Spánek dítěte na dovolené

Zzzuuz
20.4.14 10:31

Spánek dítěte na dovolené

Zdravím maminky, měla bych takový skromný dotaz :-) Letos se chystáme s dcerou poprvé na dovolenou a upřímně mám už teď největší hrůzu z jejího spánku. Abych teda přiblížila své obavy - dcera má něco přes 18 měsíců a ještě ani jednou neprospala celou noc. Zhruba do jejího půl roku jsem k ní vstávala 100×, do roka se to zmenšilo na polovinu a teď když má lepší noc, tak si vyřve jen 2× mléko a když je to horší, tak jí probudí noha (ruka) mezi šprušlemi v postýlce či vypadnutý dudlík, takže i tak vstávám asi 10×. Ale za tu dobu jsem si na to nějak zvykla a nijak mě to o spánek neobírá. Ovšem dcera má své uspávací rituály, je zvyklá na svou postýlku, na svůj mantinel, na svojí peřinu, 3 polštářky, plyšáky atd. Je mi jasné, že něco pocestuje s námi, ale chci se zeptat, jak probíhalo spaní u Vás, které máte děti nespavce v tom cizím prostředí? Už jsme vybrali dovolenou s poměrně krátkou dobou letu, ale stejně i tak se už psychicky připravuji na necelé 3 hodiny teroru v letadle a právě mě zajímá jestli mě čekají i náročné noci :-) Je mi jasné, že to dítě únavou stejně jednou usne, ale ta naše holka, to je stejně rarita :-D Děkuji za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
20.4.14 10:41

Dcera mi jinde než doma vždy spala a spí lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
20.4.14 10:41

Uplne stejne jako doma, ale ja spim s holkou v posteli a kojim

• Citovat
  • Upravit
11689
20.4.14 10:45

@Zzzuuz no co 3 hodiny v letadle, ještě 2 na letišti a pak hodina odbavování na místě, přeprava busem do hotelu :mrgreen: Jinak já tě nepotěším, poprvé když jsme takhle jeli (naštěstí v ČR), tak malý odmítal v tom pokoji kde jsme byli ubytovaní spát, takže se jelo domu, nebot řval tak, že ho nic neutišilo až když jsme nasedli do auta. Ale mi máme doma asi nějaký extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
20.4.14 10:55

Když přišla na dovolené krize, tak jsme to řešili kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.4.14 10:57

@Zzzuuz už je velká, na dovolené bude všechno vnímat, bude tam jiný vzduch, teplo, sluníčko, voda. Uvidíš že bude každý den tak unavená, že sebou praští a bude spát kdekoli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
20.4.14 11:42

@Zzzuuz Já tě nepotěším, u nás tak od 15m až do dvou a kousek let byla každá dovolená za trest a to právě kvůli spaní. Mám taky celkem nespavce.
Jednou jsme jeli dokonce od kamarádů ve tři v noci domů, pač náš miláček budil celý barák. To bylo kousek, tak to šlo.
A to schválně přijíždíme všude co nejdřív, ukazujeme, kde bude spát, vozíme s sebou arzenál plyšáků, dřív i mantinel atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.4.14 12:03

@Melody 4 @Pipi 00
uprimen receno jsem rada, ze taky nekdo prizna, ze dovolena s malym ditetem muze byt problem. protoze tady porad ctu jak to je uplna pohoda vzit jakekoliv dite jakehokoliv veku kamkoliv na svete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
20.4.14 12:13

Děkuji Vám za názory. Naše dcera (jak ji znám) zřejmě nebude řvát jak na lesy, když se ji nebude chtít spát, ale určitě si budeme dlooooouho hrát :-) Uklidňuji se tím, že spát přece aspoň na chvíli musí a věřím, že ji unaví i to teplo, jak jste psaly… ale taky naprosto souhlasím s @Ali-Ali, že nás holka může ještě překvapit a dovolená bude peklo. Maximálně přijedu z dovolené utahaná, unavená, ospalá a možná že se taky něco změní a dcera třeba začne spát celou noc (naivně si namlouvám) :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510