Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bonninka píše:
Ahoj nam jsou dva mesice a kousek, jen kojime a chodime spat po koupani a papani tak okolo 8hod. Budime se okolo 2 a pak az okolo7 a jeste si dame hodinku. Je zlaticko. Ze zacatku jsme usinali na ruce a to pak nechtela spat vubec. Hned pojidle odkrknout a do postylky. Pres den postylku vubec nepouzivame jen v obyvaku v lehatku a jen po chvilkach si odpocine. Je spokojena myslim, ze pres den uz se detem cim jsou starsi moc spinkat nechce i jsem to nekde cetla. Kort kdyz se vyspinkaji krasne v noci.
Tak to mozna pisi, ale pravda to tak uplne neni. Mne dite vstava v noci po dvou hodinach a ani tak nechce spat pres den. Poswdni dobou ani v kocarku. Nektere deti jsou proste nespave a spanku potrebuji mnohem mene, nrz jine deti.
Ahoj, máme noční problém. Pro začátek, dítko spí v postýlce, neuspávám na prsu, má dudlíček. Dítko se vykoupe, nakojí a jde spát cca v 19.00. Vzbudí se po cca 3 hod na kojení. Vyndám z postýlky, nakojím, vrátím do postýlky. Tváří se vytuhle, po minutě shání dudlík. Dostane ho. Jenže od tý doby až DO RÁNA takto dáváme dudlík co 15 minut!!! Po dvou hodinách či dvou a pul se začne vztekat, že má hlad, nakojím a opět podáváme dudlík. S manželem se střídáme, pulku noci on, pulku já, ale toto se nedá vydržet věčně!!! Jsem oba totálně odrovnaní, vyčerpaní nevyspáním. Dělá to asi 3 týdny. Je jí přesně 4m. Dříve spala krásně vytuhlá, jen se budila na kojení. Stáhli jsme teplotu v pokoji, dáváme Sab simplex a Bio gaiu (trpí na prdíky). Přebaluji 1× v noci, protože ji to budí. Po polovině noci si jí dáváme k sobě do postele, aby bylo podávání dudlíku jednodušší. Nechápu co se děje
Nečekám, že mi pomužete, asi se potřebuju jen vypsat nebo slyšet, že ste to taky tak měli a přešlo to. Díky
Máme to za sebou. Bylo to příšerný, nemám problém to přiznat. Trvalo to měsíc, kterej mě stál opravdu většinu fyzických a psychických sil, ale pak to přešlo. U nás po tomhle měsíci nastala velká změna, asi nějaký „vývojový skok“ - kdy se najednou naučil hodně věcí a mimo jiné začal začal mnohem lépe spát.
U nás to trvalo asi 3 týdny, naštěstí to přešlo.
Bylo to fakt o nervy, vydržte! ![]()
@Hermio zdravím, je to již měsíc, co jsi psala, tak se chci zeptat. Jestli se to u vas nejak srovnalo. U nas se totiž veškerý režim zboural. Malému teď jsou 4 měsíce
@Ppawlusha píše:
@Hermio zdravím, je to již měsíc, co jsi psala, tak se chci zeptat. Jestli se to u vas nejak srovnalo. U nas se totiž veškerý režim zboural. Malému teď jsou 4 měsíce
Ahoj, byla jsem už tak vyřízená, že jsem napsala do konkurenční (s emiminem) webové poradny a paní mi fakt poradila!
Prý mám v klidu spát a dát dudlík až začne plakat. Pokud podám dudlík a ona pláče dál, má hlad a nakojím. Hned první to světe div se zabralo! Takže nyní první buzení po 3 hodinách, další se budí po dvou, dvou a pul hodinách, ale doopravdy nemá hlad, spíš chce cítit blízkost. Ale prostě jí dudlík vypadne během spaní, ona se kolikrát šmrdlá a hledá ho, ale já nereaguju a ona usne bez něj a bez pláče. Reaguji opravdu jen až se ozve.
Tak to je super, že se vám to takhle povedlo
kéž by na všechno byl jednoduchý recept, popřípadě kontrolka, kde co zmáčknout ![]()
Ahoj náš téměř čtyřměsíční chlapecek usíná jen u kojení nebo v kočárku, desim se, co bude až nebudu kojit. V poslední době v noci vstává i po 2 hodinách, chce prso a pak hned spí. Začíná mě ale děsit, že má už 7150 g (63 cm) tak aby z něj nebyl Otesánek. Bez mlicka ale pláče, nic jiného nepomáhá
@ondrova píše:
Ahoj náš téměř čtyřměsíční chlapecek usíná jen u kojení nebo v kočárku, desim se, co bude až nebudu kojit. V poslední době v noci vstává i po 2 hodinách, chce prso a pak hned spí. Začíná mě ale děsit, že má už 7150 g (63 cm) tak aby z něj nebyl Otesánek. Bez mlicka ale pláče, nic jiného nepomáhá
Náš malej ms 4 měsíce a týden a má 8,5 kg a 67 cm. Doktorka nic neříkala, však to vybehaji. A kdyby prisla nějaká nemoc a nebastili, tak aspoň mají z čeho brát
takhle se na to dívám já. Jsme na UM+prikrmy ![]()
Obnovuji diskusi. Moje čtyřměsíční dcerka do dvou měsíců spala skoro celou noc. Teď se už asi dva týdny budí, někdy už před půlnocí, někdy až po ní, nejčastěji kolem druhé hodiny. Nakojí se a pak nemůže usnout. Prostě je vyspaná a čilá, někdy s sebou jen mlátí v postýlce, někdy výská (hroznej ultrazvuk) a dost často prostě brečí. Prso už nechce, je najedená, chovat taky nechce, to se propíná. A vydrží takhle řádit třeba tři hodiny než zase vytuhne. Pak se budí zase před šestou a to už si ji beru na prso do postele, aby ještě trochu spala. Máte radu co s tím? Brečet jí nechat nechci a nemůžu, ve vedlejším pokoji za tenkou zdí mi spí starší dcera. A celou noc v posteli jí taky nemůžu mít, jednak bychom se nevyspali pořádně nikdo a jednak ona chce být pořád přisoslá a mě bolí kyčle a záda, takže na boku ležet nevydržím dlouho.
@Marfuscha na to rada neni. Je jeste malinka a spanek se muze menit defakto den ode dne. Ale cetla jsem, ze od 6m se spanek deti zacina prohlubovat. Takze snad se jeji spani zase zlepsi.
Ja mam temer 5m chlapecka a spime na prd od narozeni, v noci se budi tak 3-5×, jak kdy. Nekdy hned zas usne, nekdy se smeje a spat nechce. Nenadelam nic ![]()
@marfra Mě by nevadilo, kdyby se vzbudila klidně třikrát na kojení, jsem zvyklá od starší, ale to každonoční ponocování mě hrozně vyčerpává, starší dceři jsou teprv dva roky, takže třeba natáhnout se přes den neexistuje. Snad to brzo přejde, protože na tři hodiny spánku dlouhodobě nejsem schopná fungovat ![]()
@Marfuscha synovi je 5m a máme to podobně. Není vzhůru 3 hodiny, ale tak hoďku a je čilej a chce si hrát, chovat se nechce… a taky se častěji budí. Přijde mi že se budí protože se začal hodně vrtět a tím jak se převaluje tak se budí…
Asi rada nebude, prostě vydržet. ![]()