Spánek 4měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
27.11.16 13:29

Denní spaní

Obnovuji. Mám dvě děti, kluky, 3 roky a skoro 3,5 měsíce. S mladším to byla do tří měsíců hrůza(se starším taky ale to bylo snesitelnejsi že byl jen jeden a to by bylo na samostatnou kapitolu), jen řval, trápilo ho břicho, skončili jsme na UM. Od té doby zlom a spí celou noc, dnes třeba od 21 do 6.30 a pak ještě do 7.30. Problém je v tom, že nespi přes den, tedy spí, on usne i sám v posteli s dudlikem, ale za dvacet minut hulaka. Kdy zaručeně spí, je při jízdě kočárem. Ale to musí kočár jet. Zkoušela jsem i objet párkrát barák, vždy jsem na staršího syna koukla francouzským oknem, zda kouká na pohádku a objela to znova než usnul. Zastavila jsem a do pěti minut byl zas vzhůru. :zed: jakmile se jezdí, spí i dvě hodiny. Starší syn je už z každodenního neustálého chození ven unavený, nechce se mu do ty zimy a mě popravdě taky ne. Do školky se bohužel nedostal, málo míst a tři mu jsou za pár dní. Už i přemýšlím že zaplatím soukromou nebo někoho na vození kočáru. Kdyby teda mladší aspoň nebyl protivnej když si hází ty dvacetiminutovky, ale to se pak nedá. Nezabaví ho nic, musím ho chovat a to při jeho sedmi kilech je taky výživný. Vím, že bych na tom mohla být hůř, když takhle krásně spí v noci, tak jsou ty dny tak nějak snesitelnejsi i když řve, ale může mi někdo vysvětlit, jakto že tak krásně spí v noci a ve dne ani ťuk. Co ho budí? Kdyby břicho, tak jakto že ho nebudí v noci. I v tom kočáru se dost kroutí, ale tím že se jezdí tak se ještě udrncá. Nevím no, celá zima před námi a každej den třikrát denně ven, no potěš. Pokud máte nějaké rady, sem s nima. Upozorňuji jenom, že nějaké zavinutí nepomáhá, ani kočárem jen udrncat, jakmile zastavím je hned vzhůru. Díky za rady nebo aspoň naději, kdy se to i vás třeba zlepšilo. :)
Edit - z šátku je hysterickej už snad jen když ho vidí, kdyby ještě někdo měl nápad vrazit ho tam. :mrgreen: jo a má svůj pokoj, spí tam v noci, strašně se kroutí a heká, nedalo se vedle něj spát. Ale v noci ho to kroucení prostě nevzbudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.11.16 14:23

U nás nepomáhalo nic, často i v kočárku si dával syn přes den jen 20 minut. V noci spal krásně. Začalo se to postupně zlepšovat po čtvrtém měsíci. Nejdřív začlo fungovat uspávání ve větší pevnější zavinovačce, ve které jsem ho uhoupala a když usnul, tak jsem postupně přestávala a pak v ní nepoznal, když jsem ho položila do postýlky. Pak kolem 5 měsíců ho začal zajímat hrací kolotoč nad postýlkou a naučil se usínat s ním a někdy i bez něj, to fungovalo většinou dopoledne. A odpoledne a k večeru v kočárku nebo doma v pojízdném košíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
27.11.16 14:37

Ahoj já mam 4 mesicni a budu se mi v noci každé tři hodiny na krmení přes den spi každou chvílí ale dávám ji fakt spát když je protivná tulime a pak mi usne u prsa co bych za to dala aby mi spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.11.16 15:08

Co zkusit „automatický houpač“?:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
27.11.16 15:33

Neporadím, neb jsem na tom ještě hůř, ale buď ráda, že ti spí aspoň v noci. Mě pětiměsíční aktuálně spí dopoledne a odpoledne kolem půl hodiny v jedoucím kočáru, v poledne hodinku, ale poslední dva dny musím uspat v manduce :zed: Večer usíná kolem osmé a dost často se budí na kojení, což byy nevadilo, kdyby poslední dobou nevstávala třeba kolem druhý a nestrašila tři hodiny :zed: starší je dvouletá a holt si zvykla, že se chodí na procházku dvakrát denně a že musí chodit. Starší dcera v tomhle věku spala čtyřikrát přes den dvacet minut a víc ani ťuk. To bylo na palici snad ještě víc, ale tím, že byla jen jedna, tak se dala snadněji uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.11.16 15:16

Mám miminko 3 měsíce a máme tak nějak to samé. Malá doma usne jen u prsa a to se mi často probudí, když ji dám odkrknout (musím, má často bolení bříška). Na ruce uhoupat nejde, to se ji nelíbí. Spí mi jen v kočárku, když jezdím nebo v autosedačce, když někam jedeme :nevim: Večer mi pořádně zabere až v deset, když ji uspím dřív, je za chvíli vzůru. Často, když mi usne ji ani neodkládám, aby chvíli vydržela spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.11.16 12:44

@Marfuscha @Sisie holky to je hrůza co? Já už po prvním dítěti říkala, že další nechci, ty začátky jsou pro mě prostě krušný, bohužel oba ze začátku uřvaný až hrůza. Pak se prvorozený hodně zlepšil, tak jsme měli druhý s nadějí, jak to bude hodný miminko. Jo prdlajs. Třeba dnes ráno v těch mínus sedmi byla procházka bezvadná. :zed: tak se držte snad bude brzy lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
29.11.16 12:49

@Netopýr1 Mám to podobně, já ty děti tak do roka prostě musím nějak přetrpět a moc si to neužívám. Pak už to jde, třeba mít jen tu starší dvouletou, tak už si pískám, ta je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.11.16 13:48

@Marfuscha jojo taky si říkám, tříleťák pohoda, krásně mluví, všechno si vysvětlíme, nějaký období vzdoru u nás taky nějak neprobíhá. Díky bohu. Ale já si stěžuju a koukám že to máš ještě horší, u nás aspoň spí v noci. Kdyby byl sám, tak mi to chození ven nevadí, ale kvůli staršímu je mi lito, ze furt musíme, tomu se evidentně nechce, dnes po deseti minutách chtěl domů. Ach jo, ještě že si to za pár let nebude pamatovat. :mrgreen: a já snad taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
30.11.16 09:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.7.17 09:22

Denní spinkání

Zdravím, obnovuji diskuzi.
Mám chlapečka, kterému teď nedávno bylo 4,5 měsíce. Přes noc božansky hajá. Sám si určil svůj čas ke spánku a ten je většinou od sedmi hodin večer. Vždy ho kojím do té doby dokud neusne a pak ho společně s přítelem přendáme do postýlky. Tam krásně hajá až do čtyř hodin do rána. Pak ho znovu nakojím a většinou znovu zaspí. Nebo ho dáme do pelíšku a tam se mazlí se svým oblíbeným plyšáčkem dokud neusne. Ráno se vzbudí a je krásně usměvavý, miloučký, hravý a aktivní.

Horší je to přes den. Usne tak maximálně na deset-třicet minut a pak spustí neuvěřitelnou sirénu. Celý den je nepříjemný a odmítá si hrát. Do pusy si vzteky cpe všechno co najde a pořád to přežvykuje a ještě u toho usedavě pláče. Kolikrát má prstíky odudlaný jak stařecké prstíky a všechny plyšáky proslintaný skrz naskrz. Nejhorší ale je, když se s hračkou nemůže do pusinky trefit. To je teprve jekot, který se nedá vůbec uklidnit. Možná ho štve, že si nemůže se svými hračkami hrát tak jak by chtěl, protože ještě nemá zkoordinovaný pohyb ručičkami.

Nevím co s ním mám dělat. Chci aby byl aktivní a krásně si hrál tak jako ráno. Ale je to děsný problém. Problémem je už ho i uspat. Uspávám ho klidně i dvě hodiny v kuse. Jsem z toho zoufalá. Je pravda, že v noci se mi sem tam také vzbudí a dělá podobné scény jako přes den. Nevím jestli se bojí :nevim: nebo jestli ho něco bolí. Prdíky nás netrápí. Prdíme a kakáme totiž krásně. Navíc mu každý den cvičím s nožičkami a občas masíruji bříško, což zbožňuje :think:

Přes den zaspinkáme jenom v autosedačce a ta se musí pořád houpat jinak je hned vzhůru. Nespí mi ani v šátku, v kočárku, v postýlce jenom v té autosedačce. Mám strach zda mu to neublíží. Nezničí mu to zádíka? Je ten stav jenom přechodný? Začneme zase krásně spinkat jako dřív? Není přece možné, že mu jenom půl hodiny ke spinkání stačí. I já na něm vidím jak je vyčerpaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
9.8.17 21:07

@Tulačka22 měli jsme to podobné. Celý den unavená a nešla uspat a když už tak jen na chvilku, tak to byl začarovaný kruh. V autosedačce opravdu není dobré mít dítě moc často. Jediné, co k tomu mohu poradit je jediné: časem se to zlepší. Také do teď nevím, čím to bylo. Chvíli jsme vše měli super a teď pro změnu řešíme spaní v noci a přes den spí i klidně 2 hod vkuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.11.21 04:57

Ženy asi mám ten sami problém, malá příští týden 4. Měsíce a prostě mi nespi skoro už ani přes den nevím co mám dělat už jsem fakt hotová. :( a už nevím jak na ni, jedna paní tu psala v postýlce nechce bejt v posteli, a v kočárku když usne je to zázrak:( vyzkoušela jsem snad úplně všechno! A ne nekojim nemohla jsem mala dostává umělé mleko… 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
29.11.21 07:01

@Ann000 zdravím, koukám, že jsem to také řešila u dcery. Pamatuji si, že jsem si na ni pořídila nosící šatek a doma ji nosila a že mi v tom i usínala. Po tom 4m se ji to spaní přes den ustálilo a vydržela spát, jen uspávání trvalo déle. Často jsem uspala v kočárku a přenesla. Spát přes den mi přestala po tom druhém roce úplně. Uspávání bylo naročné do doby, než se narodil druhý syn, takže do 3let. Takže ze své zkušenosti mohu jen doporučit pevné nervy a vydržet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí