Miminko neklidně spinká

8
17.5.22 08:51

Miminko neklidně spinká

Dobrý den, mám 8 měsíční miminko a poslední dny má neklidné spaní v noci. V postýlce kňoura, přetáčí se na bříško, bouchá nohou do madrace. Zkusím ho třeba položit na bok, ale vydrží zhruba tak 20 minut a znovu začne sebou házet. Zkoušela jsem mu včera v noci dokonce udělat menší prostor v postýlce a ani to nepomohlo. Tak jsem ho vzala k nám do postele. Otočí se na bok a natahuje ruce jako by se chtěl přitulit, tak ho chytnu za ručičku, nebo ho obejmu. Vydrží pět minut otočí se na druhou stranu a dělá to samé, tak přítel udělá to stejné co já..ale po pár minutách se opět otočí zase ke mě..a takhle celou noc..u toho kňoura nebo začne i plakat. Zkusila jsem mu dát i plyšáka, zpívat, masírovat bříško, hladit zádíčka, ale nic nepomohlo. Klidny byl až nad ránem a usnul v mém objetí. Většinu času měl zavřené oči. Hlad také neměl. Přes den spí dobře, tohle dělá jenom v noci. Nemáte někdo zkušenosti a rady, co by mu třeba pomohlo, aby lépe spinkal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
17.5.22 09:20

Nezacal ted lozit, sedet? Syn je takhle neklidny, kdyz motoricky poskoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
17.5.22 09:24

Horko mu nemůže být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
17.5.22 09:42

Důležité je jestli to dělá během spánku nebo ještě než usne. Pokud nemůže usnout, tak bych zkusila večer prostě vykoupat, namasírovat, pustila bych třeba audio pohádku, dala mu do ruky flašku, lehla bych si s ním na svou postel a až by spal tvrdě, tak bych ho přendala do postýlky. Alespoň toto zabírá na mého syna. A byly dny, kdy třeba usnul tak, že potřeboval ležet na mém břiše a hlavu si opřel o hruď. Pokud by toto bylo až během spánku, tak bych zkusila co by se dalo, ale pokud by to trvalo, řešila bych to už s doktorkou. U dvouletého to bylo během spánku, ale časem to zmizelo a doktorka řekla, že to jsou noční děsy. U pětiletého byl problém se spaním od narození. Jako novorozenec skoro přes den nespal, později měl problém usnout i večer a od roka dával vědět, že ho bolí hlava(učím děti, aby mi ukázaly co je bolí). V roce a půl se vzbudil a pár minut na to dostal první epileptický záchvat se zástavou dechu a během pár hodin další (už v nemocnici). Takže pokud problémy se spaním trvají, raději bych to řešila s lékařem. I kdyby se mělo stát, že to nakonec zmizí a nebude z toho nic hrozného. Doktorka si dítě prohlédne, může ho pro jistotu poslat na EEG a pak se uvidí jestli tam něco je nebo to časem zmizí. Zároveň neklidné spaní může být i známkou bolesti třeba rostoucích zoubků. Prostě bych vyloučila co se dá a pokud by i tak byl problém se spaním, obrátila bych se na lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí