SPAM z emimino.cz

8
10.12.10 08:44

SPAM z emimino.cz

Dobrý den,

prosím adminy, jestli by nemohli odstranit email adresu u uživatelky womo. Tato uživatelka při registraci použila emailovou adresu mé manželky, které nyní chodí z emimino.cz nevyžádaná pošta. Už jí takhle přišly čtyři upozornění na nový zápisek a vždy nový email přijde poté, co uživatelka womo něco napíše do dizkuze. Včera napsala womo v 15:59 do diskuze „Jak dlouho nechat vyřvat?“ a uživatelka janibubi pak odpověděla v 16:19 a manželce přišlo upozornění v 16:19. Stejně tak v případě diskuzí „Kakání do pleny – jak odnaučit?“, „Jak přesvědčit chlapa, aby zhubnul?“ a „Co mluví vaše 8měsíční dítko?“.

Uživatelce jsem nechal vzkaz v diskuzích, protože si nejsem jistý, zda by na něco jiného reagovala, ale tohoto si nevšimla.

Pokud se chcete přesvědčit, že tato adresa skutečně uživatelce womo nepatří, pošlete tam jednoduše email a já vám na něj odpovím.

Zdravím

Rowos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.12.10 09:27

Zkus ještě napsat womo soukromou zprávu - když klikneš na její nick, někde to tam bude, poslat soukromou zprávu… Takhle si toho nemusí všimnout třeba.

Chlapovi takhle jeden čas chodily nějaká zadání na úkoly do němčiny, pak zas noty na zkoušky nějaké skupiny… Jsme jim pak psali zpátky, že je to omyl=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.10 09:32

a nemůže to bejt tak, že manželka je tu registrovaná, píše do diskusí a tím pádem jí na email chodí hlášení, že na tématu, kam napsala, někdo něco napsal? Pokud nezrušila sledování diskuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
10.12.10 09:38

hele člověče, není to náhodou přihlášení tvé manželky? Zeptej se nejdřív jí, to na to vypadá a ne na nějaký spam :mrgreen: :lol: , to je tak když je jedn počítač v rodině :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.10 09:56

jeden PC neni tak hroznej, jako když se stahuje pošta na jednu adresu :D

Ale myslim, že to neni spam, ale klasické sledování diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 10:20

Zkusit to muzu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 10:23
Gabinka1 píše:
a nemůže to bejt tak, že manželka je tu registrovaná, píše do diskusí a tím pádem jí na email chodí hlášení, že na tématu, kam napsala, někdo něco napsal? Pokud nezrušila sledování diskuse?

Registrovana neni „WO“ je sice zacatek prijmeni, ale „MO“ neni zacatek. Prvni pismeno je sice stejne, ale v manzelky jmene neni zadne „O“. Osobne to tipuju na „Moniku“. Manzelka si stezuje, ze se tu byla mrknout, ale rozhodne se neregistrovala a uz vubec zde nic nepsala.

Ale ted me napadla myslenka!:) Muzu se zkusit prihlasit jako womo, zadam spatne heslo, nabidne mi to obnoveni hesla zaslanim na email - tadaaa. Ne, tohle neudelam, zkusim nejdriv poslat soukromou zpravu a teprve kdyz nezareaguje, tak to udelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 10:26
Lowel píše:
hele člověče, není to náhodou přihlášení tvé manželky? Zeptej se nejdřív jí, to na to vypadá a ne na nějaký spam :mrgreen: :lol: , to je tak když je jedn počítač v rodině :pocitac:

Manželka si mi stežovala, že jí začala z emimina chodit pošta, ikdyž se neregistrovala. Strašně se divila, jak emimino zjistilo její email jenom z toho, že měla ve druhém okně otevřený seznam:-) Tak jsem se na to podíval a zjistil, že ty upozornění chodí vždy po zápisku od mowo. Pro ní je to prostě spam/nevyžádaná pošta, protože se neregistrovala a nikdy nesouhlasila, natož si vyžádala, zasílaní emailů.

Zkusím tu soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 10:30
Gabinka1 píše:
jeden PC neni tak hroznej, jako když se stahuje pošta na jednu adresu :DAle myslim, že to neni spam, ale klasické sledování diskuse

Jedno PC není problem. Manželka má iPhone, Notebook, já mám vlastní PC a mobil s internetem.

Problém je, že pro manželku je to nevyžádaná pošta, která jí obtěžuje. Ona si sledování diskuze neaktivovala.

Když jsme chtěli dříve někoho naštvat, tak jsme jeho adresu přihlásili do nějakých diskuzí, kam denně psala spousta lidí, takže dotyčný pak měl během jednoho dne tisíce emailů. Dneska se to obvykle už nedá, protože při registraci se pošle ověřovací email a dotyčný musí souhlasit. Kdyby tenhle systém používalo emimino, tak by tenhle problém neexistoval - manželka by dostala jeden email s žádostí o potvrzení registraci na emimino a zamítla by to, protože to nechtěla. WoMo by naopak nedostala žádný email, takže by se nemohla přihlásit a nemohla by aktivovat sledování diskuzí na cizí adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21034
10.12.10 10:45

Mohu poprosit na SZ o jaký se jedná e-mail? Následně napíši kde je problém.

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
10.12.10 12:56

rowos, ty se nezdáš, ale taky jsi pěkný číslo, já nepochopím, jak někdo může schválně někoho štvát tím, že zadá cizí adresu :evil: 8-o přece snad taky existuje něco jako slušnost. ale to nic.Napadlo vás, že je taky možnost, že se někdo mohl za podobný váš žert pomstít? No nic můj případ to není, ale admin to teď chudák musí řešit a možná jen kvůli něčí blbosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 14:31
Lowel píše:
rowos, ty se nezdáš, ale taky jsi pěkný číslo, já nepochopím, jak někdo může schválně někoho štvát tím, že zadá cizí adresu :evil: 8-o přece snad taky existuje něco jako slušnost. ale to nic.Napadlo vás, že je taky možnost, že se někdo mohl za podobný váš žert pomstít? No nic můj případ to není, ale admin to teď chudák musí řešit a možná jen kvůli něčí blbosti :nevim:

Tak samozřejmě to bylo spíš ze žertu mezi námi kolegama studentíkama před X lety. Tehdy to navíc psalo do každého emailu, jak se může uživatel odhlásit, takže řešení bylo jeden email na odhlášení a promazání emailů z té určité adresy (asi 5 minut práce).

Navíc, teď už tohle nejde dělat, protože ty systémy posílají tu ověřovací zprávu.

Navíc tyhle konferenční systémy samozřejmě umožňovaly se přes email přihlásit, ale i odhlásit, takže když to tak vezmu, tak emimino nepodporuje ty dvě základní vlastnosti - ověření majitele email adresy a odhlášení se pomocí emailu.

Tohle samozřejmě není ten případ, uživatelka prostě zadala špatně svůj email (zřejmě jí tam někde chybí jeden znak). A admin to teď musí řešit, protože tenhle systém neověřuje email adresu přihlašovaného.

Naopak dřív to žádný admin řešit nemusel, protože se prostě ten dotyčný jednoduše odhlásil.

Ano, teď by si mohla manželka udělat filtr, který bude veškerou příchozí poštu z emimino mazat, ale ona sem možná taky bude za pár měsíců chodit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.12.10 14:35
Pipet píše:
Zkus ještě napsat womo soukromou zprávu

Tak SZ jsem jí poslal v 10:34. Zprávu si zatím nepřečetla a ve 12:38 a ve 12:41 napsala další zápisky do „Učení na nočník jak a od kdy“. A ve 13:18 napsal někdo další zápisek a manželce přišel další email.

Womo asi nečte SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová