviny smícháme, jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta tvarujeme placičky, které pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 150 stupních dorůžova. Můžeme polít čokoládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SarkaHou
23.1.13 21:07

Jablecny dia kolac

Mym nejvetsim problemem je taky sladke… droga :twisted:
Pri diete si posmaknu treba na jablecnem kolaci

200g celozrnne mouky
2 vajicka
umele sladidlo ci STEVIE podle chuti
1 prasek do peciva
skorice
rozinky
nastrouhana ci nakrajena jablka
citronova kura
3 lzice olivoveho oleje
mleko dle potreby

nekdo pridava kousky hodne procentni cokolady, nebo cokolady bez pridaneho cukru, nebo lzici ci dve medu

Nejcasteji ale ujizdim na bio horickych trubickach ze,,zdravych obchodu,,, jsou syrovatkove a bez pridaneho cukru…

• Citovat
  • Upravit
10726
12.2.13 13:36

MNAM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
12.2.13 14:04

@Judycum Konkretni recept nemam, protoze sladke nepecu, ale pekne recepty ma Hanka Zemanova v Biokucharce a Bioabecedari. Hlavne pouziva alternativni sladidla - obilne sirupy, javorovy sirup, stevie, rozemlete jablecne nebo hruskove krizaly (k dostani v bioobchodech) a ma dezerty z alternativnich druhu mouky (špaldova, pohankova…)nebo jinych obilovin… Zkus si to pujcit v knihovne. Dobre jsou take zitne livanecky bez pridaneho cukru, ktere jsou prirozene sladke. Kupuji v bioobchode.

Taky bys urcite mohla treba palacinky z celozrnne spaldove mouky s kvalitni marmeladou nebo nastrouhanou vysokoprocentni cokoladou.

Bohuzel musim konstatovat, ze nejvic jsem zhubla, kdyz jsem vynechala uplne cukr. Drzela jsem dietu ze zdravotnich duvodu. Telo si zvykalo tak tyden a pak to bylo v pohode. Hold cukr je takova droga :-).

Na umela sladila pozor, je to nezdrava chemie, takze pokud clovek neni diabetik, vubec by je nemel konzumovat.

• Citovat
  • Upravit
catie
12.2.13 14:13

@Judycum ahoj, já jsem měla takové období, kdy jsem experimentovala s dietním pečením a musím říct, že jsem si vždycky připadala ošizená. Prostě, pokud jsem měla fakt chuť na kremroli, tak to vločkový koláček nezachránil :mrgreen:. Nicméně tě nechci odrazovat, vyzkoušej sama, co ti chutná.

Osvědčené recepty také nemám, upekla bych to, co máš ráda normálně, ale nahradila bych určité suroviny:

namísto bílé mouky dávat část (nebo všechnu, záleží na dezertu) celozrnné obilné nebo špaldové
dát trochu míň cukru, ale nenahrazovat ho sladidly (stejně jich většina při pečení změní svou strukturu a přestanou být sladká a výsledek je hnusný)
nahradit část másla (ale ne všechno, jinak to bude jak brok :) ) rozmačkaným banánem nebo jablečným pyré
zaměřit se na tvarohové dezerty, můžeš použít polotučný a získáš tak i nějaké bílkoviny

• Citovat
  • Upravit
792
7.3.13 20:09

Hanka Zemanova ma jméno, je známá, jeji kucharku nemám, ale kde jsem narazila na jeji recept a vyzkousela jej, tak bohuzel mi to nechutnalo a to zkousím porad neco zdraveho, Ted jsem delala mrkvovou babovku z celozr. mouky, hodne receptu ma Havlicek ve svych kucharkach, vlastnim je vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
7.3.13 20:10
@ribana píše:
Na Vánoce jsem pekla Kokosové placičky, nechutnají sice jako dort se šlehačkou, ale jsou zdravé :)

100 g ovesných vloček
100 g strouhaného kokosu
50 g směsi slunečnicových a dýňových semínek
50 g rozinek
1 vejce
3 bílky (sníh)
1 lžička skořice
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička vanilkového cukru

Všechny suroviny smícháme, jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta tvarujeme placičky, které pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 150 stupních dorůžova. Můžeme polít čokoládou.

tohle se mi dost líbí, vlezla jsme kterýsi den do prodejny zdr, vyzivy a chtela neco dobreho sladkeho a vsechno v sobe melo nas. ané ztuzene tuky, jsem myslela, ze me trefi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí