Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@backjay jsme si tu pobrečely
tak ať se vám to zlepší
u nás to zatím nevypadá ![]()
@marrlinka včera jsme dali první mlíčko s kaší, tak snad dneska bude spát. jinak mě odvezou:) když nechce spát, dám ho do lehátka k televizi.
@backjay tak to u nas neexistuje. Po koupani a basteni se jde hajat a pres to nejede vlak. S usinanim nemivame problem, spis pak v noci
Ale premyslim, ze mu posoupnu trochu koupani i basteni, treba se udynda a bude chrupat. My zatim jen kojime, takze kase zatim ne-e ![]()
Drzim palce, aby vam kase pomohla ![]()
@marrlinka u nás je problem z večerním usínáním. v náručí to jo, ale sám ne:( ale jak nespí v určitou dobu, tak pak nemůže usnout
a posunutí režimu nepomohlo:( snad to u Vás zabere
a kolik je tvému malemu?
Ahoj, ja mam holku 4M a koukam, ze se tu většinou resi nocni nespani a caste buzeni…u nas teda zatím usinani a noc je ok, koupu kolem sedme, potom kojeni + Nutrilon a kolem osme ji ukladam, většinou vytuhne u flasky…Budi se kolem druhé a pak kolem seste ranni na jidlo a pak uz vstavame… Takze noc je zatím pekna, ale přes den je to horor…pokud nejsme v kocarku, doma ji nedokazu uspat, postýlku absolutne bojkotuje, zkousela jsem snad všechno mozny - houpat, pustit relaxacni CD, polozit a zpivat, bily sum, nechat vyrvat, lehnout si vedle do postele, ale vždy prichazi neskutecnej rev a když se nahodou povede, ze usne, tak to trva tak 10 max. 15 min, pak sebou znicehinic skubne, ani neotevre oci a rev zace znovu, to uz většinou nemam silu na uspavani do postýlky a jdu houpat kocar na balkon, tam tedy vydrzi o něco dele, ale když se vzbudi a nevidi me (asi taky zjisti, ze uz se nehoupe), tak nasleduje zase rev…přitom venku, když se jede, vydrzi i 3h spat… doma skoro nic nezvladam, pritel mi dokonce musí varit… Mela bych uz pomalu zacit s prikrmy, ale absolutne nevim, jak to budu delat… Poradite někdo? Uz zacinam byt zoufala ![]()
Ne, to jsem nezkousela, bojim se, ze by to taky nezabralo…a není na ti ve 4M uz velka?
@Lenin87 Mě v tom spala do 10m než z ní definitivně po hlavě vylezla. Pak se naučila v postýlce. Je to na pružině a pěkně to houpe. Uhoupeš jí jako v kočárku ale kdykoliv se začne vrtět zase pohoupeš.
@Luisiana Jéé to je pěkný. Nedělají to i pro dospělý?
@Lenin87 bohužel je to docela drahý, kdyby to pak nefungovalo
Co zkusit homeopatii? Zkušený homeopat by jistě něco vymyslel ![]()
Ahoj nam jsou dva mesice a kousek, jen kojime a chodime spat po koupani a papani tak okolo 8hod. Budime se okolo 2 a pak az okolo7 a jeste si dame hodinku. Je zlaticko. Ze zacatku jsme usinali na ruce a to pak nechtela spat vubec. Hned pojidle odkrknout a do postylky. Pres den postylku vubec nepouzivame jen v obyvaku v lehatku a jen po chvilkach si odpocine. Je spokojena myslim, ze pres den uz se detem cim jsou starsi moc spinkat nechce i jsem to nekde cetla. Kort kdyz se vyspinkaji krasne v noci.
Tak nám je 6m a přes den mimo hacku neusne
v postýlce tak max. 20 min a pak řev. Když ji uspím v hacce, spí tak dvakrát denně 1,5hod…
Vím, je to záhul, ale hlavní je že spí v noci. Malá - 3 měsíce, spí celou noc, tak přes den jí trochu toho povyku toleruju.