Zhorseni usinani po odebrani dudlika

3158
12.11.09 20:21

Zhorseni usinani po odebrani dudlika

Ahojky, chtela jsme se zaptat na radu, uz fakt nevime co delat. Malemu jsme pred 3tydny odebrali dudlik, mel ho jen na spani, dobrovolne se ho vzdal, nejak ho pak nevyhledaval. Jediny pozustatek ktery je , ze nam dele usina. Je to desne, vecer jde pred 8h do postele a kolikrat jeste v 9h nespi. Neplace, nic takoveho, jen proste chodi z loznice za nama do obyvaku a to treba 20× za sebou, vzdy ho vratime, zvysime hlas, vysvetlime, on si lehne, zavrem dvere a do minuty je v obyvaku zpet. Uz je to fakt otravne a zda se mi to dost 3tydny aby si odvykal od dudle.Nevite co zabere,a by zas usinal lepe?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
12.11.09 21:29

Co takhle nabídnout místo dudlíka nějakou náhradu? Napadl mne plyšák s termoformem = hřeje, je příjemný na usínání.. prostě něco nového, co zpříjemní usínání… bez dudlíku je to přeci o tolik horší… :-)

Nebo také dávat spát později? Nevypadá unaveně, když pořád courá… Ale to musíte mít vypozorováno vy…
Jestli chcete mít od 20h čas pro sebe, tak bych zkusila zkrátit denní spánek či (při jeho absenci) začít malého budit dříve.. zkrátka aby byl ve 20h unavený a 20× chodit by nezvládl 8-)

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
12.11.09 22:21

Taky se přikláním k tomu, že asi ještě není dost unavený :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
12.11.09 22:24

napadlo mě to samé, že ještě není unavený a nemá to nic společného s dudlem. Zkusila bych ho dát později a uvidíš jestli to bude lepší. Taky jsme to takto posouvali na devátou. a pak co začal chodit do školky tak tam ho nenechají po obědě tak dlouho spát a chodí zase kolem osmé :wink:
ale vím jak to je unavné, když dítě jde spát až v devět a na vás už nevyzbyde večer čas. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
13.11.09 10:23

Ahojky,
tak dcera se také vzdala dudlíka dobrovolně. Do té doby spala přes den až 3 hodiny. Po odebrání dudlíka přestala ze dne na den přes den spát. Takže to jednoznačně bylo dudlíkem. Vracet jsem jí ho už nechtěla, ale kdybych věděla co nastane, tak jsem ho nechala. Zadudala si na usnutí a pak ho vyplivla, takže ho mívala fakt jen chvilku. Nepomohlo ani to, že jsem si lehla k ní. Prostě bez něj neusnula. Následkem toho byla večer úplně KO. Ale aspoň usnula jak si lehla a my měli večer volno. :potlesk: Ale je to trochu jiné než u vás. Když začala hůř usínat večer a chodit za námi, tak jsme jí koupili rádio a poslouchala pohádky nebo písničky. To má ráda a vydrží u toho. Teď už poslouchá školní CD AJ. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
13.11.09 13:01

To je prostě riziko, že po odebrání dudlíku se dětem zhorší spaní. Znám hodně případů, kdy pak úplně přestaly přes den spát. Ten termofor je dobrý nápad, nebo třeba zkusit pustit potichoučku nějaké ukolébavky.
Právě z tohoto důvodu měl starší syn dudlík na spaní až do 3 let a s mladším to plánuju stejně …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
13.11.09 14:10

My se snažíme odnaučit dudlíka, Tobík ho má taky jen na spaní, ale tvrdě ho vyžaduje. Zkoušela jsem bez něj, jakože se ztratil, ale neprošlo to, vyváděl, tak jsme ho pak radši „našli“ :lol: Ale poslední dobou v noci blbě spí, má asi nějaké noční děsy nebo co, pak taky každou chvíli dudlíka hledá, tak si říkiám, jetsli by nespal klidněji, kdyby se po něm furt nesháněl. Mám pocit, že ho shání i v polospánku a pak se vzbudí a ječí, když ho nemůže najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.2.10 22:52

Naše Emma (2 roky) dudlíka vyčenžovala s Mikulášem za dárečky. Potom následovalo dvoutýdenní peklo, kdy se budila po 3/4 hodinách. Uklidnila se jedině, když jsme k ní vstali a pochovali jí. Pak se to trochu zlepšilo, zavedli jsme písničky na dobrou noc a noční lampičku. Nedávno byla nemocná a jsme tam, kde jsme byli. :cry: Budí se s šíleným pláčem klidně 5× za noc.Od malička špatně spí, zkoušeli jsme všechno možné, byla jsem s ní u homeopatky, stěhovali postýlku, nic nepomohlo. Letos na jaře ji budeme zařizovat pokojíček, tak se snad vyspíme. Protože v půlce září si domů nastěhujeme dalšího křiklouna. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí