Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bronick
Díky za zprávu. na noční spaní si opravdu stěžovat nemůžu, to spinká fakt parádně
Co se týče zůbů, tak s těmi jsme asi hodně napřed, jelikož už jich má 6 (!) a ani pomalu nevíme, že vyrostly. Takže bájo
Držim palce, ať to taky zvládnete ve většim klidu.
Ahojte maminky, už dlouho tady chodím si přečíst, že nejsem sama tak vyčerpaná, ale teď už musím psát i já nevím zda o radu nebo jen tak se vypovídat… už nejde nijak pomoct…Malý má 6 měsíců od narození neumí spinkat v potýlce dokonce v porodnici se museli střídat abych měla hodku ma sprchu jak sme odcházeli tak říkali držte se nebudete to mít lehké!!!Měli pravdu!!!Malý je užasný jen to spaní vyžaduje uspat na baloně a těd si sním už můžu i sednou, ale nesmím položit ikdyž pořád zkouším když už se to povede tak max půl hodky a konec vzdubí se svelkým pláčem a nemůže dále usnout! Takže zase balon a moje náruč. V kočárku nechce být vbec také od malinka..je to boj začala sem šátkovat to jde, ale už je zima a mé záda nejsou moc v pořádku musím najít řešení jinak. Vím, že každé dítko je jiné, ale co dělám špatně??V noci se budí tak 3-4 na kojení někdy jen dudne a spí dál takže spí snámi..nevadí mi to, ale přez ten den??Nemám čas ani na to WC..zmámí mi rádí musíš ho nechat vyřvat dělá to schvalně ví, že ho vytáhneš..neudělám to jednou sem to zkoušela a bez úspěchu a vypadal hrozně bylo to ještě horší!!!Večer uspávám u prsa někdy to vyjde, ale už se nesmím pohnout…přeju všem maminkám aby měly hodně sil a pevné nervy ikdyž je to težké jak hrom!! Pěkný víkend J. ![]()
Ahoj, vím, jak to máš těžké, malá byla to samé do dvou měsíců jsem ji uspávala na baloně, pak už se mi při pokládání taky začala budit. Tak jsem uspávala u prsu. Uspala a odešla. Od tří měsíců už mě odejít nenechala, takže i přes den jsem ležela s ní s prsem v její papulce. Záda si taky začaly stěžovat.. Když už to nešlo dál vydržet, chodily jsme aspoň přes den na procházky. Jakmile se blížila spací doba, oblíkly jsme se, nakojily, a rychle jezdit. Většinou pomohlo, když mohla z kočárku koukat ven, až u toho usla. Teď už si na kočár tak zvykla, že chvilku povozím kolem chalupy a jakmile usne, můžu kočár zastavit a jít něco dělat. Večer stále uspávám u prsu, ale můžu tak po 15 minutách odejít a spí dál sama v mé posteli. Sice se ještě budí co dvě hodiny a chce prso, ale to už se dá zvládnout.
Jinak malá mi od narození nevydržela přes den spát víc než 45 minut. Hodina je zázrak.
Teď má něco přes osm měsíců a já začínám uvažovat, že bych ji pomalu přestala kojit, ale vůbec netuším jak to udělám, když je na tom prsu tak závislá. Do vyřvávací metody se mi taky nechce, říkám si proč bych ji měla takhle stresovat.. Asi budu muset počkat, až se mi odstaví sama a modlit se, aby to nebylo ve třech letech.
Takže přeji ti hodně energie a ať si malý zvykne aspoň na ten kočár!
Holky, teda jste dobry, ze to davate. Me usina u prsa akorat vecer, ale maximalne po par navstevach v loznici (kdyz neusne u prsa) usina v postylce. Ted mame horsi noci, asi zuby nebo nevim. Hodku mezi treti a ctvrtou jsem musela nosit na rukou, prso uz nechtela…jak je tezka, tak jsem byla pak uplne zbita…ja chci odstavit v roce, pokud to neudela sama driv v coz doufam, protoze pres den uz o kojo ani zajem moc nema…
@Ondrasek nas malej ma nocni spanek stejny nekdy i 5× za noc
.Pres den spi 2-3×