Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malému budou brzo čtyry roky. Zítra ráno jedem k doktorovi, to je jasné. Jen se děsím, aby zase nemusel antibiotika. Děkuji Gerberko, zítra dám vědět.
ano, dej vědět, jak zítra dopadnete se synkem, nic moudřejšího se udělat nedá…maximálně jestli má horečku teď, dala bych na noc dávku Nurofenu sirupu - těch 5 ml…Když malý měl šílené horečky, které šly těžko srážet, tak jsem střídala po 4 hodinách Panadol sirup a Nurofen = takhle to jde, jinak další Nurofen až po 6 hodinách…
Taj jsme byli hned ve středu ráno u doktora, zhodnotil stav malého, řeklže to vypadá na virózu. Včera jsem mu ale volala, že má opět malinový jazyk.Dnes jsme se vrátili málem s antibiotiky, které jsem ale odmítla, dokud nebude jasné ze stěru o co se jedná. Jinak malý je jinak bez příznaků, žádné teploty, kašel ani vyrážka, jen ten malinový jazyk. Moudřejší budem až vpondělí až dojde ta mikra. Dám potom zase vědět. Ahoj a dík!
@evale tak fajn, hlavně že už nejsou ty vysoké horečky!! a malý není horší… ![]()
Tak je to zajímavé. Přestože nás v nemocnici léčili penicilínem injekčně, stěr prokázal spálového bacila v krku, tak stříkáme Bioparox a za týden uvidíme. Do toho epidemie neštovic, tak do dvou týdnů se mi malý osype, než se zbaví ještě pupínků, školku neuvidíme čtvrt roku.:-((((
Ahoj holky, obnovuji diskuzi jelikož u jednoho z šestiletých dvojčat se spála projevila před dvěma dny, te´d mi volala pení družinářka, že druhá dcerka má jakoby vyrážku po obličeji, takže je mi jasný, že to chytla také. Jen se bojím, aby to nechytlo naše jedenácti měsíční miminko, i když je to asi dost pravděpodobné. Nevíte může se to přenést i na dospělého?
První dcerka měla průběh, jeden den vyrážka, druhý den teplota, třetí den bez teplot a už jen vyrážka. Jinak jí nic není, žádné extrémní bolení v krku, teď už vůbec, ani nikde jinde. Chtěla jsem se zeptat, má atb, myslíte, že musí být celých čtrnáct dní zavřená doma anebo, že může aspoń přejít do baráku vedle k babičce, když to vypadá, že jí jinak nic není? Díky za info
@LenďuleB No tak přejít z domu do domu může, proč by nemohla.
Já i moje máma jsme jí chytly ve formě parádní spálové angíny. Br, tak zle mi už dlouho nebylo…
@mag ne, fakt jo? Fakt Vá
m bylo tak špatně?? A co V8m konkrétně bylo? Já jí teda fakt nechci chytit
@LenďuleB No fakt hnusná angína, nemohla jsem ani pít, jak moc mě bolelo v krku, měla jsem vysoké horečky, všechno mě bolelo, o malou se dva dny starala mamina a dopadla úplně stejně… chudák, v 60 letech ![]()
To ale neznamená, že to chytnete, musíš myslet pozitivně ![]()
@LenďuleB já jí bohužel také chytla od dětí a bylo mi hrozně…vysoká horečka, řekla bych, že jsem měla horší průběh než děti a ještě jsem je měla doma a sama jsem se musela léčit, protože ony byli už čilé a vše u nich spělo k úplnému uzdravení…ale nemyslím si, že to musí chytit každý dospělák, já byla po velkém stresovém vypětí, takže jsem byla náchylnější dostat jí…chlap jí nedostal
No to je teda pěkný
Snad jí nechytim, mně moje mamka vždycky říká, to víš máma si nemůžu dovolit být nemocná (jakože ležet a léčit se) No tak uvidíme. Je spála něčím nebezpečná?
AHoj,
obnovuji tuto diskuzi, dnes jsem byla s malým (4roky) synem u doktorky a ta synkovi diagnostikovala spálu. Má jakoby krupičku na stehýnkách bříšku a vnitřní strany stehýnek. Obsypaná záda. Pusinku(uvnitř malé boláčky) a jazyk taky. Ale a Nestěžuje si na nic, že by ho bolelo nebo svědilo. Nemá ani teplotu…nic. Dokonce normálně jí. Je možné, že by to bylo už všechno a nic víc už nepřijde? Všude se dočítám, že pupínky jsou konec nemoce.
Ještě se zeptám, je lepší separovat mladšího sourozence- 22 měsíců- nebo ho nechat s ním ať se taky nakazí a získá imunitu?
Děkuji.
Podobnou vyrazku jako pri spale mohou delat pry enteroviry, ale verila bych pediatrovi. Tvoje dr videla spal viuc, nez cele emimino dohromady.
Zatimco spalu je chyba nelecit ATB - hrozi vazne komplikace, tak nepoznanim enterovirove nakazy se neprosvihne vubec nic, stejne to lecit cilene nejde. tak bych se chovala jako pri spale.
Ja teda decka neizolovala, nebylo jak a nikdo to nechytil (jen já)… ale imunitu bych si od toho neslibovala.
Moje starší dcera ji měla před měsícem nic horšího než co popisuješ to nebude max nějaká horečka a nuda a ta je horší než nemoc. A k tomu sourozenci doktor mi říkal žě šance že se nakazí je 50:50 po třech dnech braní antibiotik přestává bít infekční tak uvidíš jak se to dopadne. Naše mladší teda chytla jen normální angínu ne spálovou