Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera má 3 dny teploty kolem 39, ve třídě mají spálu. Kolikátý den se může objevit vyrážka a malinový jazyk? K dr jdeme zítra, ale pořád o tom přemýšlím.
@masima u nás se vyrážka objevila z dcery 5.den, už v době, kdy zabrala antibiotika, u syna ale hned druhý den. Malinový jazyk až když se oloupal bílý povlak.
@masima u syna 4 den jemná vyrážka na obličeji, vysoké horečky, doktorka spálu nepoznala, po týdnu jsme šli k jiné, už měl malinový jazyk a takové bílé čárky na nehtech, ukazovala nám to jak jeden z přínaků. Ve třídě to nikdo od něj nechytil.
@masima píše:
Dcera má 3 dny teploty kolem 39, ve třídě mají spálu. Kolikátý den se může objevit vyrážka a malinový jazyk? K dr jdeme zítra, ale pořád o tom přemýšlím.
Dcera teda začala zvracením (zvrací při horečce), teploty kolem 40. Po dvou dnech se objevila jen červená krupička na břichu - tříslech. V puse neměla ani ň.
@HloupýFlop @Hanney @Aduš8 @Vesmírná drůbež Chytili to sourozenci? Mám druhé dítě po operaci a má nastupovat do lázní na rehabilitace, které jsou hned po operaci nezbytné. Mám z toho nervy v kýblu
.
@masima od syna to chytla dcera a já taky, nemám ovšem mandle, takže jsem měla všechny ostatní příznaky. ![]()
@masima píše:
@HloupýFlop @Hanney @Aduš8 @Vesmírná drůbež Chytili to sourozenci? Mám druhé dítě po operaci a má nastupovat do lázní na rehabilitace, které jsou hned po operaci nezbytné. Mám z toho nervy v kýblu.
U nás nikdo, drž se ![]()
@masima píše:
@HloupýFlop @Hanney @Aduš8 @Vesmírná drůbež Chytili to sourozenci? Mám druhé dítě po operaci a má nastupovat do lázní na rehabilitace, které jsou hned po operaci nezbytné. Mám z toho nervy v kýblu.
Naštěstí ne
Měla jsem před termínem operace a s hodně oslabenou imunitou a taky nic. Jen mi ji teda posunuli o měsíc ![]()
Ahoj, můj syn měl před cca 3 tydny spálu. Dobral ATB, vyrážka zmizela, ale před týdnem jsem si všimla, že se mu jen na ručičce objevila vyrážka. Viz foto. Nesvědí ho to, ale stále se to nelepší. Máte někdo zkušenost, že by se po spále znovu objevila na nějakých místech vyrážka? Nebo to bude ekzém? Alergii na nic nemá a nikdy žádný ekzém neměl. Díky moc ![]()
Po spále se dost často začnou loupat ruce a nohy. Manžel měl spálu v srpnu..pravou spálu ne spálovou angínu, koupal se podobně a téměř všude.
Synovi se pokaždé spalové angíně loupou dlaně a chodidla. Možná je to k tomu.