Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s nespavym miminkem. Mám 3mesicni holčičku a naspi tak deset hodin denně (noční i denni spanek dohromady). Zároveň strašně špatně usíná, spanku předchází vždy dlouhy plac. Houpeme, chovame…nic příliš nezabira. U kojeni se zklidní, ale neusne při něm. Nemáte nějaký dobrý tip na zlepšení stavu
? Dekuji
Nám pomohla klasická péřová zavinovacka. A přes den hojdavak nebo spaní venku v kočárku.
Mne naposledy dite spalo krasne v porodnici. Brzy mu budou 3 roky a konecne se to lepsi pres noc. Den jsem vzdala uz daaaavno
nicmene vzdycky spal lip, kdyz byl s nama v posteli. To si rano klidne prispi i o 2 hodiny, nez kdyz je u sebe v postylce.
@Lucie_Sx píše:
V jakych polohach kojis…?
Na kojícím polštáři bud klasicky nebo na fotbalistu
@Caridina píše:
Mne naposledy dite spalo krasne v porodnici. Brzy mu budou 3 roky a konecne se to lepsi pres noc. Den jsem vzdala uz daaaavnonicmene vzdycky spal lip, kdyz byl s nama v posteli. To si rano klidne prispi i o 2 hodiny, nez kdyz je u sebe v postylce.
Diky ![]()
@Adel468 píše:
Na kojícím polštáři bud klasicky nebo na fotbalistu
Tak si ho zkus vzit do postele a kojit vleze. Tak, ze ho nechas na prsu a usnete oba.
(Je dobra zvysena poloha typu „sikma rovina“ i takto, bud podlozit celou postel, nebo mimcu vytvarovat lezeni polstarem apod.)