Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den.
Mám 6 měsičního kluka.A máme problém se spánkem.Přes den mi doma usne jen maximálně na půl hodiny a v kočárku venku spí jak divý.Takže pořád jezdím s kočárkem o závod.Už jsme z toho zničená.V noci se budí 2 krát na jídlo a k ránu jsme už vzhůru před 6.Prosím o radu,jak bych mohla se zapřičinit,aby mi malý aspoň na hodinku nebo dvě doma spal a já si na chvilku dáchla
děkuji Renata
Jé, jestli někdo poradí, tak budu nejšťastnější člověk na světě
. I když mě by stačilo, kdybychom dosáhli toho buzení 2× v noci
.
Nezoufej, já myslím, že jsi na tom dobře. Můj Ondra doma nespí vůbec, když je jóóó unavený, tak na 20 minut. A v kočárku je to podobné, akorát je tam spokojenější, takže když je unavený, jezdím s ním třeba tři hodiny venku a půl hoďky z toho prospí
.
Nám Vojta taky nejdřív spal půl hodinky, ale přišli jsme na to, že má hlad. Takže víc nakrmím a hodně unavím a spí třeba i 2-3 hodinky.
Dopoledne je to horší, to spí jen 1 hod. V kočáru taky usne, ale budí ho různé zvuky, takže spí přerušovaně.
V noci se budí několikrát na dudlík a 1× na jídlo a 6,30 je připravený si hrát (ale maminka ještě ne
)
Krmit jsem taky zkoušela víc, ale Ondra když nechce,tak si nevezme.Má dost a stejně nespí.Snad se to někdy zlepší,i když jak čtu,asi na tom nejsme ještě nejhůř…a to hraní,já taky tak brzy k ránu na to nemám ![]()
Naše Bára spí přes den 3× jen půl hodiny at je venku či doma. V noci se budí jednou na kojení a vstává mezi 6 a 7.Myslím, že v tomhle věku už déle spát nemůže.
Tobě spí jen jednou půl hodiny nebo několikrát?
Mě vydrží 2 hodky vzhůru a pak už je oddělaná a ráda si dáchne - ale fakt je 30 minut. Takže si fakt jen namažu rohlík, dojdu na záchod a podobně..
Ondrasku a nemas moznost, jak uspat v kocarku a zaparkovat nekde doma / na zahrade / na chodbe atd.? Moje obe deti byly a jsou taky kocarkovy, doma nespi ani v nejvetsich mrazech. Dcerka uz je velka (4 roky) a syn ma 8 mesicu, ale u obou jsme zvolili stejny postup - prvnich par mesicu jsme poctive vozili. Pak jsme zacali venku zastavovat a ucit je spat v kocarku, ale v klidu bez vozeni. To trvalo par tydnu. A pak jsme je naucili usnout jednim objetim baraku, zaparkovat na dvorecku a spat v klidu tam. Na navstevach to delam podobne - uspim venku a pak se snazim nekde zaparkovat a jen hlidat. Chuvicka je nasim partakem na vsech vyletech.
Pokud mas jen trochu moznost ho pak nekde doma „zaparkovat“, zkus to. Znam mamy, ktery vyjedou se spicim ditetem vytahem v dome a nechaji si ho na chodbe bytu a znam i takovy, ktery uspi v kocarku primo na balkone. Hodne stesti !
A.
Zaparkovat Ondráška bohužel nemám kde,ale vím, že by to stačilo,jak píšete.Ale nemáme ani výtah a ani balkón,bydlíme ve starém baráku a až v 5 patře,tak bych si ho netroufla nechat dole na chodbě ![]()
Ahojky, měla jsem teď v týdnu problém, že se mi malá (7 m.)budila až 5* v noci(přitom nechtěla nakojit)..jinak spí uplně parádně…Už jsem nevěděla co by, tak jsem jí šoupla do fusaku, co máme na ven..je v něm trochu víc upnutá..a spala celou noc bez buzení..možná máte stejný problém..hromada zážitků…a nebo mě napadají špatné plínky…je možné, že prckovi vadí mokro?? Hodně štěstí ..snad to vyřešíte
Ondrasku, taky jsme porad jezdili a jezdili- zajimavou radu tu dava Adela- taky pri druhem zkusim co nejdriv trenovat spanek v zaparkovanem kocarku. Nam asi do 10 mes. jinde nez v jezdicim kocaru fakt nespal, pak se naucil na odpo spanek v postylce…
Ondrasek píše:
Zaparkovat Ondráška bohužel nemám kde,ale vím, že by to stačilo,jak píšete.Ale nemáme ani výtah a ani balkón,bydlíme ve starém baráku a až v 5 patře,tak bych si ho netroufla nechat dole na chodbě
a nemate sundavaci korbu ? ja jezdim casto ke kamaradce, ktera bydli taky ve strem baraku a jezdime rano aby se maly prospal a vzdycky ho tam vynesu v korbicce, to uz ho nevzbudi temer nic, takze to je v pohode
Ahoj Zuzi, Ondra je vetší,tak se nám už do korby nevleze
.Jezdíme už ve sporťáku X-lander a ten je dost těžký ![]()
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jaká je ideální doba spaní 6 měsíčního prcka. Kolik hodin by měl spinkat v noci a jaký je ideální čas ho dávat spinkat. Já dávám malého kolem půl sedmé a někdo píše, že to je brzo. Teď má sice období kdy se hodně budí v noci a začne si jen tak hrát a povídat, hrát s nožičkama atd. Máte taky nějaká takové zkušenost? Budu ráda za jakoukoli radu.
Ahoj. Dávám malehé taky spát od 18:30 a budí se ráno 5:45 -6:15,v noci se vzbudí 1 - 2 x na mléko, začne to tím že si povídá a vzbudí mě jak začne trochu do toho kňourat, napije se a okamžitě spí, naštěstí je to většinou opravdu jen jednou za noc. Přes den spí dopo 1× 0,5hod, po obědě v postýlce 1 - 1,5 hod a odpoledne 0,5 hod a myslím, že je to pohoda. ![]()
Kolik hodin spí děti od 1 roku přes den?
Příspěvek upraven 19.12.14 v 10:46
@kachacha
Ahojky, myslim, ze ti spi krasne pres noc, proto pres den potrebuje mene. Ja mam taky pul rocni dcerku a spi mi nekdy treba jen jednou denne hodinu odpoledne a to v noci je to horsi nez u vas. Budi se mi na kojeni urcite dvakrat, nekdy trikrat a malokdy spi do osmi. Resila jsem to s fyzioterapeutkou na plavani, rikala, ze hodina spanku pres den je mene nez prumer, ale kazde dite je jine. Chtela jsem se te zeptat, zda uz mate nejaky zub a jestli spi s vama v pokoji. Driv se mi budila taky jen jednou a ted se zuby je to horsi…