Spánek 5měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1032
27.2.11 16:32
mamča33 píše:
Mám 4,5 měsíční holčičku a budí se mi po dvou hodinách, teď každou hodinu…takže všem kterým spí aspon 3 hodiny závidím.

Ježiš,tak to je masakr,po hodině 8-o Mě se poslední týden budí tak po 2,5 hodinách a vstává i v 5 ráno!Ale někdy se zadaří a vydrží i do půl šestý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
27.2.11 16:49
mamča33 píše:
Mám 4,5 měsíční holčičku a budí se mi po dvou hodinách, teď každou hodinu…takže všem kterým spí aspon 3 hodiny závidím. [/citace

u nás je to to samý, všichni jsme úplně jalový :) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
22.3.11 12:38

aojky, já mám dcerka a té budou za 4dny 5měsíců a povim ti, taky moc dobře nespíme. Do 4.měsíce spala celou noc někdy, max. se jednou probudila na mlíčko. Já už nekojím, mléko jsem ztratila, takže máme UM Nutrilon 1 , ale ted poslední týden je jak vyměněná. Jde spát v 20-21hod a probouzí se v 23:30 pak v půl 3, a pak už po hodině a v půl 7 je už uplně vzhůru a chce si hrát. Já mám z toho oči jako balvan. Její tatínek mi pomoct nemůře, není s náma :cry: bydlim s tátou, jenže toho budit nechci, jelikož ráno v 5hod vstává do práce :-( taky nevím co s tím :( poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
23.3.11 09:26
Heni_Bea píše:
aojky, já mám dcerka a té budou za 4dny 5měsíců a povim ti, taky moc dobře nespíme. Do 4.měsíce spala celou noc někdy, max. se jednou probudila na mlíčko. Já už nekojím, mléko jsem ztratila, takže máme UM Nutrilon 1 , ale ted poslední týden je jak vyměněná. Jde spát v 20-21hod a probouzí se v 23:30 pak v půl 3, a pak už po hodině a v půl 7 je už uplně vzhůru a chce si hrát. Já mám z toho oči jako balvan. Její tatínek mi pomoct nemůře, není s náma :cry: bydlim s tátou, jenže toho budit nechci, jelikož ráno v 5hod vstává do práce :-( taky nevím co s tím :( poradí někdo?

Hani chce to prostě vydržet. Já vím, rada za milion, co? Ale to chce jen čas. My máme za pár dní 6 měsíců a od mých posledních komentářů v této diskuzi se už malé to spaní trochu upravilo. Večer po kaši usíná stejně kolem 19.30, budí se na UM (taky máme Nutrilon, ale AR) v 1.30 a pak vydrží spát do 5.30, když se zadaří tak do 6.00 :mrgreen: Vstávali jsme v 5, takže to je pro nás úspěch. I když, teď ze soboty na neděli byl úplněk a to jsme se probudili v 3.30 a zabrali jsme až po páté hodině a to jen na necelou hodinku :zed: Příští týden začínáme s příkrmy, tak jsem zvědavá, zda se spaní změní k lepšímu nebo horšímu :nevim: Držím palečky, ať se co nejdříve vrátí vše do starých kolejí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.3.11 11:03

moc děkuji, tak snad to bude dobré a vrátí se to zase do starých kolejí :) jinak at se vám daří! a není problém s příkrmy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
27.3.11 21:03

Moje holčička je dneska 5 měsíců a taky z větší části UV, něco ještě nakojím. Od mala v noci krásně spinkala, přes den je to sice horší to naspí dohromady jen 1,5 h. Jinak jsem od 14 dní zpátky začla dávat kašičku do umělýho mlíčka. Taky se v noci začala budit. Jak jsem zavedla kaši na noc, tak to fungovalo 2 dny, že spala celou noc. Ted´se budí tak kolem 3 většinou jí dáme čaj nebo jí jenom nakojím.
Těch příkrmů bych se nebála, ale my teda přikrmujem na doporučení doktorky a nejdřív jsem zavedla zeleninu pak další týden zeleninu s masem k obědu a až za 3 týdny tu kaši na noc.

• Citovat
  • Upravit
GK
3.1.13 08:28

5 měs.dítě a spánek, nudění se

Ahoj, mám 5 měs. kluka (1.8.2012).Kolem 3 až 4 měsíce to bylo stejné. Spal od 19 do 5h. Vzbudil se před půlnocí 2×, což nikdy nebývalo (jako 2 měs spal celou noc od sedmi do sedmi s jedním kojením). Dala jsem mu jako vždy kojení. Od půlnoci začal každou hodinu. Byla jsem zoufalá a unavená. Každu z nás napadne, že nemáme dostatek mléka apod. Že se jedná o růst. spurt. Kdo ví, kde je pravda. Četla jsem o tom spánku hodně. Píšou, že čím lépe dítě spí přes den tj. ve věku 2-4 měs. po každém 1,5h- max 2 hodinovém hraní alespoň 1,5 hodiny v kuse, tím lépe spí v noci. Také musí přes den dostatečně hodně jíst. Nesmí se vyrušit novými vjemy, televizí, rozhovorem apod. Těch kojení přes den by mělo být cca 6. Tzn. 7h, 10h, 12.30h, 14,30h, 17h, 18.30h. Hraní mezi tím a spaní také v těch intervalech. Spánek v cca 19h-19.30h ( a to tak, že dítě sledovat, kdy si mne oči, začne zívat cca 1 za 2 min, popř. začne hodně kopat a hýbat celým tělem. To je známka únavy a musí jít rychle spát. Pak večer neuspávat v náručí, kojením apod, ale zavést rituály-vykoupat, nakojit, pustit třeba chvíli televizi a pak dítě vzít do postýlky, zapnout kolotoč(uspáváček apod), zhasnout a jít pryč. Dítě si popláče a do max 8-10 min spí. Když se dítě vzbudí do půlnoci, tak jsou to buď nedostatek večerního jídla-málo se nakojil tj. jen 5 min. Měl by večer jíst cca 8 až 12 min. Nebo se mu zdají hrozné sny. Ty maminky, co jejich děti mají dudlík, tak do půlnoci podávat, nekojit. Stane se že musíte dudlí podat 2-4×, ale vydržet. Dítě si zadudlá, usne samo, neboť je na to zvyklé a budí se zase jen na jídlo. Tj. 1:30 a 4.30h. Když vydržíte, tak uvidíte, že se to zlepší. Dítě začne být samostatnější v tom, že usne samo a že si přes den bude víc hrát, bude vnímavější apod.

Musíte být důsledná s tím denním spánkem a to dítě prostě uspat-kočár, plenka přes obličej, aby cítil vašíá vůni těla, nebo tričko-váš pot- apod. Taky mi pomáhalo dát dítě do kombinézy (zimní období), dát mu slabou čepici a do kočáru na chodbu, kde je chladněji. Přikrýt obličej plínou, kočár případně dekou. Dát dudlík. Dítě si pořve 2-3 min a spí. Dítě má rádo těsno, pach maminky, proto ta plína přes obličej napřímo. Nebát se udušení. Případně ručičky do té kombinézy, zavinovačky, svázat dekou apod. TĚSNO JE ZÁKLAD. Pořád sleduji během hraní, kdy je unavené a kdy si mne oči. Kojím vždy po vyspání aby si odříhlo a mohlo si hezky hrát a poznávat.

Noční spaní se zlomilo se to před cca 14 dny. Malý šel spát v těch 19h a spí do 6h. Kojím v těch 1.30 a 4.30h. popř. až v 6h ráno, kdy už vstává. Už nepodávám dudlík během noci. Spí klidněji. Přes den mi spí taky víc a to ve větších celcích (1h a víc-až 3hod)-tzn. ráno usne kolem 7,45h, vstává-li v šest, budí se buď na jídlo v 8,45 nebo až 9.30h. Popř. spí hodně kolem obědě tj. 11h usne a spí do 13.30h. Pak ještě jeden spánek a to 15.30-16.30 někdy dva spánky 14,45 -15.15 a pak 16.30-17.15.

jak píšu, chce to bát důsledná v tom dením spánku-malé miminko musí hodně spát i když nechce, dostatek kojení přes den, dvě v noci, a samostatnost při večerním usínání. Příkrmy nedávám, je ještě malý až od půl roku.

Jinak pevné nervy a snad to někomu pomůže co jsem napsala. také jsem si užila krušné unavené dny a noci, kdy dítě pokňourávalo a nudilo se, protože nebylo odstatečně vyspalé. Undecided

• Citovat
  • Upravit
Za Ru
28.8.13 13:15

Ahoj maminy, jak psala GK u me to funguje. A to jsem nic necetla, jrn to slo tak nejak samo. Mam holcicku 4-5 mesice a vecerni spani bez problemu.. Nakojim prectu pohadku, zaspivam odchazim.. Poplace donesu dudel, odejdu a spi. Horsi je to pres den ona mi proste spat nebude ma dny kdy spi pres den I v noci a dny kdy pres den nespi vubec nebo max hodku v kocarku.. I kdyz si mne oci, place dam ji do kolebky, proste nebude spat..zkusim ji dat prsko pocucne unavi se ale jakmile ji dam do kolebky hned je vzhuru..je to vycerpavajici… Pres den toho moc nespravim… Poradte co s tim diky

• Citovat
  • Upravit
4
3.9.13 09:50

BH

Tuto konverzaci si ulozim do oblibenych a budu si ji cist abych vedela ze vtom nejsem sama :D
Ted mame 5 mesicu a uz tak mesic nespime, respektive podle modelu ktere jste tu posaly. 20-23-01-03-05-06 vetsi probouzeni, mezi tim jeste podavani dudliku. Kdyby pomahaly kase nebo prikrmy, klidne ji tim laduju. Drzet pouze ciste kojeni do 6mesicu je krasna vec, ale ne kdyz padam na hubu a pak ani na malou nemam takovou trpelivost jak by si zaslouzila. Bohuzel kase nepomahaji, takze jen vydrzet…akorat diky tomuhle zustane jedinackem. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JTZ
3
4.3.14 14:31

Ahoj maminky,
zaujala mě tato diskuze, máme stejný problém…syn 4,5 měsíců cca 3 měsíce usíná až o půl deváté a to ho musíme vyloženě uhoupat jinak brečí. Potom se budí za cca hodinku, dáme dudlík a pak většinou za půl hod. a to už dudlík nepomáhá a musím nakojit. Potom kojím ve 23:30 a do rána jedem po 1,5 hod. někdy po 2 hodinkách. Ze začátku jsem zkoušela hned nekojit, ale teď už na to nemám sílu. Ráno jsem pak měla chuť zabíjet:-), ale teď jsem si už zvykla, syn poslední měsíc navíc nespí od půl šesté. No někdy dost zanedbávám i domácnost, abych se z toho nepo… Všem s podobným problémem přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.3.14 22:40

Asi bych se měla stydět, protože u nás se dřív než ve 22h spát nechodí. Syn skoro 5-měsíční spí jinak krásně, přes den, cca 2-3 denně po 2 hodinách, v noci spí taky dobře bez buzení i 8 hodin v kuse. Jen je „problém“ s tím, že rád ponocuje, většinou se vzbudí z odpoledního spánku mezi 19-20h a pak je čilý, nechci ho ale násilně nutit, protože je jinak celkem spokojený a vyspalý. Snad se to časem postupně přesune na dřívější hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
7.6.16 20:53

Milé maminky, oživuji diskuzi a chci se zeptat, jakpak se to u těch vašich deticek zlomilo? Musí se vydržet nebo jste přišly na nějaký fígl? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.6.16 21:21

@Ppawlusha zlomilo se, když už nemohl ignorovat, že jsem faaaakt utahaná :mrgreen: asi ve dvou letech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
8.6.16 06:55

@marrlinka šmarja :( takže ještě rok a půl? To je na cvokhouse :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí