spálená pokožka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
15.7.09 19:58

spálená pokožka

Ahoj, nevím jestli to patří zrovna do dětských nemocí, ale potřebuju poradit. Včera jsme byli se synem (14měs). u vody a když jsme večer přišli domu, všimla jsem si, že má trochu červená ramínka a zádíčka. nevíte nějakej dobrej recept na zklidnění pokožky? Dneska byl přes den chudák celej rozpálenej, ale teplotu naštěstí nemá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.7.09 20:06

Ahoj,
u tak malého dítěte nevím, ale moje dobrá zkušenost je s chladným tvarohem a nebo kyškou. Natřít a nechat nějakou dobu působit. Je to velká úleva. Jinač jsou nějaké krémy na spálenou pokožku od sluníčka, zeptej se v lékarně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.7.09 20:21

totéž - v trošku jiném vydání -natřít kyselé mléko nebo prostě kefír.
A myslím že bys mohla dát Panthenol ve spreji - ten je na spálenou pokožku skutečně super! Může se použít pro děti všech věkových skupin.

• Citovat
  • Upravit
28414
15.7.09 21:04

Adam byl přichytlý přes namazání před týdnem, nakonec se sloupal. Použila jsem Panthenol ve sprey :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
16.7.09 07:52

Mám světlou kůži a se spáleninami velké zkušenosti,jak píší holky,úplně njlepší je panthenol,prodává se ve spreii,jako tělové mléko,mast a nebo jako emulze,nejlepší je ten sprei,nastříkat a nechat vsáknout.
Z dětství si pamatuju že mi babička dělávala obklady z heřmánku,krásně to chladilo a mě to i vonělo,ale ten panthenol je nejúčinější,mám ho doma zásoby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
16.7.09 09:19

Ahoj,

na spálenou pokožku je taky studený černý čaj. Hezky chladí a vytahuje horkost.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.7.09 10:10

na lehké přižehnutí bepathen lotion, jinak panthenol spej.
pomáhá to i mně, jsem fototyp „prasátko“ :D hnedka rudnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
16.7.09 10:18

Já používám (doufám, že to nebude jako reklama) krém z aromaterapeutické kosmetiky ATOK - Radio R1. Možná ho znáte. Je to z bylin a regeneračních olejů. byl vytvořen pro lidí popálené ozařovaním. Kupujiho každé léto čtvrt litru a používám vždy po opalování. Je prudce regenerační. Krásně voní po levanduli, kluci ho milují a odpuzuje komáry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.7.09 01:36

U nas jednoznacne vede Panthenol - mame teda telovy mliko po opalovani. Krasne chladi a deti i kdyz se mi loni fest pripalily ani nebolelo to natirani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
4.7.16 06:50

Mohu použít panthenol spray na 20měsíční dítě? Popřípadě poraďte, co v lékárně koupit, s čím máte dobré zkušenosti. V pátek jedeme do řecka, chci být vybyvená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí