Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mám dotaz jde a kdy naučit miminko spát celou noc?
Malému je v polovině 7 měsíce v noci se mi budí asi tak 4× s toho mu dávám tak 2× napít čaje vypije klidně celou flašku(cca minimálně 150-180ml) a 2× mu dělám mlíčko jsme na UM.Občas vypije 210ml mléčka a za další 3 hodiny je zase vzhůru a zase bumbá.Po kupovaných kašičkách stejně nespí. Tak já nevím.Zda nechci tlačit na pilu moc brzy? ![]()
Ahoj, náš malý (26 měsíců) nespí celou noc doteď ![]()
Budí se tak 2-3× za noc. Jen se napije a bez pláče opět ihned usne, takže mi to už ani nevadí. Nicméně někdy nemůže flašku sám najít, takže musím vstát.
Asi by pomohlo nedávat mu na noc pít nic, ale to já nechci. Sama mám v noci žízeň, tak proč bránit jemu? Pije jen vodu, takže na zuby to taky špatný není.
Každopádně v sedmi měsících je to dost brzy, ale jsou samozřejmě děti, které spinkají celou noc i dřív. Nesmí být ale navyklé na nic, ani na dudlík ani na pití, pak když se v noci probudí, tak nic nehledají a hned samy zase usnou, aniž by to maminka zjistila.
M.
Nemůžu radit z vlastní zkušenosti, ale píšu co jsem dost často četla. Dávat mléko tak jak je malý zatím zvyklý, i stejné množství, ale postupně ubírat odměrky mléka, na 180ml jich nedat 6, ale jen 5, za týden už jen 4 a tak dál až se dostanete jen na vodu. Na tu se prý děti v noci nebudí. Přes den mléko normální. Jen prostě aby tolik nebaštil v noci. No teorie hezká. . . . No a s čajem to samé, pokud dáváte granulovaný, ubírat množství, pokud sáčkový, naředit vodou nebo rovnou vodu.
Ahoj, ja bych rekla, ze kdyz vypije tak moc caje v noci, tak asi fakt bude mit zizen. Nepomohlo by treba zvlhcit vzduch v mistnosti? Zvlast ted v zime, kdyz se topi. Nevim, mozna je to blbost.
Ja to delala nekdy v tomto veku tak, ze jsem nabizela vodu a kdyz nezabrala, tak asi fakt mela hlad a dala jsem mleko. Pozdeji jsem prvni nabizela prvni dudlik a potom vodu. Casem zacala dcera spat celou noc bez problemu. Nevim, presne, kdy to bylo, ale bylo to docela brzy.
já bych mu jídlo ani pití neodpírala,sice nemám zkušenost…protože malý mi přestal jíst i pít v noci kolem 4 měsíců…od té doby spí celou noc…budí se až kolem 7 a to vypije flašku mlíka a pak ještě do 9 pokračujeme ve spánku…
ale je fakt,že večer bývá žíznivý a kolikrát mi před usnutím vydulí flašku vody…(večer mlíko nechce)…
Dokud chce tak mu dávej…malý přestal sám s nočním jídlem i pitím..
Ahoj,
my spime od tech 21hod do 5=6 bez jidla, ale teprve tak tyden, co davame na noc kasi. Az ji to bude malo,zacne se budit. Tak jsem poznala, ze ji nestaci davky a musela jsem navysit.
Nas prdolka byl kojeny do 14. mesice a do te doby se budil treba 8× za noc. Jakmile jsme kojeni ukoncili, spi celou noc bez probuzeni (cca od 20,30 do 7,00). Nekdy se stane, ze treba zaknoura, ale staci ho jen pohladit a spinka dal. Podle me je dulezity nocni kojo nebo krmeni nenahrazovat nicim jinym, protoze pak se bude budit treba do 2 let na vodu atd. Ale myslim, ze v 7. mesici je na to jeste brzo.
JANDULKA
Tak moc děkuju za názory,asi mu dám ještě čas.Jen je člověk opravdu vyčerpaná a to pak by dal nevím co aby mohl spát. Ale to všichni víte.Ted nám začali růst ještě zuby a to je teprve ten správněj ,, vODVAZ,,. ![]()
Až do 9.měsíce jsem kojila v noci každé 2-3 hodiny. Filípek mi pokaždé vypil celé prso, takže jsem si také myslela, že má hlad nebo žízeň. Pak už jsem ale byla tak vyčerpaná, že jsem řekla dost! Přes vánoce k němu začal vstávat tatínek a pomohlo to. Dnes kojím v půl desáté večer a potom až v šest ráno. Mezitím se někdy probudí, ale stačí mu dát dudlíka a za chvilku zase spinká.
Hodně mi pomohly stránky www.kojeni.net, tak se tam kdyžtak jukni.