Hrozný spánek v noci - 10 měsíců

1729
15.3.25 08:49

Hrozný spánek v noci - 10 měsíců

Ahoj maminky, asi ani nevím, co od tématu čekám, protože jsem vyzkoušela fakt všechno. Ale víc hlav víc ví. :nevim: prosím o shovívavost, jsem už fakt na prášky.

Mám 10měsíčního syna a jeho spánek řeším od cca 4 měsíců, po první spánkové regresi spal hrozně. V 7 měsících jsme prošli spánkovým poradenstvím (ne vyplakání a spánkový trénink, jen dodám) a vše se zlepšovalo, usínal v postýlce za mé přítomnosti - tj. bez prsa, a v pohodě. V 8 měsících nám přes den už spal ukázkově, prospal pár nocí (postupně jsem noční kojení zredukovala až tak, že v pohodě prospal noc).

Pak přišla 8-10měs. regrese a všechno šlo do kopru. Denní uspávání hrůza, vůbec nechtěl usnout najednou bez prsa, ve noci x hodin vzhůru s řevem, anebo se budil 10×. Regrese přešla, nějak jsme to zvládli.

Jenže kámen úrazu. Je mu za chvíli 10 měsíců, přes den zas usíná dobře sám v postýlce (já mu akorát broukám, ale ve výsledku položím - on se otočí a chrápe.) Dopo 30 minut, odpo 90 minut. Večer usne hezky kolem 19:30, a zas jsem posouvala to noční kojení, abychom se ho zbavili - kór když to už jednou fungovalo. Jenže prostě problém, když se probudí třeba v 10 večer, tak už neusne a řve řve řve klidně 2 hodiny. Nepomůže nic, ani to nakojení :think:. Pak nakojím znovu třeba v 1 ráno, spí třeba 2 hodiny a zas řve.

Nepomohlo - spát spolu v posteli, to je ještě horší. Zkusila jsem nahradit kojení UM - nechce. Posunout režim - akorát to je horší. Vstávat k němu manžel - stejně hrozný. Řev řev řev. Přitom přes den tak pohodový dítě.

Tak ja nevím. Já už chci po půl roce někdy spát :,( Poslední, co zbývá, je proste přejít na UM. Jenže flašku mi nevzal (vyzkoušela jsem)… nemá nekdo radu? Ja vím že časem to přejde. Ale já už melu z posledního… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4150
15.3.25 09:10

Zazila jsem a nepomohlo nic. Vydrzela jsem to a casem se to srovnalo samo. Dodnes nevim, proc tak rvala cele mesice noc co noc. Celou noc prospala az ve 2 letech. Pripadala jsem si jako neschopna matka a taky jsem si to vyslechla, jak ji mam nechat rvat. Jenze kdyz uz se pak zalykala div nezvracela, nemela jsem na to. Takove dite to asi nedela naschval, ale neco citi a ja nechtela davat najevo, ze je mi jedno, ze se neciti dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
15.3.25 09:23

Ani jsem netušila, že existuje něco jako spánkové poradenství. Každopádně některé děti nespí a neuděláš s tím podle mě nic. Pokud máš s kým, rozdělte si noci, ať se aspoň někdy vyspíš. Dcera se budila i desetkrát za noc a to nebyla kojená. Na třikrát za noc jsme se dostali čerstvě po porodu a pak až po roce a půl, na jednou za noc ve dvou letech. Pokaždé se budila s pláčem. Když jsem pak viděla miminko, co se budí bez něj, nevěřila jsem, že to jde a koukala na něj jak na zjevení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
15.3.25 09:28

Taky jsem zažila u syna, nepomohlo nic, ani přechod na UM (akorát jsem ještě musela strašit s přípravou UM). Synovi budou příští měsíc dva roky a tak dvě noci v týdnu už prospi. Ostatní noci se budi, vrčí, kruci, brečí, chce jít spát do obýváku. Jakékoli úpravy režimu vedly spíš je zhoršení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.25 18:47

U druhé stejně jak u první, teď už nespím 1,5roku, budí se 3× až co 30min…chce jen mámu a prso, dostane to, je malinká, rostou ji zuby… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3044
15.3.25 23:01

:hug: radu nemám, já měla nespavé dítě do 3 let. Bylo to peklo. Ty tři roky mám trochu v mlze jak jsem byla nevyspaná a bezradná. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
16.3.25 05:27

Ja střídám um s kojením a musím říct ze to na spanel žádný vliv nema.. jsou lepsi dny, ale pak jsou dny kdy se budi každý dvě hodiny a hodinu mi pak trva ho uspat.. uz taky padám na hubu, ale pomuze jen cay. Drz se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
4.4.25 10:07

No takze jen pro info. Kdyby nekdo řešil to samé.. syna jsem odstavila na noc (přes den kojím) a od té doby chrápe celou noc :lol: teď je zas nemocný, tak se trochu budí, ale oproti předtim - pohoda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
4.4.25 10:31

Jako matka dvou nespavcu bych řekla, že spi přes den moc. Ale to je moje zkušenost. Pokud neprojde přechod na 1 spánek, tak bych zkusila z druhého spánku budit nebo lehce posunout vecerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.25 22:06

Vyčerpaně hledám na internetu radu, jak dítě přimět víc spát když v tom narazím na tuto čerstvou diskuzi. Dcera (8 měsíců) už čtyři měsíce se noc co noc budí dvakrát do hodiny. Přestože mám ještě syna skoro tři roky, tak jsem beznadějná. Hoch spal od narození celou noc a na toto jsem tedy nebyla vůbec připravená. Zkusila jsem snad vše a zděšeně tu čtu, že to klidně může trvat i do dvou až tří let? Skoro si říkám, že bez těchto informacích bych měla v sobě o kapku víc naděje na lepší spánek. 😅 Nicméně zakladatalce i všem ostatním přeji, aby celá prospalá noc byla mnohem dřív a kdyby někdo přišel na to, jak miminku pomoc spát celou noc, tak ať se o to hned s námi podělí. Držte se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510