Spála - průběh

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
4.3.14 17:03

Malému budou brzo čtyry roky. Zítra ráno jedem k doktorovi, to je jasné. Jen se děsím, aby zase nemusel antibiotika. Děkuji Gerberko, zítra dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
4.3.14 19:22

@evale

ano, dej vědět, jak zítra dopadnete se synkem, nic moudřejšího se udělat nedá…maximálně jestli má horečku teď, dala bych na noc dávku Nurofenu sirupu - těch 5 ml…Když malý měl šílené horečky, které šly těžko srážet, tak jsem střídala po 4 hodinách Panadol sirup a Nurofen = takhle to jde, jinak další Nurofen až po 6 hodinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
7.3.14 09:13

@evale

Ahoj!
jak jste dopadli s malým u doktorky???
Už nemá ty horečky??

Určitě dej vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.3.14 10:59

Taj jsme byli hned ve středu ráno u doktora, zhodnotil stav malého, řeklže to vypadá na virózu. Včera jsem mu ale volala, že má opět malinový jazyk.Dnes jsme se vrátili málem s antibiotiky, které jsem ale odmítla, dokud nebude jasné ze stěru o co se jedná. Jinak malý je jinak bez příznaků, žádné teploty, kašel ani vyrážka, jen ten malinový jazyk. Moudřejší budem až vpondělí až dojde ta mikra. Dám potom zase vědět. Ahoj a dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
7.3.14 11:13

@evale tak fajn, hlavně že už nejsou ty vysoké horečky!! a malý není horší… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.3.14 22:50

Tak je to zajímavé. Přestože nás v nemocnici léčili penicilínem injekčně, stěr prokázal spálového bacila v krku, tak stříkáme Bioparox a za týden uvidíme. Do toho epidemie neštovic, tak do dvou týdnů se mi malý osype, než se zbaví ještě pupínků, školku neuvidíme čtvrt roku.:-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
3.12.14 14:33

Ahoj holky, obnovuji diskuzi jelikož u jednoho z šestiletých dvojčat se spála projevila před dvěma dny, te´d mi volala pení družinářka, že druhá dcerka má jakoby vyrážku po obličeji, takže je mi jasný, že to chytla také. Jen se bojím, aby to nechytlo naše jedenácti měsíční miminko, i když je to asi dost pravděpodobné. Nevíte může se to přenést i na dospělého?
První dcerka měla průběh, jeden den vyrážka, druhý den teplota, třetí den bez teplot a už jen vyrážka. Jinak jí nic není, žádné extrémní bolení v krku, teď už vůbec, ani nikde jinde. Chtěla jsem se zeptat, má atb, myslíte, že musí být celých čtrnáct dní zavřená doma anebo, že může aspoń přejít do baráku vedle k babičce, když to vypadá, že jí jinak nic není? Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.12.14 14:52

@LenďuleB No tak přejít z domu do domu může, proč by nemohla.
Já i moje máma jsme jí chytly ve formě parádní spálové angíny. Br, tak zle mi už dlouho nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
3.12.14 15:05

@mag ne, fakt jo? Fakt Vá :? m bylo tak špatně?? A co V8m konkrétně bylo? Já jí teda fakt nechci chytit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.12.14 15:08

@LenďuleB No fakt hnusná angína, nemohla jsem ani pít, jak moc mě bolelo v krku, měla jsem vysoké horečky, všechno mě bolelo, o malou se dva dny starala mamina a dopadla úplně stejně… chudák, v 60 letech :(
To ale neznamená, že to chytnete, musíš myslet pozitivně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
3.12.14 15:57

@LenďuleB já jí bohužel také chytla od dětí a bylo mi hrozně…vysoká horečka, řekla bych, že jsem měla horší průběh než děti a ještě jsem je měla doma a sama jsem se musela léčit, protože ony byli už čilé a vše u nich spělo k úplnému uzdravení…ale nemyslím si, že to musí chytit každý dospělák, já byla po velkém stresovém vypětí, takže jsem byla náchylnější dostat jí…chlap jí nedostal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
3.12.14 16:19

No to je teda pěkný :-( Snad jí nechytim, mně moje mamka vždycky říká, to víš máma si nemůžu dovolit být nemocná (jakože ležet a léčit se) No tak uvidíme. Je spála něčím nebezpečná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
11.3.15 13:19

Lehký průběh spála

AHoj,

obnovuji tuto diskuzi, dnes jsem byla s malým (4roky) synem u doktorky a ta synkovi diagnostikovala spálu. Má jakoby krupičku na stehýnkách bříšku a vnitřní strany stehýnek. Obsypaná záda. Pusinku(uvnitř malé boláčky) a jazyk taky. Ale a Nestěžuje si na nic, že by ho bolelo nebo svědilo. Nemá ani teplotu…nic. Dokonce normálně jí. Je možné, že by to bylo už všechno a nic víc už nepřijde? Všude se dočítám, že pupínky jsou konec nemoce.
Ještě se zeptám, je lepší separovat mladšího sourozence- 22 měsíců- nebo ho nechat s ním ať se taky nakazí a získá imunitu?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.3.15 13:23

Podobnou vyrazku jako pri spale mohou delat pry enteroviry, ale verila bych pediatrovi. Tvoje dr videla spal viuc, nez cele emimino dohromady.
Zatimco spalu je chyba nelecit ATB - hrozi vazne komplikace, tak nepoznanim enterovirove nakazy se neprosvihne vubec nic, stejne to lecit cilene nejde. tak bych se chovala jako pri spale.
Ja teda decka neizolovala, nebylo jak a nikdo to nechytil (jen já)… ale imunitu bych si od toho neslibovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
11.3.15 13:27

Moje starší dcera ji měla před měsícem nic horšího než co popisuješ to nebude max nějaká horečka a nuda a ta je horší než nemoc. A k tomu sourozenci doktor mi říkal žě šance že se nakazí je 50:50 po třech dnech braní antibiotik přestává bít infekční tak uvidíš jak se to dopadne. Naše mladší teda chytla jen normální angínu ne spálovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí