Spánek 4měsíčního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11966
13.11.09 20:28

Mno, tak u nás se tohle stát nemůže…

Náš den je asi takto: kolem 9-9.30hod je vyspinkanej a napapanej, pak vydrží tak do těch 12hod, někdy usne, až pak dlabe, někdy nejdřív dlabe a pak chrní, tak cca 40min… odpol většinou chodíme ven, spinká hoďku, hoďku a půl, pak doma kojeníme-když kojíme v pět, tak si ještě většinou musí dát tu svojí dvacetiminutovku… chodíme koupat nejdřív v sedm…

Ale krom toho dopoledne si musí dát mezi každým kojením aspoň krátkej spánek, tzn. domácí dvacetiminutovka, na kterou ho musím uhoupat…

Pokud Ti doma nechce spinkat, tak zkus vzít domů kočárek-pokud teda máš na to prostor a nebo u nás funguje polštář, dám ho do polštáře, přitisknu si ho k sobě a houpu, ještě má plínku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.11.09 20:28

Joo, dnes jsem zpívala, když byla v lehátku a já věšela prádlo. Tolik lidovek.. Kolikrát si vymýšlím melodie i slova - skleroza! Jestli mě slyší sousedi, tak se baví.
Kojení nám zabere také jen 5 minut. Někdy, když je uknouraná přenáším lehátko, na wc i do koupelny na čištění zubů v kuchyni jí baví uklízení myčky.. Všechno miminka zajímá.
Lauro, koukáme i z okna na ulici, jezdí auta, autobusy, popeláři a já to komentuju a ona bouchá na okýnko a šmátrá po obrázkách na skle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
14.11.09 00:10

Ahoj, tak koukám, že každý dítě spí fakt jinak. My pořád bojujeme s večerním usínáním. Přes den by nejradši spal pořád a večer nezabere a nezabere. Zkoušela jsem ho přes den budit a nechávat ho spát jen 1,5h dopo a 1,5h odpo a to zafungovalo asi tak na tejden, že usínal v osm, spal cca do čtyř. Jenže to zase pak byl vzhůru třeba do šesti a z toho jsem šílela mnohem víc. Nakonec se to u nás zase ustálilo, že usníná tak mezi 23-0, spí tak do 5-6, nakojíme, hned potom zabere a spí tak do 8-9, pak zase kojo a obvykle si pak dáchnem ještě tak do 10:30 :lol: A pak spí přes den ještě obvykle tak 3× půlhodinku až hodinku, ale od těch pěti odpoledne vydrží být vzhůru klidně až do půlnoci, v těch horších případech do dvou ráno… Asi je holt po nás, my jsme taky sůvy. A snažit se o nějakej režim a budit asi fakt nemá cenu, u nás byl malej protivnej a stejnak to pak zase bylo blbý přes noc a vydržel to jen asi ten týden a pak se zase vrátil k tomu, jak mu to vyhovuje. Věřím, že se to časem zlepší, ale už jsem rezignovala na nějaký snažení se o změnu, ono se to nějak vyvrbí… Taky jsme měli období cca kolem dvou měsíců, kdy nám spal třeba za celejch 24h třeba jen 8… Takže teďka je to pořád lepší, než to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.12.09 10:23

Jéje, že má být mimi vzhůru maximálně 2 a půl hodiny? Tak to naše Kája nesplňpvala ani jako týden staré mimi :lol: Má dny, kdy spí přes den jen a pouze v kočárku a to třeba i jen hodinku. Chodí ale bzy spát večer - do osmi je tuhá. v noci se teda budí asi na tři kojení a nejdéle od šesti jsme vzhůru definitivně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fickova
11.10.12 08:29

Souhlasím, že je to individuální. Naše Barča spí přes den vždycky max. 10 minut po jídle a to ještě ne po každém. Večer usíná celkem pozdě, ale blbec jsem si ji naučila usínat u prsu, takže sama nezabere, tudíž se večer napráskne a spí. Probudí se tak jednou kolem třetí hodiny, pak v šest, ale poslední týden usne a spí třeba osm hodin v kuse. Pak se třeba nají a spí ještě dál. Myslim si, že to je tím, že jsme začali topit a je tady teplo, celkem jsme ji učili se otužovat (né že bychom ji dávali pod pumpu :D ), ale v baráku máme chladno i přes léto, tak aby si zvykla.

• Citovat
  • Upravit
90
6.11.12 15:07

Může být 4měsíční miminko přespané?
Ahoj, jak tak koukám, tak vám většina miminek přes den moc nespí. Náš prcek bude mít příští týden 4 měsíce. Ještě před 2 týdny toho přes den taky moc nenaspal, tak max. 3 hoďky. Zato už celkem pěkně spinkal v noci. Usínal tak kolem 20 hodiny, ve 22 jsem ho ještě jednou nakojila a pak spinkal tak do půl 4, někdy do 4 hodin, to bylo další kojení a ještě usnul, tak do 6-7 hodin. Teď spinká přes den víc, dopoledne v kočárku, asi tak od 10 - 10:30 běžně do 12:30 - 13 hod. Pak vydrží tak hoďku a půl, výjimečně 2 vzhůru a už zase zívá, tře si očička a je protivný, takže kolem 14- 14:30 šup znovu do kočárku nebo postýlky, opět vydrží spát i 2 hodiny, většinou ho kolem 16 h budím na kojení, pak už vydrží vzhůru max. hoďku a půl a v 17:30, nejdýl v 18:00 zase jde spinkat, v 19-19:30 máme kojení, to ho většinou budím a pak už toho má plný zuby a vzhůru vydrží někdy do 20 hodin, někdy je už tak protivný, že ho hned zase uložím do postýlky, pak ho ještě nakojím kolem 22 hodiny a spát. To se pak budí kolem 1 ráno, ale ne hlady, stačí mu strčit dudlík a zase usne, jenže takhle se budí po 10-20 minutách až zhruba do půl 3, kdy už se tváří, že by teda jedl, tak ho nakojím a pak se až do rána budí tak po 1,5 hodině a řve, dokud ho zas nenakojím. Ráno vstává v dobré náladě tak kolem půl sedmé, do sedmi si se mnou „vykládá“ pak chce ještě prso a tak do 8-8:30 si ještě schrupne. Přes den kojím normálně po 3 hodinách. Nevíte proč mi v noci takhle blázní? Že by byl přespaný? Ale během dne je na na něm jasně vidět, že je unavený. Mám ho budit dřív? Ještě dodám, že po té půl třetí ráno si ho beru k sobě do postele, protože v postýlce už spát nechce (když tam usne, tak max. na půl hoďky). Jestli někdo poradí, budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.12.12 21:42

Ahoj Petro,
tak mi to máme teď skoro stejné jako Ty, malému budou 4 měsíce a už pár dní začíná přes noc bláznit. Budí se cca po 2 hodinách, někdy i častěji, buď stačí uspání dudlíkem na cca 10 mnt nebo se rozbrečí a pak už pomůže jenom uspat u prsa.
Předtím krásně spinkal asi od 20 do 3 někdy i déle. Začínám z toho blbnout, když se pořádně nevyspím, tak jsem pak vyřízená a nemám na malého dost energie. Přes den je to hodně náročné miminko, které vyžaduje prakticky nonstop pozornost, takže je to takový začarovaný kruh…
Už je to měsíc, co jsi dávala tenhle příspěvek, zajímalo by mne, zda se to u vás už zlepšilo. Jestli máme také naději :lol:

Ještě by mě zajímalo, zda se malý nemůže přejíst, naše dětská lékařka mi stále tvrdí, že by malý teď už měl jíst max. 6-7 denně a ne více než 15 mnt. Vzhledem k tomu, že 4× za noc kojím a někdy i 30 mnt, aby se malý co nejvíc uklidnil, tak to opravdu nesplňujeme :zed:

Máte někdo podobnou zkušenost?
Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirush
19.3.13 22:34

malá

Ahoj holky, prosím Vás setkaly jste se někdy s tímhle, mám taky 4měsíční holčičku, spala krásně taky ty první 3 měsíce jak ve dne tak v noci, dávám ji spát vždycky po té hodince apůl, to už mi dává najevo, že by si dala veršíček, ale teď každý večer máme problém, uděláme rituál, malá spí, ale stále pláče ze sna, nevím jestli se jí zdají už zlé sny, nebo co, s bříškem problémy neměla - klepu, to ona prdí jak starý chlap :), vždycky pomohlo nakojení, ale pak spí nějak divně, třeba se vzbudí za hodinu, pak si chce hrát ve 3 ráno, a to na ni mluvím potichu a co nejmíň ji dávám podněty, nevíte co to může být? že by zase spurt? jinak přes den, nejdelší období spánku má dopoledne, to jakoby dohání to co nenaspala v noci, spí i 3 hodiny, pak hodinku, hodinku a půl, 40 minut. budu ráda za vaše typy.

• Citovat
  • Upravit
11117
19.3.13 22:52

Meli jsme to s malym tou dobou podobne. Uz spal celou noc a najednou se zacal budit a ve 3 rano se tvaril, ze je vyspany treba. Vzala jsme ho k sobe, polozila vedle, hladila, podala prst atd. ale potme, ja vetsinou i se zavrenyma ocima. Trvalo to tak tyden dva a pak se to zase spravilo… Tak snad to u vas bude taky tak.
Jinak to buzeni s placem muze byt z vjemu pres den. Nas maly to dela porad (7m), kdyz je pres den vic zazitku, tak spanek nekdy za moc nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.3.13 12:17

Já jsem teda dost odpůrce vyřvávací metody a když už, tak u staršího dítěte, což 4 měs není…náš spí zatím hezky docela…většinou tak, že po 2 hod co je vzhůru si půl hodky spinkne.

ale mám tu zkušenost, že když tohle nedodoržim, a je dýl vzhůru, tak je fakt přetaženej (jak říkala vždycky moje matka) a usíná podstatně hůř. takže zkusit to vychytat a dát ho spát když je trochu unavenej - třeba už v pět, jen si odpočine a pak vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
27.9.13 08:12

@Vend tak to moc neporadim, promin, ale pockam si na nejakou odpoved…nase malicka ( 3 mesice ) je take nespavec pres den od narozeni, stim rozdilem ze tedy vkocarku jeste navic place. obcas se me podari ji uspat v manduce a pak ji nosim a nekdy vydrzi spinkat treba i dve hodky. to vytuhnuti u kojeni a pokusy o preneseni do postylky moc dobre znam, take to u nas nefunguje
mam teda vyhodu ze v noci spinka perfektne.
drz se urcite se to zlepsi, jsou proste prej deti ktere malo spi. a jak pises kdyz je maly v klidu a zabavi se sam asi bych to tak neresila - jsou to opicaci zvedavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
19.1.14 09:12

Ahoj, ráda bych znovu otevřela tuto diskuzi. Mému malému se ted také mění noční spánek, jednou spí celou noc, druhou se budí 3×. Přes den jedeme stejný režim. Všimla jsem si, že když ho nedám spát před koupáním, a je vzhůru třeba 4 hodiny, tak mi pak v noci špatně spí. Mátě někdo podobnou zkušenost, a dá se to nějak pozměnit?:) díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.1.14 13:31

@backjay procitam diskuzi a koukam, ze je zase otevrena - ti nespavci :)

Mame ted taky problem se spanim. V noci to nikdy nestalo za moc, dlabal vzdy po 2-3 hodinach, ale napapnul, zalehl a spal, k ranu s nami v posteli a byl klid. Posedni dve noci od dvou do ctyr jeci jako tur :( Nakrmeny, pochovany, prebaleny, bez prdu a my vubec nevime co s nim :nevim: Nerve akorat kdyz dudla prso, ale neji. Odmitam ale nechat se zvejkat, kor v noci :pocitac: Ve ctyri je tak urvany, ze se trosku naji a spi do sedmi. Ted je pres den k. o., podle me unaveny.
Necekam, ze nekdo poradi, jak se zbavit nocniho rvaciho okenka, spis jsem si potrebovala pobrecet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
23.1.14 18:38

@marrlinka dneska ten můj předvedl vrchol. usnul v 11 v noci u televize- do té doby se smál. pak se v vzbudil v 1, ve 3, v 5 :zed: :zed: také nevím co s tím :zed: přez den je hodnej, hraje i sám. ráda bych ti poradila a pomohla, ale bohužel sama nevím jak to změnit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.1.14 19:20

@backjay jsme si tu pobrečely :) tak ať se vám to zlepší :) u nás to zatím nevypadá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí