Dětský dort - čím nahradit marcipán?

211
2.1.13 11:24

dětský dort-čím nahradit marcipán??

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli některá nevíte, čím nahradit marcipán??chci udělat dětem dort k narozeninám - asi safari, ale moje děti nesnáší marcipán :( je to asi divný, ale je prý pro ně moc sladký 8o nevíte jak bych mohla dort ozdobit, případně poslat nějaké fotky??
díky moc za všechny odpovědi!
S poydravem Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
2.1.13 11:27

Zkus tohle .

Mám to vyzkoušený, je to jednoduchý a ani ne tak sladký, jako marcipán :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.1.13 11:28

Co plácnout nahoru nějaký obrázek na jedlém papíře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
2.1.13 11:29

No já myslela spíš třeba obarvit šlehačku nebo puding a na to jen marcipánová zvířátka…ale jsem bez nápadu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.1.13 11:36
@janina80 píše:
No já myslela spíš třeba obarvit šlehačku nebo puding a na to jen marcipánová zvířátka…ale jsem bez nápadu :?

Tak obarvi puding s máslem a natři to na dort :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.1.13 11:40

Udělej krém z pudinku, másla a tvarohu, natři na dort, okraje ozdob zdobičkou, na povrchu toho dortu udělej mřížku vidličkou a ozdob třeba beruškami, květy, zvířátky, lentilkami nebo co já vím, dneska těch dortových ozdob je všude plno. Nebo vrch udělej želatinový a zalij tam ovoce, možností je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
2.1.13 11:45

..jo jo..ten puding s tvarohem je myslím dobrá volba :-)) díky moc..a zkušenost s obarvením pudinku?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.1.13 11:52

@janina80 udělala bych krém z másla a pudingu a navrch a okolo bych jako duhu naskládala lentilky-vypadá to nádherně a děti budou nadšený, jen ty lentilky až na poslední chvíli, až to trochu zatuhne, aby se nezačali rozpouštět :mavam:nebo něco takového :
 http://www.toprecepty.cz/…o-karolinku/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
2.1.13 12:06

Udělala bych normální dort, jaký máte rádi, koupila v hračkárně zvířátka, umyla je a posadila na dort. Budeš mít krásný safari dort, bude vám chutnat a dětem zbydou i hračky. ;) Takhle jsem vyřešila dort se zooblíkem pro dceru, nechtělo mi to patlat s tunou marcipánu, tak jsem udělala lehký ovocný dort a posadila na něj zooblíky. Úspěch to mělo velký. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
2.1.13 12:11
@mj-celka píše:
Zkus tohle .Mám to vyzkoušený, je to jednoduchý a ani ne tak sladký, jako marcipán :)

já to též zkoušela, neb mladej přeslazené také nemá rád, a i tak to bylo na nás sladké jako cumel - o malinko méně, než marcipán, ale také hodně, takže jestli je na děcka sldký marcipán, tak tohle asi bude taky :nevim:

ale za zkušení nic nedáš - udělej si trochu hmoty a dej jim ochutnat…třeba se to chytne. mě s tím teda jožin hnal, a to mu byly teprve dva roky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.1.13 12:25

@Loll
To je taky super nápad, já takto dělala dort pro dcerku-princeznu v šatech. Ty šaty-sukně byla upečená bábovka z dortového těsta, v tom otvoru zasunutá vysvlečená barbie a nazdobené krémem. Vypadalo to nádherně a úspěch obrovský, jestli najdu foto, hodím ho sem. Ta bábovka byla jinak upravená jako dort, naplněná krémem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
2.1.13 12:29

Tak takto nějak to vypadalo, foto je vypůjčené z netu, tak snad to nevadí. Já tam ale nedělala potahovací hmotu, jen zdobičkou různě barevným krémem nadýchané šaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí