Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli některá nevíte, čím nahradit marcipán??chci udělat dětem dort k narozeninám - asi safari, ale moje děti nesnáší marcipán
je to asi divný, ale je prý pro ně moc sladký
nevíte jak bych mohla dort ozdobit, případně poslat nějaké fotky??
díky moc za všechny odpovědi!
S poydravem Jana
Zkus tohle .
Mám to vyzkoušený, je to jednoduchý a ani ne tak sladký, jako marcipán ![]()
No já myslela spíš třeba obarvit šlehačku nebo puding a na to jen marcipánová zvířátka…ale jsem bez nápadu ![]()
@janina80 píše:
No já myslela spíš třeba obarvit šlehačku nebo puding a na to jen marcipánová zvířátka…ale jsem bez nápadu
Tak obarvi puding s máslem a natři to na dort ![]()
Udělej krém z pudinku, másla a tvarohu, natři na dort, okraje ozdob zdobičkou, na povrchu toho dortu udělej mřížku vidličkou a ozdob třeba beruškami, květy, zvířátky, lentilkami nebo co já vím, dneska těch dortových ozdob je všude plno. Nebo vrch udělej želatinový a zalij tam ovoce, možností je spousta.
..jo jo..ten puding s tvarohem je myslím dobrá volba
díky moc..a zkušenost s obarvením pudinku?? ![]()
@janina80 udělala bych krém z másla a pudingu a navrch a okolo bych jako duhu naskládala lentilky-vypadá to nádherně a děti budou nadšený, jen ty lentilky až na poslední chvíli, až to trochu zatuhne, aby se nezačali rozpouštět
nebo něco takového :
http://www.toprecepty.cz/…o-karolinku/
Udělala bych normální dort, jaký máte rádi, koupila v hračkárně zvířátka, umyla je a posadila na dort. Budeš mít krásný safari dort, bude vám chutnat a dětem zbydou i hračky.
Takhle jsem vyřešila dort se zooblíkem pro dceru, nechtělo mi to patlat s tunou marcipánu, tak jsem udělala lehký ovocný dort a posadila na něj zooblíky. Úspěch to mělo velký. ![]()
@mj-celka píše:
Zkus tohle .Mám to vyzkoušený, je to jednoduchý a ani ne tak sladký, jako marcipán
já to též zkoušela, neb mladej přeslazené také nemá rád, a i tak to bylo na nás sladké jako cumel - o malinko méně, než marcipán, ale také hodně, takže jestli je na děcka sldký marcipán, tak tohle asi bude taky ![]()
ale za zkušení nic nedáš - udělej si trochu hmoty a dej jim ochutnat…třeba se to chytne. mě s tím teda jožin hnal, a to mu byly teprve dva roky ![]()
@Loll
To je taky super nápad, já takto dělala dort pro dcerku-princeznu v šatech. Ty šaty-sukně byla upečená bábovka z dortového těsta, v tom otvoru zasunutá vysvlečená barbie a nazdobené krémem. Vypadalo to nádherně a úspěch obrovský, jestli najdu foto, hodím ho sem. Ta bábovka byla jinak upravená jako dort, naplněná krémem. ![]()
Tak takto nějak to vypadalo, foto je vypůjčené z netu, tak snad to nevadí. Já tam ale nedělala potahovací hmotu, jen zdobičkou různě barevným krémem nadýchané šaty.