Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vím, že je tu na toto téma hodně diskuzi, nikde jsem se ale nedocetla zda a kdy došlo ke zlepšení. Moje 4 mesicni spí do půlnoci krásné, po půlnoci je to do rána katastrofa, už to trvá hrozně dlouho přes měsic, kdy se po půlnoci budí snad každou hodinu, hlad nemá, je to každý večer stejné, nepláče, prostě spí po kouskách. Četla jsem, že to tak mělo spoustu mimin a moje otázka zní : maminky s touto zkušenosti, kdy došlo u vás ke zlepšení?
Tak mezi rokem až 3 rokem. Stridalo se různý období buzeni a nebuzeni.
Zhruba od tří měsíců vstávala po dvou hodinách, od pěti měsíců začala vstávat po hodině. Teď má skoro osm a žádné zlepšení. Ona se teda vždy nakojí, takže doufám, že se to zlepší s koncem kojení.
Taky tě nepotěšim. Starší přesně po dovrsenem 3. měsíci přestala v noci dobře spát, budila se i po 20 minutách. Takhle extrémni to bylo asi do roka, ale budila se až do 3 let. Dnes je ji 5 a stejně dá bez jediného vzbuzení noc malokdy. Zachránilo mě, že jsem vzdala snahy nechat ji spát v postýlce a vzala jsem si ji do postele. Jenom díky tomu jsme přežili. Mladší mám v posteli od začátku. Držím palce, ať se to zlepší.
Do 2,5 měsíců se budila po 2 hodinách, teď má 5 a už nějaký čas spí od 23 do 8 v kuse. Když se povede a usne dřív, tak se většinou kolem 4 vzbudí na krmení.
Každé mimčo to má jinak a spánek se jim vyvíjí. Počítám s tím, že u toho nezůstane, ale byla bych ráda, kdyby jí to vydrželo. ![]()
@MadameBovary to je šílený, jak jste mohla fungovat přes den??? Já jsem už teď úplně ko, točí se mi hlava, je mi špatně… Nejhorší je, že ji dám spát a neusnu, protože trnu, kdy se zase vzbudí. Nějaký čím kvalitnější spánek přes den, tím lepší v noci u nás vůbec neplatí… Já už nekojim takže nemám ani takovou tu naději, že nasadíme um a bude lip
u mě v posteli na ni taky neplatí, to se kroutí a jak ji dám do její postýlky tak líp spí i usne.
Mrně má 2,5 roku a budí se furt. V nejlepším případě 3× za noc, ale většinou tak 5×. Celou noc nespal ještě nikdy. Nekojím od roku, v noci jenom pije vodu. Nevím, proč se budí. Byla jsem taky jak zombie, tak jsem si ho vzala do postele a naučila se hned, ale opravdu hned usnout. Je to už fakt dlouho, nevím, co s tím. Většinou jde spát v 9 a je v 1, 3, 5 vzhůru a o půl 7 vstáváme. Chodím spát s ním a vstávám taky s ním. Po večerech neuklízím, mám doma binec, ale radši se vyspím a uklidím přes den. Nebo až je čas. On ten binec nikam neuteče.
@Pavlas.1991 ve 4 - 6 měsících mrně usínalo tak v 18 hodin a v 1 jsme vstávali. Usínal až kolem 5. ranní. Strašné období, nerada na to vzpomínám. Drž se, bude líp ![]()