Špalek v interiéru

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ou
24138
10.6.19 22:41

Vykašli se na to, byl to idiotský trend, i když to bylo nové a trendy. A to je tak 6-8 let zpátky.

Jinak se na tom asi můžeš domluvit s libovolným truhlářem, ať ti to vyrobí. Ale fakt je to passé jak céčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
10.6.19 22:44

Zalezou ti do toho všichni broučci a pavoučci, co myslíš, že v bytě nemáš, ale jsou tam…a tady budou bydlet…a rozmnožovat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.6.19 22:53
@Stevia píše:
Zalezou ti do toho všichni broučci a pavoučci, co myslíš, že v bytě nemáš, ale jsou tam…a tady budou bydlet…a rozmnožovat se…

A ty, které doma nemáš, tak si je určitě s tím špalkem domů dotáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.19 22:55

Tak předně ten špalek musí být pár let vyschlý, jinak máš byt od smůly. Když máš vyschlý špalek, tak vezmeš rašpli a šmirgl papír a hladíš a leštíš a leštíš. Nakonec nalakuješ. V průběhu dlouhého leštění pochopíš, proč jsou ty špalky tak drahý… a možná s ním radši zatopíš, což je nejlepší věc, která se s tím dá udělat… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10952
10.6.19 23:01

@Aduš8 přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
10.6.19 23:02

Katherin Howard prý chtěla před popravou špalek do cely, aby si natrénovala dostatečně elegantní pokleknutí a položení hlavy na něj… cos provedla? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
11.6.19 07:20

My špalek doma máme, jako základ stolu. Brouci z toho nelezou a out to možná je, ale to mi je urpimne jedno, máme to na kravské kůži a interiér laděný podobně, lepší než nějaký stůl z Moebelixu. Ale dražší to bylo, no… Partner je šikovný, ale takhle by sám dřevo neopracoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
11.6.19 07:59

@Janee19 Ten je boží!! Jinak „out“ to teda vůbec není… je to jen o vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
11.6.19 08:09

@BarevnaPastelka Zajdi za ochotným a dobrým tesařem, který ti poradí, případně to i provede. Já bych to nejdřív napustil připravkem proti plísni a breberám (bezbarvým), dostane se to lehce do hloubky a zabrání to šíření a tvorbě jednoho i druhého. Navrch bych dal poctivou vrstvu PU laku, který se neloupe a neodprýskává – asi bych koupil lak na schody, který vydrží hodně. Já bych se pořádně pídil po dobrém truhláři/tesaři a celé to řešil přes něj.
Hlavní kumšt bude podle mě sehnat ten špalek. Jestli nemáš známého hajného, tak to půjde blbě. A jestli chceš něco velkého, tak si vyber strom, co není moc těžký, jinak s tím stolem ve finále ani nehneš. Borovice a lípa je třeba relativně lehká, buk/dub/habr ti budou vážit třeba i 100 kg.
EDIT: Jinak před tím napouštěním bych to pořádně očistil, taky bych se poradil jak… asi bych to sjel wapkou, abych dostal dolů mechy a zůstala tam kůra. Vody se nemusíš bát, vyschlé dřevo si vodu zpátky jen tak nevezme. Jen to potom necháš stát půl dne na slunku a bude to připravené k napuštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.19 12:44

Tak ted jsem uplne v coudu :D :think:
To, ze to bylo moderni pred x lety je mi jedno. Doma mam, co selibi me ;) spis me odrazuje ta hromada prace okolo toho :lol:
Tak to vidim spis, ze budu chvilku setrit a pak koupim hotovy kus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný