Spánek 5měsíčního dítěte

42
22.2.11 10:24

Spánek 5měsíčního dítěte

Ahoj děvčata, chci se zeptat, zda jste některá z vás měly stejný problém. Tento týden bude dceři 5 měsíců a už asi 14 dní mi v noci špatně spí :-? Od miminka usíná večer bez problémů a sama kolem 19.30 hod, pak kolem 1 hod, když se začala v postýlce vrtět, stačilo ji dát k sobě a zase s dudlíkem usnula. Na mlíčko se vzbudila až ve 3 hod ráno a pak až v 6.30. Jsme od narození na UM a protože blinkáme, dáváme Nutrilon AR. Jenže teď se mi už budí 14 dní kolem 1 hod a nepomůže nic, jen už dát mlíko. Další budíček je už v 5 a to, pokud jí nedám zase mlíko, tak už do rána nezabere. Zkoušela jsem i čaj, ale nepomohlo. Dnes se vzbudila na první noční krmení dokonce už ve 23.30 :-( Tak nevím, jestli pomůže večer třeba kaše… Přes den má 3×166ml UM a večer před spaním a v noci 200ml UM. Teď, co jí dávámm tu druhou noční dávku, tak to jen 100 ml. Vážíme 6200 g, porodní hmotnost 3270g. Omlouvám se za takový román a děkuji za vaše případné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
22.2.11 10:33

Ahoj, tak my máme necelých pět měsíců. Štěpánek od začátku spinká v osm večer a pak se budil až kolem té třetí někdy dokonce čtvrté na kojení, pak spinkal dál do šesti. Už dva dny se ale budí mnohem dřív - dnes v noci jsme dokonce kojili po 3,5 hodinách jako když byl miminko. Probudil se poprvé od osmi v půl jedenácté :nevim: Já to přisuzovala tomu, že jsme relativně krátce po očkování (ve čtvrtek) Hexou a Pneumokokem - 1. dávka. V noci, když jsem k němu šla (má postýlku pod oknem) tak jsem si všimla, že je taky nějak moc světla a on byl o víkendu úplněk, tak jestli i to nemám vliv :nevim: Nebo že by nějaký růstový spurt? Ještě jsme se s tím nesetkali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
22.2.11 10:34

Tak to se ti budí ještě dobře.Mě usne ve 20:00,ve 23:00 už je vzhůru,pak třeba v 1,pak ve 3,v 5 a po 6 hodině vstává.Možná má dříve spurt,když se budí častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
22.2.11 10:35

A co třeba zuby? Malému, když rostou zuby, budí se častěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.11 10:41

My už máme toto očkování 2× za sebou a to poslední třetí nás čeká příští týden. Ani po jednom z nich jsme změny ve spaní neměli. Zoubky nám taky neště nejedou a růstový nspurt, to nevím - je okolo 6. měsíce, tak to asi taky nebude náš případ. Nevím, jestli je to hladem, ale nechci ji překrmovat. Navíc to její noční spaní je i teď takové neklidné. Někdy zabere s dudlíkem hned, jindy se třeba vrtí i půl hodiny než usne a někdy zabere jen to mlíko :-( A taaak krásně přitom dříve spinkala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.11 10:47

Cherilin a jak máš staré mimčo? A to pokaždé dáváš mimču pít nebo uspáváš? To musíš být ráno hotovson, co? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
22.2.11 11:18
silvajs píše:
Cherilin a jak máš staré mimčo? A to pokaždé dáváš mimču pít nebo uspáváš? To musíš být ráno hotovson, co? :-(

Za týden jí bude 5měsíců.Jsem vyřízená jak dekret na byt.Kojim po 3hodinách,když se vzbudí dřív,dám dudlíka.A to se ještě mezi kojením v postýlce hrozně kroutí a jakoby tlačí,takže kvůli tomu pořádně neusnu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.11 11:56

Cherilin, to ti věřím, že jsi takhle na odpis. Ta moje se nebudí tak často jako ta tvá, ale protože začala mít neklidné spaní, tak jsem taky pořád ve střehu a ráno jsem jak po flámu :-? Říkám si, že když jsme 4,5 měsíce krmili v noci jen jednou, tak teď přece nezačneme zavádět noční krmení dvě :think: Ale možná nám nic jiného nezbyde, pokud se nebudeme chtít vyspat. Večer jí zkusím dát kaši a uvidíme, jestli to pomůže a malá se začne na jídlo budit zase až kolem té třetí hodiny :nevim: Koukla jsem na tvůj profil a máme holčičky od sebe o jeden den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
22.2.11 11:59

Moje dcerka do 4 měsíců krásně spinkala, ten 4. měsíc se budila v noci na krmení jen jednou, třeba až kolem 3. Pak se to pokazilo a začala se budit 3-4×, teď má 7 měsíců, na večer jsem začala dávat kaši a stejně se mi budí (kolem 23:00, kolem 2 a kolem 5), občas jen 2×, někdy ale i 4×. Vždy pomůže jen nakojit. Zkoušela jsem uchovat, tatínek choval, napít čaje, zatím nic nezabralo. :nevim: Buď má vážně hlad, nebo se chce prostě přitulit k mámě. :nevim: V ložnici s námi spí ještě naše 3letá holčička, ta se zase budí na čůrání a s tou mladší se tak hezky střídají, takže jsem toho za poslední měsíce moc nenaspala. :-( Snad to bude časem lepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.11 12:04
E.K.L. píše:
Moje dcerka do 4 měsíců krásně spinkala, ten 4. měsíc se budila v noci na krmení jen jednou, třeba až kolem 3. Pak se to pokazilo a začala se budit 3-4×, teď má 7 měsíců, na večer jsem začala dávat kaši a stejně se mi budí (kolem 23:00, kolem 2 a kolem 5), občas jen 2×, někdy ale i 4×. Vždy pomůže jen nakojit. Zkoušela jsem uchovat, tatínek choval, napít čaje, zatím nic nezabralo. :nevim: Buď má vážně hlad, nebo se chce prostě přitulit k mámě. :nevim: V ložnici s námi spí ještě naše 3letá holčička, ta se zase budí na čůrání a s tou mladší se tak hezky střídají, takže jsem toho za poslední měsíce moc nenaspala. :-( Snad to bude časem lepší. :kytka:

Jak to tak čtu, jestli to teď není nějaká móda těch 4měsíčních miminek :lol: Kojené děti se budí častěji, ale po UM by snad měly vydržet spinkat déle, ne? Navíc, to UM malé nemůžu dát pokaždé, co se v noci vzbudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
22.2.11 12:08
silvajs píše:
Cherilin, to ti věřím, že jsi takhle na odpis. Ta moje se nebudí tak často jako ta tvá, ale protože začala mít neklidné spaní, tak jsem taky pořád ve střehu a ráno jsem jak po flámu :-? Říkám si, že když jsme 4,5 měsíce krmili v noci jen jednou, tak teď přece nezačneme zavádět noční krmení dvě :think: Ale možná nám nic jiného nezbyde, pokud se nebudeme chtít vyspat. Večer jí zkusím dát kaši a uvidíme, jestli to pomůže a malá se začne na jídlo budit zase až kolem té třetí hodiny :nevim: Koukla jsem na tvůj profil a máme holčičky od sebe o jeden den :-D

Taky jsem uvažovala nad kaší,ale chci vydržet co nejdýl,aspoň do prvního příkrmu.Držím ti palce,ať vám kaše zabere :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
22.2.11 12:11
silvajs píše:
E.K.L. píše:
Moje dcerka do 4 měsíců krásně spinkala, ten 4. měsíc se budila v noci na krmení jen jednou, třeba až kolem 3. Pak se to pokazilo a začala se budit 3-4×, teď má 7 měsíců, na večer jsem začala dávat kaši a stejně se mi budí (kolem 23:00, kolem 2 a kolem 5), občas jen 2×, někdy ale i 4×. Vždy pomůže jen nakojit. Zkoušela jsem uchovat, tatínek choval, napít čaje, zatím nic nezabralo. :nevim: Buď má vážně hlad, nebo se chce prostě přitulit k mámě. :nevim: V ložnici s námi spí ještě naše 3letá holčička, ta se zase budí na čůrání a s tou mladší se tak hezky střídají, takže jsem toho za poslední měsíce moc nenaspala. :-( Snad to bude časem lepší. :kytka:
Jak to tak čtu, jestli to teď není nějaká móda těch 4měsíčních miminek :lol: Kojené děti se budí častěji, ale po UM by snad měly vydržet spinkat déle, ne? Navíc, to UM malé nemůžu dát pokaždé, co se v noci vzbudí :nevim:

Nová móda, možná :lol: Moje první dcerka mi tohle nedělávala, spíš naopak, čím byla starší, tím spala lépe, v půl roce vydržela celou noc a to jsem ji jen kojila. :palec: Já právě spoléhala na tu kaši, ale u nás to zatím vůbec nepomohlo. :cry: Třeba až bude mít přes den víc příkrmů, zatím jen oběd=zeleninka, a bude to převládat na kojením, tak bude víc zasycená, a bude spávat lépe. Nevím, už vymýšlím, co se dá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 12:12

Kojené 5m dítě po večerní kaši déle spát nebude. Nebudí se hladem.

• Citovat
  • Upravit
42
22.2.11 12:15
Anonymní píše:
Kojené 5m dítě po večerní kaši déle spát nebude. Nebudí se hladem.

My ale nekojíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.11 12:46
Cherilin píše:
silvajs píše:
Cherilin, to ti věřím, že jsi takhle na odpis. Ta moje se nebudí tak často jako ta tvá, ale protože začala mít neklidné spaní, tak jsem taky pořád ve střehu a ráno jsem jak po flámu :-? Říkám si, že když jsme 4,5 měsíce krmili v noci jen jednou, tak teď přece nezačneme zavádět noční krmení dvě :think: Ale možná nám nic jiného nezbyde, pokud se nebudeme chtít vyspat. Večer jí zkusím dát kaši a uvidíme, jestli to pomůže a malá se začne na jídlo budit zase až kolem té třetí hodiny :nevim: Koukla jsem na tvůj profil a máme holčičky od sebe o jeden den :-D
Taky jsem uvažovala nad kaší,ale chci vydržet co nejdýl,aspoň do prvního příkrmu.Držím ti palce,ať vám kaše zabere :palec:

Díky, dáme vědět, jak jsme dopadly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401