Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím
Víte co zabírá na spálené nožičky od sluníčka?
Jsem hrozná kráva a miminku nechala nožky na sluníčku při cestě domů. Dceři jsou 5 měsíců a má autosedačku na podvozku, nechce být v hluboké korbě. Dnes jsme s tím byli u dr a ta nad tím mávla rukou ať mažu bepanthenem
V lékarně mi poradily Panthenol tak jsem dala do lednice a pak namazala. Dcera teď hrozně pláče, ona totiž nepláče jen tak, takže mi to přijde že už ji to začíná bolet. Poraďte mi prosím, co zabírá hned? Já předem vám všem děkuji za případné rady. ![]()
Mazat něčím s pantenolem, chladit, příp. dát něco proti bolesti. A kup jí opalování krém.
Začala bych tím že koupím opalovací krém 50 vhodný pro miminka (btw v autosedačce taky neni dobrý sedět dlouho, skrze záda, ale na to ses neptala). Jinak panthenol, vydržet a poučit se.
Nejsi žádná kráva, prostě se učíš..
hele, na první pomoc je super bílý studený jogurt, vytáhne tu horkost
pak mazat pantenolem, opalovákama…
spálila jsem se xkrát v životě a děti taky, jedna si to pamatuje a kupuje si už pár let zásadně tričkové plavky.. měla chudák spálená ramena jednou v životě a zapamatovala si to tak, že o ramínkách ani slyšet i po x letech.. tak bacha na to.. pro děti kupuju 50+
Zkus bílý neslazený jogurt. Pomazat vrstvu, bude chladit.
A příště mazat opalovacím krémem 50+ pro děti. Je to sice chemie, ale menší zlo, než spálená kůže. ![]()
Vyborny je panthenol sprej, nevim, jestli neni nejak omezen veken, tak jsem na sobe driv praktikovala hodne studeny bily jogurt, akorat v 5ti mesicich si to neumim predstavit…klidne ji dej cipek a nekoupala bych, nebo v uplne vlazne vode…jinak, ja verim, ze krem urcite mas, proste sis myslela, ze to je na chvilku nebo na nohy zapomnela…to se stane jednou a pak uz nikdy
urcite to bude brzy v poradku
Panthenol jak poradila doktorka. A pokud pláče, rozhodně bych dala něco proti bolesti, aby se netrápila, chuďátko.
A příště.. Děti do 6 m vůbec nevystavovat slunci!! Jde roce fakt rychle.. Takže i pokud cesta trvá 10 min, nožky překrýt plenkou. Po 6 m jedině s opalovacím krémem SPF 50.
@Barbora4121 Panthenol super hojí, ale ten chladivy účinek trvá jen chvilku. Ten bych dala jako první pomoc hned a pak určitě až usne. Ale když je vzhůru a páli ji to, chladila bych obklady z vychlazenych bylinkovych odvaru - z dětství (kdy jsem toužila být sneda kráska s moji průhledné bílou pleti
) mam výborně osvědčený Heřmánek, ale určitě se můžou hodit i jiné bylinky….třeba někdo poradi.
Panthenol sprej stříkat/mazat hned jak zaschne předchozí dávka a možná něco na bolest, je to jako když se spálíme my, dva tři dny to bude trápit a pak to bude dobrý
Bílý jogurt, namazat a klidně na to látkovou plenku nebo lehké tepláčky. Nebo vyzdimanou plenku na zchlazeni. Mám výbornou zkušenost s aloe vera, já se mažu rozkrojenym listem, i dceři 2r to krásné zchladilo spálená ramínka. Ale nevím, jestli se to může na tak malé děti. Kup opalovací krém s minerálním filtrem, Badger, Wooden spoon, Anela. Jsou úplně neškodné a funkční. V nouzi namaz zinkovou mastí, funguje jako UV filtr.
@Barbora4121 dva, tři dny se asi bude trápit. Stejně jako dospělí, když se spálí. Bílý jogurt, ještě je fajn Aloe Vera, poučit se, dát skutečně něco na bolest mazat krémem s vysokým faktorem a já rovněž upozornim na vozeni v autosedačce, absolutně nevhodné, jako náhrada kočárku, možná větší problém, pokud aplikuješ často, než trochu připeklé nohy od slunce.
Nás mamka vždycky mazala obyč bilým jogurtem, strasně to studilo, všechno bylo zas**aný, ale nám se hrozně ulevilo
Taky bych dala neco na bolest, mozna o malicko chladnejsi vodu na koupani, natirat, 50+ krem do budoucna. Jo a pozor, moje dite se trochu opalilo i pres teplaky, nastesti se teda nespalilo, ale na obleceni se moc nespoliham a co neni namazany, jen pod oblecenim, drzim jeste ve stinu.
Studeny bily jogurt. Priste uz to neudelas no. Nenapadlo by me s tim jit k doktorce.