Polévka se zelím a houbami

2.1.13 13:37

polévka se zelím a houbami

Něco sem si našla už na netu, ale máte nějaký domácí recept, odzkoušený. Manžel pořád něco vymýšlí :mrgreen:, naštěstí si to i sám uvaří :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
2.1.13 13:40

No, mne napadla jen Vanocni polevka, ktera se vari v nasi rodine.Ale ta se dela z odvaru ze zeli, to se pak vyjme a uz se tam nepridava.Jsou tam jeste houby, klobasa, krupky a svestky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.1.13 13:48

Tak manžel dělá takovou polévku-couračku, je z Moravského krasu.
Povařím kysané zelí, přidám orestovanou cibulku s klobásou nebo uzeným a houby, ochutím do sladka a přidám smetanu. Můžou se dát i sušené švestky, ale ty já nedávám.

• Citovat
  • Upravit
6529
2.1.13 13:56

Mám podobný recept jako @sara1000 jen bez švestek a krupek a taky je naše rodinná vánoční :pankac:

kysané zelí i s nálevem povařit s měkkou maďarskou klobásou a ještě jednou tvrdší ( třeba gombasecká), bobkovým listem, novým kořením, pepřem a houbami
na konec ještě dochutit trochou kečupu nebo protlaku, cukru, solí a úplně na závěr ještě ořidat kolečka klobásy

někdo nejdřív uvaří uzené a pak v tom uzeném vývaru vaří zelí a ostatní a maso přidá ke konci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.1.13 13:59
@princeznaII píše:
Mám podobný recept jako @sara1000 jen bez švestek a krupek a taky je naše rodinná vánoční :pankac:

kysané zelí i s nálevem povařit s měkkou maďarskou klobásou a ještě jednou tvrdší ( třeba gombasecká), bobkovým listem, novým kořením, pepřem a houbami
na konec ještě dochutit trochou kečupu nebo protlaku, cukru, solí a úplně na závěr ještě ořidat kolečka klobásy

někdo nejdřív uvaří uzené a pak v tom uzeném vývaru vaří zelí a ostatní a maso přidá ke konci

Je to uplne nejvic uzasna polevka a ja se ji vzdy desne prezeru…Delame ji jen na Stedry stul.Ale ted, kdyz uz nebydlim doma, tak mi ji tatinek obcas uvari, kdyz dojedu na navstevu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.1.13 14:03

@sara1000 já si ji nechávám jen a jen na vánoce.
Manžel ji nejí vůbec takže si ji dávám jen když jedeme navštívit moje rodiče. Takže je opravdu hodně sváteční.
už aby byly zase vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.1.13 14:11

Tak u nás doma jí říkáme Chábovica. Patří do ní: mrkev, petržel, brambory, zeli (ne kysané), hřiby, bobkový list, nové koření, sůl, pepř. Vše se nakraje na kousky, povaří a nakonec se přidá zásmažka z sádla, mouky, papriky a vody. Máme ji moc rádi.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.1.13 14:12
@princeznaII píše:
@sara1000 já si ji nechávám jen a jen na vánoce.
Manžel ji nejí vůbec takže si ji dávám jen když jedeme navštívit moje rodiče. Takže je opravdu hodně sváteční.
už aby byly zase vánoce :mrgreen:

Vid? Letos tatka udelal polevku do pradelniho hrnce a kdyz jsme tam prijeli na svatky, tak na me zbyly jen dva taliře. Vetsinu sezral svagr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 15:29

Holky děkuji, dám to přečíst manželovi až přijede za chvíli, at si vybere. Jsem vám vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí