Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Něco sem si našla už na netu, ale máte nějaký domácí recept, odzkoušený. Manžel pořád něco vymýšlí
, naštěstí si to i sám uvaří ![]()
No, mne napadla jen Vanocni polevka, ktera se vari v nasi rodine.Ale ta se dela z odvaru ze zeli, to se pak vyjme a uz se tam nepridava.Jsou tam jeste houby, klobasa, krupky a svestky ![]()
Tak manžel dělá takovou polévku-couračku, je z Moravského krasu.
Povařím kysané zelí, přidám orestovanou cibulku s klobásou nebo uzeným a houby, ochutím do sladka a přidám smetanu. Můžou se dát i sušené švestky, ale ty já nedávám.
Mám podobný recept jako @sara1000 jen bez švestek a krupek a taky je naše rodinná vánoční ![]()
kysané zelí i s nálevem povařit s měkkou maďarskou klobásou a ještě jednou tvrdší ( třeba gombasecká), bobkovým listem, novým kořením, pepřem a houbami
na konec ještě dochutit trochou kečupu nebo protlaku, cukru, solí a úplně na závěr ještě ořidat kolečka klobásy
někdo nejdřív uvaří uzené a pak v tom uzeném vývaru vaří zelí a ostatní a maso přidá ke konci
@princeznaII píše:
Mám podobný recept jako @sara1000 jen bez švestek a krupek a taky je naše rodinná vánoční![]()
kysané zelí i s nálevem povařit s měkkou maďarskou klobásou a ještě jednou tvrdší ( třeba gombasecká), bobkovým listem, novým kořením, pepřem a houbami
někdo nejdřív uvaří uzené a pak v tom uzeném vývaru vaří zelí a ostatní a maso přidá ke konci
na konec ještě dochutit trochou kečupu nebo protlaku, cukru, solí a úplně na závěr ještě ořidat kolečka klobásy
Je to uplne nejvic uzasna polevka a ja se ji vzdy desne prezeru…Delame ji jen na Stedry stul.Ale ted, kdyz uz nebydlim doma, tak mi ji tatinek obcas uvari, kdyz dojedu na navstevu ![]()
@sara1000 já si ji nechávám jen a jen na vánoce.
Manžel ji nejí vůbec takže si ji dávám jen když jedeme navštívit moje rodiče. Takže je opravdu hodně sváteční.
už aby byly zase vánoce ![]()
Tak u nás doma jí říkáme Chábovica. Patří do ní: mrkev, petržel, brambory, zeli (ne kysané), hřiby, bobkový list, nové koření, sůl, pepř. Vše se nakraje na kousky, povaří a nakonec se přidá zásmažka z sádla, mouky, papriky a vody. Máme ji moc rádi.
R.
@princeznaII píše:
@sara1000 já si ji nechávám jen a jen na vánoce.
Manžel ji nejí vůbec takže si ji dávám jen když jedeme navštívit moje rodiče. Takže je opravdu hodně sváteční.
už aby byly zase vánoce
Vid? Letos tatka udelal polevku do pradelniho hrnce a kdyz jsme tam prijeli na svatky, tak na me zbyly jen dva taliře. Vetsinu sezral svagr ![]()
Holky děkuji, dám to přečíst manželovi až přijede za chvíli, at si vybere. Jsem vám vděčná.