Spánek 4měsíčního miminka

72
13.11.09 11:26

Spánek 4měsíčního miminka

Ahoj. Mám 4 měsíčního chlapečka, který do 3 měsíců spal krásně jak přes den (doma i venku)tak v noci - vkuse od 19 hod. do 3:30 i víc, a pak hned po nakojení zase až do 7:30. Nevím, co se stalo, ale cca v po těch třech měsících se to změnilo, přes den má problém usnout jinak než v jezdícím kočárku, takže chodím pořád na procházky a jsem z toho zničená, v noci se budí i 4× za noc a nejde uspat jinak než chováním v náručí nebo nakojením. Nevím, kde dělám chybu, ale jsem už z toho vyřízená a unavená. Nevím, jestli ho přes den nutím spát moc a pak v noci mu to nejde, ale někde jsem četla, že by dítě do 6 měsíců nemělo být v kuse vzhůru přes den víc jak 2 a půl hodiny, jinak je pak přetažené a usne ještě hůř. Budu ráda za vaše zkušenosti a rady. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
13.11.09 11:41

Může to být jen nějaké období. Přes noc tedy s malou problém nemám ale přes den už jsme taky bojovaly. Měla období kdy spala skoro jen v kočárku a v postýlce se zvtekala a řvala řvala. Trošku pomohla obdoba vyřvávací metody - vracet se v intervalech, dát pusu říct odpočiň si a odejít většinou tak do půl hodinky spala.Pak nejednou z ničeho nic začala usínat naprosto bez problému. Chvilku si tam pohraje popř. trošku pobrekne a usne.

Takže já sice recept nemám, sama nevím čím to, ale vydrž snad to zase přejde v lepší období. Já říkám, že ty děti žijou v sinusoidách jednou jsi nahoře jednou dole :lol: Jen když už je delší dobu líp tak se děsím toho co přijde :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
13.11.09 11:43

jo a ještě jednu dobu nám pomáhala plínka přes obličej, prostě malá řvala jak tur mnula si oči ale nemohla zbrat, když jsem jí hodila plínku přes obličej tak v tu ránu byla tuhá :wink: Teď jí to zase rozčiluje a mrská s ní pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.11.09 11:56

Lauro nenapsala jsi kolik toho naspí přes den. V noci jsme to také takhle měli. Buzení kolem 3 a pak ještě spala do sedmi zhruba. To se nezměnilo. Ale tak od 3 m přes spí výrazně méně. Dá jen tak 30 max. 45 minut a mezi spaním jsou 1,5 h hraní. Nevím jak často ho tedy " nutíš" spát v tom kočárku a postýlce. Možná je to přirozený vývoj a více již spát nebude. Holt roste a intervaly se zkracují. Pokud se začal budit v noci je pár variant - hlad, zuby, zážitky..Pokud usne po nakojení, tak to bude asi hlad, možná růstový spurt, má větší nároky a mělo by se to samo upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.11.09 12:09

Přes den ho dávám spát vždycky mezi jídlem, kojím co 3 hodiny, takže vždycky tak hodku či hodku a půl po jídle ho dávám spát. Dopoledne usne i na dvě hodiny, ale odpoledne už nechce zabrat, nejhorší je doba mezi 16 a 19 hod. protože to je už venku tma, takže na prochajdu to nejde jít, protože se bojí té tmy a doma neusne, takže včera jsem si s ním hrála od 15 do 18 a pak nemohl usnout, uspávali jsme snad do půl deváté. A v deset už byl zase vzhuru. V noci usne hned po kojení tak jednou, v ostatních případech i když nakojím, tak pak ještě musím uspávat. Je to fuška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.11.09 12:11

Díky moc, Panuško, za tvoje rady.Včera jsme vyřvávací metodu zkoušeli, ale stejně se to vyhrotilo a přišlo na řadu houpání v náručí. Taky mu dávám stále kapky Baby Calm, protože mám pocit, že ho stále trápí prdíky. Takže občas, když nemůžev noci zabrat mu ty kapky dám, i když zrovna nejí, což asi není dobrý, ale někdy po tom usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
13.11.09 12:33

Ahoj,

ten nas pacholek taky spal do trech mesicu krasne, jak ve dne tak i v noci. Od tretiho mesice usne kolem 8 a je schopnej se jeste 2× vzbudit nez jdu spat (cca v 11) a pak jeste tak 3× za noc. Tak ho necham si vzdycky cucnout a on vetsinou u prsa usne.. kdyz ne, tak taky houpu na rukou, nebo ho dam do postylky a on sam usne.. ale to je vetsinou malokdy.

Pres den je to jak kdy, ale posledni dobou da za den max 3 hodky spanku, nekdy jen dve. Usina zase vetsinou u prsa, kdyz uz ma fakt hlad.. jinak on zas takovej milovnik prsu neni.. kolikrat ho musim nutit a chyti se, az kdyz je pripraven spat. Vetsinou je vzhuru v kuse tak kolem 3-4 hodin.. obcas se ale „zadari“ a da i 6 hodin v kuse. :evil:

S tim mnutim ocicek, to znam, provozuje to ted kazdy vecer a ne a ne zaspat.. Pak vetsinou zacne knourat u nas to jsou ale skoro na 90 procent porad jeste briskaboly. S tema kapkama to delam taky.

Tak snad je to obdobi,.. uz se tesim az se vrati to krasne obdobi, kdy spal klidne skoro celou noc. Tak hodne zdaru a nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.11.09 12:57

Ahoj.Každé dítě je jiné.Potřeba i rozložení spánku je individuální a nemůžeš se řídit nějakými tabulkami.Taky nemůžeš čekat,že Ti čtyřměsíční miminko bude spát jako novorozenec.I u nás se to vždy ze dne na den změnilo.

Adámek jako novorozenec spal přes den nepravidelně,vždy několik krátkých mikrospánku po kojení,v noci se budil asi po 3 hodinách.Později si ustálil 2 půlhodinové denní spánky,kolem roku spal už jen jednou denně asi hodinu.Večer usínal už po sedmé hodině a vstával v 6 ráno.V noci se dvakrát vzbudil.

Emička jako novorozenec spala od příchodu z porodnice krásně celou noc,asi do 8 měsíců,pak se najednou začala taky v noci jednou budit.Přes den spí rozhodně víc než tenkrát Adámek,ještě teď,skoro v roce usne přes den dvakrát,někdy třikrát.Večer chodí pozdě spát,ale spí celou noc.Taky jsme proti pozdějšímu večernímu usínaní dělali různá opatření.Myslím,že je to v dítěti.

Já si myslím,méně číst různá univerzální odborná doporučení,nesrovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
13.11.09 13:47

Nám se taky spánek zhoršil po 3.měsíci,slyšela jsem názor,že je to jedna z vedlejších účinků hexa vakcíny?co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.11.09 14:20

myslim ze s tou hexou to asi souvislost nema, nebo u nas urcite nemelo, protoze jsme ji dostali az ve 4ech, ale zase je pravda ze u nas se nemelo co zkazit, protoze nas hadecek nespal cca do 7 mesicu ani v noci dyl jak 40 minut v kuse :mrgreen: :oops: :mrgreen:
za to ted je z nej docela spac, asi se to mamince snazi vynahradit.
K tematu jen ze kazdy ditko je jiny.
Lau nemyslim ze delas neco spatne, proste te ted mimco vic potrebuje, tak si to uzivej, i kdyz jsi z toho vystavena, ono tohle miminkovsky obdobi dlouho netrva :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
13.11.09 14:29

Ahoj,

též se přidávám, kde se spánek od čtvrtého měsíce změnil…

Náš malej blbne v noci, měl období, že nechtěl v postýlce usnout, teď teda naštěstí po koupání opět usne sám, ale vzbudí se tak za 1,5hod :think: pak uspíme u prsa a jak kdy, někdy se vzbudí i 3× za noc:(((

A přez den usne jedině v kočárku, autě nebo uhoupat na ruce jako teď… a to mi dřív usínal taky krásně…

Přez den v postýlce teda ani ránu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
13.11.09 15:59

Nevím, jak by se mohl změnit po 3 měsíci spánek,co by ho tak změnilo.
Mě nejstarší spala a spí nádherně dodneška, malý holky od narození takřka spí tak 20´- 40 min denně, jednou za den, pak buď brečí, nebo jsou v pohodě, jak kdy.
Někdy, když mají supr den, usnou na hodinku a na chalupě spaly i hodinku a půl, dvě. Je to individuální. Jen se musím smát tomu, jak ti vstává 4× za noc, to je pro mě luxus, donedávna…resp. ještě před 3 dny jsem holky kojila každou i 6×, pro mě 12× za noc ( kojím zvlášť ) a nebyla vyjímka, když se domluvily a vstávaly nastřídačku po 20 min, celou noc, lahůdka. Tak jen, aby jsi viděla, jakýho máš doma spáče :-) :wink:
Ale chápu tě, že je to vyčerpávající, člověk se potřebuje vyspat, aby mohl fungovat, já ti nevím, já to u holek dělám tak, že je nechám brečet ( zrovna teď tam ječí obě jak sirény a nejstarší spí ), né dlouho, pak tam jdu, ale jdu zase od nich, jinak bych si absolutně neopočinula, tak zkus to. Muchlací plínka u nás jede taky, u všech třech. Ještě mě napadlo, až poleze, bude se víc hýbat, tak se to zlepší, bude víc unavený, holky taky spí teď víc, jak novorozeňata. Ještě mě napadlo, já nejsem teda moc zastáncem takovýho toho koordinovanýho spánku ( buzení dítěte, když chce spát apod. ), ale co ho nechat spát dopoledne jen hodinu, aby ti zabral odpoledne. Nevím, v kolik ti vstává ráno, ale dát ho spát kolem 10 hodiny, aby spal do 11 hodin a pak kolem 14 hodiny, to se už dost unaví, ale né tolik, aby byl přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.11.09 18:41

Díky moc za vaše rady, holky. Ted jsem chlapečka uložila, resp. už v 18 hod., protože byl vzhuru od 15 hodin (to bylo odpolední kojení a pak nechtěl doma usnout) a tak byla hodina mezi 17 a 18 docela kritická, plná šíleného pláče, takže jsem v 17.45 koupala a v šest nakrmila, usnul u kojení, protože byl úplně hotovej a ted spí. Ale myslím, že je to brzo na noční spánek, takže bude určo brzy vzhůru. Jak řešíte tu dobu od posledního odpoledního kojení do večerního před nočním spánkem? Dáváte mimčo ještě spát nebo vám vydrží v pohodě třeba tři hodiny bdělé? V létě jsem mezi 16 a 19 hodinou chodila ještě ven, ale ted v zimě, když je tma, už to nejde, takže vůbec nevím, jak tuhle dobu doma přečkat, aby bylo dítě spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.11.09 18:55

Lauro, tak dnes jste to měli jako my s Bárou. Od půl třetí byla vzhůru ( ve 4 měli jít dáchnout ale nechytlo se) a v půl šestý jsme šli koupat. Abych trochu zabavila ( protože 3 h je fakt moc) dala jsem mimořádně řídkou kašičku ( normálně jen kojíme) a zabili tím nějaký čas. Ano byla na nervy, tak jsem jí vzala do Manduky a nosila ale už jsem se nemohla dočkat koupání. Jinak ona chodí i tak v 18 až 19 spát ale nebývá před tím tak dlouho vzhůru max od 15,30. Kupodivu to dnes vydržela bez velkého pláče, hodně jsem jí přenášela z místa na místo a snažila zabavit. Koupání jí vždy rozveselí a kojení jí ani neuspalo, ještě jsme protahovaly naušničky a pak šli uspávat. usnula ( trochu knourala, mám dojem že prdy) do 10 min .
Nás ale netrápí, že by se budila v noci. Jen jednou kolem 3 a potom po 6 vstává.
Když jste nespali už od tří, klidně se nebran koupat už v 17,00 - prostě to přizpůsob aktuální situaci a nedělej si z toho hlavu. Stejně je tma a v podstatě se v noci kojení nevyhneš. Zítra to může být zase úplně jinak.
Držím palce a klidnou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
13.11.09 19:56

No my byli dneska vzhuru od tri a usnul v pul osmy. Co delame?

Po kazdem probuzeni nakojim, coz nam teda zabere max 10 minut - je to rychlik. Pak prebalit.. necham ho na prebalovacim stole vykopat (cca 10-15 minut).. pak prebalim a dam ho pod hrazdicku a tam je to ruzne, ale v podstate tam s prestavkam na houpani v ruce vydrzi tak hodku.. nekdy i treba dve, ale to nesmi mit brichabol. Pak ho obcas nosim, obcas ho dam do postylky, at si hraje tam - tam vydrzi treba pul hodky, ale musim byt blizko a porad zpivam .. dneska bych teda klidne mohla do Superstar, protoze jsem zpivala porad :-), obcas mu zahraju na klavir (vydrzi v sedacce tak 15-20 minut} a kdyz uz se blizi jeho doba, tak zacina knourat a tak, takze vetsinou nosim.. ukazuju mu veci a tak. Obcas mezitim jeste kojime, ale to on zvladne za 5 minut. Pak koupeme a pak uz to smerujeme na spani.. ale sam mi usina, jen kdyz ho neboli bricho..coz osledni dobou boli vecne.. tudiz nosim, uspavam prsem a dudlikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí