Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jak dlouho Vám spinkali Vaši drobečci ve dvou měsících v noci přes den?
@Adis89 tou dobou spal malý celou noc (teď už samože ne
). Přes den 3-5× spánek po cca 15-30 minutách
moc se to nezměnilo, jen přestal spát celou noc..
Ahoj, můj syn Štěpánek už od mala spinká přes den strašně málo. Dopoledne 1hod, max.1hod a půl a odpoledne celkově 2hod. Po 17hod. už vůbec nespí a spát jde ve 21hod. Je strašně akční ![]()
Náš prcek spával v 2m v noci 11-12 hodín s pauzami na kojenie. Cez deň zhruba 2×2hod v šátku alebo kočárku vonku, doma zaspávať cez deň nevie.
Kluk spal tou dobou v podstatě furt, najedl se, tak půl hodiny koukal a pak spal do dalšího kojení ![]()
@bebinaa Tak to muselo být náročné! A malý se dokázal za celý den zabavit nebo byl protivný a plačtivý?
Jak jsi zvládala fungovat přes den? Dokázal si hrát i sám, aby jsi měla čas i na jiné věci?
@Fion25
A stále to náročné je, jsou mu 3 měsíce, a nic se nezměnilo, je hodně od malička plačtivý. No úklid a vaření jdou stranou a já se jen držím, abych si nevytrhala vlasy. Jak říkám, do 15ti řvát a prudit nebude. ![]()
Můj dvouměsíční spí od 20h do 6h bez kojení. a přes den pokud ho dám ven do kočáru tak vydrží i 3h v kuse dopo i odpo. když ho nechám doma tak je to slabší. to usne max na hodinku pak 2h vzhůru a pak znova hoďku spí.
@Adis89 Malý mi od jeho 14dní spí od 6večera do 6 rána celou noc a přes den tak si dá 3× po půl hodině když jsem ven tak spí v kuse hodinu. Teď skoro ve 4 měsících se občas vzbudí v noci na jídlo.
@bebinaa vydrž, do 15ti to opravdu nebude…jak píšeš, úklid a ostatní jde stranou
Malé je 6 m, má to pořád stejně. Spí od 20 h do cca 8 - 9 h, ale kojim po 2 hodinách. Potom odpo dvě hodinky v kočárku.
Tak ten spánek přes noc opravu závidím. Mě malý spí přes den v kočárku tak 3 hoďky a doma pochrupává po jídle asi 30 min. Večer jde spát kolem 9 v 11 je vzhůru atak se budí cca co 3 hodiny na jídlo. No tak snad jak bude větší tak bude déle spinkat v noci a méně přes den.
@bebinaa píše:
@Fion25
A stále to náročné je, jsou mu 3 měsíce, a nic se nezměnilo, je hodně od malička plačtivý. No úklid a vaření jdou stranou a já se jen držím, abych si nevytrhala vlasy. Jak říkám, do 15ti řvát a prudit nebude.
Spíš bych řekla že bude…znovu…
![]()
Moje malá spí přes den tak 1,5 hod. dopoledne, 2 hodinky odpoledne a pak od 18 hod. do 4:00, to ji nakrmím a spí tak cca do 8 do rána. Jak kdy ale +/- to bývá takhle.