Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu, zkušenosti. Máme 3 měsíční děťátko. Přes den spí 4×-5× po po 20-30 minutách. Večer usíná cca 21:30 a spinká do 8 s jedním probuzením. Každý večer je jak přes kopírák, koupeme, ve 20:00 je v postýlce, pije mlíčko, usne po 10 minutách. Spinká cca 10-20 minut a vždy se probouzí. Pak chvíli kouká, popláče si, dostane ještě kousek mléka a usíná. Čím by prosím mohlo být to probuzení po tom usnutí? Děkuji za rady! ![]()
Možná ma posunutou večerku než bys chtěla ty
víš, že mi přijde, že v těch 20:00 hod si chvilku zdrimne, to ma podobnou délku spánku jako přes den a do těch 21:30 ti vychází hodina na bdele okno ![]()
Já spíše závidím tedy.
Mám druhou holčičku a se spánkem dost bojujeme. Od 20-23 jen uspáváme, je vidět, že chce spát, ale vždy když usíná, tak sebou trhne a jedeme na novo.
V noci se budí asi 4-5× a vstáváme v 6 😁
Asi bych to jedno probuzení večer fakt neřešila. Většina miminek má ten spánek šílený.
A nechce se pak jen chovat? Taky tříměsíční se cca hodinu kojí a mazlí než jde odložit, aniž by se probudil.
@Markéta188 Ano, vím, že je zlatý, co se týče spánku, proto si ani nestěžuju, jen jsem chtěla radu, jestli někdo neví, proč to tak je ![]()
Každopádně se drž! Todle jsem měla u prvního syna a nezbylo nic jiného, než vydržet, měla jsem nervy v kýblu ![]()