Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co si myslíte o spaní me 4 měsíční holcicky? Vzbudí se v 7 ráno a kolem 10 usne třeba na 1/2 hodky, pak usne kolem 2 a to spi třeba hodinu s pak až kolem 8 jdeme spát večer. V noci se budí na kojení docela často. Dneska vynechala i spánek odpolední a furt nespí 😯 😯 už nevím co s ni
A kde je problém?
Za tejden může mít úplně jinou potrebu spánku a celej režim se změní. Tohle mě přijde docela ok
Za týden může dělat jiné věci.
Mě je 6m a režim je podobný
5:30 budíček
Kolem 9 usne
Po 10 budíček oběd
Usíná kole 15:30
Po 17 budíček a spát jde po deváté večer. Budí se někdy na pití. Režim ale není vždycky stejný. Pokud se prospi třeba v autě tak je posunuta. Dneska třeba taky ještě neusla odpoledne.
4mesicni syn mi spí také cca 12 hodin za cely den. Pres noc od 21 do 6.30 cca, ale asi 3-4× se kojí, pak přes den cca 4× až 5× 45 min. Taky mi to přijde málo, ale lepší už to asi nebude ![]()
@Janee19 5× 45 minut? To mi spi 2× za den takhle … takže 5× je luxus
@Katherinak tak zase ti naspi přes noc 11… Zkus pak budit dřív nebo dávat později spát. Mne ani nevadí, ze spí tak málo, ale potřebovala bych přes den jeden delší spánek, abych něco doma stihla…
Mám 4,5 měsíční. Dopoledne spí hodinu a pak odpoledne 2× po půl hodině. Ještě před týdnem chodila spát v 7 a hned usnula, v noci se budila 1×, vstávala v 7. Teď usíná o půl 9 a s problémem. V noci se budí asi 4× a vstává v rozmezí od 5-7.
Ty spánky se u dětí prostě mění..
@Lucie_Sx spi se mnou v posteli a uspavam u prsa. V kočárku usne jen když jede, jak se zastaví, tak je vzhůru
@Katherinak mam to stejny a jeste mu zlobi v kocarku. To ze kouka nevadi ale vzteka se, zacina pofnukavat, usne max n a 15min a vse znova.. takže se kloudne ani neprojdu venku
@LP4 píše:
@Katherinak mam to stejny a jeste mu zlobi v kocarku. To ze kouka nevadi ale vzteka se, zacina pofnukavat, usne max n a 15min a vse znova.. takže se kloudne ani neprojdu venku
V tomto veku mimco prochazi spankovou regresi, u nas to bylo uplne stejne. Spal jen po 20 minutach, uspavani byl neskutecny boj.. denne dal treba 3-4×20 min. Pak najednou zmena a kolem 5m spal v kocaru i 2 hodiny
@LP4 taky tam moc nechce byt no… je zvědavá a chce koukat ale to nejde když svítí
@Katherinak presne.
Nevim co s tim takle jsem si to nepredstavovala ![]()
@Katherinak píše:
@Lucie_Sx spi se mnou v posteli a uspavam u prsa. V kočárku usne jen když jede, jak se zastaví, tak je vzhůru
Jo. Slo mi o to, ze nekdo nechce dat prso casteji a pak se divi, ze dite nespi, tak jestli to neni tvuj pripad.
Ja bezne kojila po probuzeni a klidne hned za hodinu zase na usnuti.
Jako u nas
a taky mi lidi cpou ze by mel vic spat. Ale kdyz nechce nebo to nejde tak to nejde. Obcas pospi u prsu
nektere deti bych rekla to tak proste mani 🤷 zkuste kocarek ![]()