Jak na uspávání roční dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
26.3.25 15:17

Uspavani rocni dcery

Dobry den,
Jak jste prosim naucili dite, aby usnulo samo v postylce, pripadne ve vasi posteli? Mame rocni dceru a porad ji musime houpat/vozit v kocarku. Sama od sebe si nelehne a neusne i kdyz jsme s ni v posteli i treba hodinu.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1412
26.3.25 15:20

Já ten rituál postupně měnila. Byla zvyklá usnout jen u kojení, takže jsem k tomu kojení přidala zpívání písničky a prohlížení jedné specifické knížky. Po pár týdnech jsem se snažila dělat mezi kojením a tím ostatním pauzu. Tzn. jakmile začala být ospalá z kojení, tak jsem přestala kojit, vzala jí do postele, prošla knížku a začala zpívat. Ale sedadlo si to doooost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.3.25 15:52

Odmalička v postýlce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
26.3.25 15:54

@pannda 57492878

U nás též, obě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
26.3.25 18:12

Uspávala jsem tím stylem, že jsem občas usnula s ní. :lol: Nehrotila jsem to a přizpůsobila se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
26.3.25 18:44

Ještě si tak dva až pět let počkej :mrgreen:

Ale ne, vážně, u nás ještě dlouho po tomhle věku uspávání prostě trvalo cca hodinu a půl a mělo asi 4 fáze. Tomu neporučíš, můžete max zkoušet různé věci- někdy pomůže koupel, někdy klidná aktivita, jindy naopak nechat dítě vyřádit…ale s tím základním nastavení se moc hnout nedá, dokud z toho dítě nevyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
26.3.25 19:05

Už od narození. Máme rituál, že koupíme a pak se jde spat. Dřív měl po koupání nleko, to už nechce. Usne někdy sám, někdy hlásím na zádech…většinou to trvá 10-15 minut než usne

Edit: ještě doplním, že od narození měl dudlik, který měl pouze na spaní. Od 13m ho kvůli zoubkům nechce a usíná s hajánkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
26.3.25 20:24

Změnou spánkové asociace. To, při čem dítě usíná, jsou různé sp. asociace (houpání, kojení, ťapkání po zádech, apod). Já měnila z kojení na samostané usínání v postýlce (za mé přítomnosti).
Nacpala jsem mu co nejvíc sp. asociací (bílý šum, úplná tma, dostačující spánková rutina). Nakojila, udělali jsme rutinu, úplnou tmu, zapnula jsem šum a dala ho do postýlky. Sedla si vedle a broukala. No a vzpouzel se prvních pár dní, 1. den řval, ale bylo to lepší a lepší, a možná už 3. den to bylo dobrý a usíná od té doby sám v postýlce, bez řevu v pohodě :) Já mu broukám, ale neni to ani potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
26.3.25 20:25

Jo ale prošla jsem spánkovým poradenstvím. Měnila jsem co se týče spánku víc věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
29.3.25 12:05

Nepodvolit, přežít pár dní pláče. Roční dítě má spát v postýlce ne v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.3.25 12:32

@Ivanaa228 Já jsem uspávala kojením, po odstavení (to jim byly 4 roky) uspávám prostě tím, že ležím, čtou se pohádky. Podotýkám v posteli, kde spíme spolu.

Je to dost o zvyku, pokud je dítě zvyklé na houpání, asi bych zkusila v posteli mírně pohupovat v náručí, pořád méně a méně. Samozřejmě to potrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí