Složité uspávání, 14 měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
19.4.14 22:28

Složité uspávání

Ahoj maminky,
můj 14-ti měsíční chlapeček neumí usnout jinak, než u prsa. Jak večer, tak v noci. Budí se průměrně 7× za noc a už mě to dost po těch 14-ti měsících vyčerpává, ačkoli už jsem rezignovala a přestěhovala jej k sobě do postele. Pořád se chystám jej to odnaučit, ale nevím o jiné metodě, než jej nechat vybrečet (Estvil). Jenže jednak na to nemám trpělivost, je mi jej líto a navíc on je hrozně vytrvalý „řvoun“ a nikdy jsem to dlouho nevydržela. Nyní mi dva večery po sobě už nechtěl usnout, jelikož je déle vidět. Vždy se napil a pak začal cestovat po posteli, až jsem rezignovala a vzala jej do obýváku, aby se unavil. Jenže včera takhle vydržel až do 23:15 :oops: (jindy usínal mezi 19-20hod.) Dnes jsem řekla a dost a dala jej do postýlky a lehla si vedle, aby neměl pocit opuštění s tím, že ho prostě nechám ať pláče, že musí pochopit, že musí usnout sám. Byla jsem rozhodlá už to prostě utnout a vydržet to celý týden. Jenže po hodině urputného srdcervoucího pláče jsem jej opět uspala u prsa. Přijde mi to jako mučení dítěte i matky.

Měly jste to některá také tak a přešlo to uspávání u prsa samo? A v jakém věku?

Nebo jakým způsobem jste to svá dítka odnaučila? A podařilo se vám to jinak, než vyřvávací, např. Estvilovou metodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25114
19.4.14 22:31

Vydrž vyřvávání. To, co děláte, ubližuje oběma. Ty máš zničené spaní, nic neuděláš a on má straaašně blbý návyk usínání a spaní. Pokud se nedáví a nezvrací, jdi do toho…
Na to časté buzení můžeš zkusi třeba homeo… spal takhle špatně už jako miminko? MY takhle kvůli mladší přestěhovávali ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.4.14 22:36

Tak pokud jsi estvilla vzdala, tak jseš ještě o krok dál samostatnému usínání než předtím. jinak já bych to neřešila. starší mi takhle usínal do roka a půl, pak se to odnaučil sám, mladší ještě teď ve 27m neusne večer jinak než u prsu, a nevidím na tom nic vyčerpávajícího. akorát se mi tedy v noci nebudí. starší se budil do toho roka a půl asi 2krát. ale pokud spí s váma, tak můžeš nakojit v polospánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.4.14 22:38

Prvorozený, usínal u prsa, detektor na mojí přítomnost v hlavě, jak jsem se zvedla, už řval, v postýlce spal jednou, vyřvávání jsme nedali. Takže jsem s ním vždy zůstala v posteli, on spal, nahmatal a byl klid. Navíc se také často budil. Naučila jsem se tam číst, přečetla jsem toho dost :lol: Prostě jsem to přijmula a strašně se mi ulevilo. Odstavil mě a stejně mě tam chtěl. Jsou mu čtyři a při usínání ho držím za ruku. Prostě sám usnout neumí.
Druhorozená spí v postýlce, položím, dám pusu a usne si sama, občas podám dudla. Přes den ani nemusím toho dudla podat, ušmudlá se sama :nevim:
Každý večer si jdu lehnout s dětmi do ložnice, přečtu pohádku, zhasnu a odpočinu si, usnou do půl hodinky oba, já vstanu a čumím tady :mrgreen:

Ed. dodám, že pokud nemohl usnout, nikdy jsem ho nebrala už z postele, striktně zhasla a zápasnicky nutila ležet, pokud se vzbudil v noci, dělala jsem mrtvého brouka, jak rozsvítíš nebo vstaneš, jsi v háji, stačí jim i pět minut mikro spánku a jsou pak dvě hodiny akční :cert:

Příspěvek upraven 19.04.14 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
19.4.14 22:39

@Chelsa Já osobně tuto zkušenost nemám, aledost kamarádek, které měli podobné potíže ( a vždycky kluci :lol: ) Nechat vyřvat…ale když sejednou rozhodneš, tak prostě vytrvat a nepovolit…jinak bude vědět, že uhneš a bude to jenom horší. Taky prý pomáhá když honekonejší máma (s mlíkem po ruce), ale táta nebo někdo jiný. Jak ucítí prsa-je konec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.4.14 22:41

Tak já mám 5leou a 15m a uspávám obě od narození… starší neusla ani u prsa )lahve) mám z toho krásný pocit a obě jsou v 5min v limbu. Starší čtu a šimrám na ruce… vláskách dokud neusne a mladší buď chovám nebo jí v postýlce šimrám a broukám. Mladší po večerním mlíku lítá ještě 15min jak fretka.

Starší jsem nechala vyřvat 7dní a trvalo to než usla vyčerpáním přes hodinu na to nemám nervy a stresovat dítě nehodlám. Takhle usnou do 5min a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
19.4.14 22:45

@Chelsa My to měli podobné, usínání u prsa od narození, časté probouzení, 15 měs nastěhování do naší postele a zvyknutí si na ni. Malou jsem odstavila v 21měs. obešlo se to bez pláče, vzteku(děsila jsem se co bude vyvádět když nedám prso).první 3dny chtěla čaj a teď už ani ne, prospí celou noc. Já se ovšem budím stejně a hledám ji(cestuje po posteli),přikrývám ji neustále. Nebo zkus prcka unavit malou procházkou pokud chodí nebo dát o něco později spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.4.14 22:49

My to mame absolutne stejne. Jako kdybych to psala sama. Nas bude mit za chvili rok, ale uspava u prsa taky. Nicmene, ja bych ho brecet nenechala, nemam na to nervy. Taky nam chodil spat kolem 7,ale co zmenili cas, tak se mu moc nechtelo a taky si cucnul a pak radil bud v obyvaku nebo v posteli. Take jsem zmenila rezim ted. To znam ze dopoledne jdeme na prochazku, a kdyz neusne tak prijedem domu a kolem te 11. usina v posteli tak 2-2,5 hod. Pak uz ho spat nedavam i kdyz chce. To se s nim hraju delame blbosti a on na to spani pak nemysli. V 18.30 zacnu delat kasi a kolem 19.30 usina. Ted to zkousim tenhle tyden takle a zatim dobry…akorat ze je taky zvykly na to prso…ale minule si ho vzal manzel na ruce protoze uz jsem byla opravdu unavena a chodil s nim po byte a usnul a prso ai nepotreboval. Tak zkus at s nim usina nebo spi manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.4.14 22:52

@Chelsa Nikdy jsem neuspávala ani jedno za svých dětí. Od narození uložím do postýlky a odcházím. U obou to fungovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
19.4.14 22:58

Taktéž máme to samé (dcera 14měs), ale budí se tak 3× za noc :) ale už jsem si zvykla, beru to jako fakt a tak mě to ani nevyčerpává. Navíc oproti tomu, jaké to bylo, už je takové uspávání a buzení v noci luxus :) Dobrá metoda a rady jsou v knize od Elisabeth Pantley Klidné spaní a ukládání. Je to na delší čas, ale žádné vyřvávání..pěkně pomaloučku, polehoučku, citlivě a láskyplně. Nám moc pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
19.4.14 22:59

@Chelsa

Vyprdni se na nĕjaké metody, příručky a já nevím co ještĕ a řiď se instinktem.
Pokud cítíš, že je to tak správnĕ tak to tak dĕlej.
Nedĕlej přece nic, co by ti bylo proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
20.4.14 00:32

@Chelsa Syn má 21 měsíců a před spaním kojím, nicméně přímo u prsa usne jen, když je hodně unavený. Po kojení zpívám ukolébavku/y a on usne u ní. Nechávat vybrečet ho nechci, do patnácti mu zpívat nebudu a jednou budu ráda za to, že jsem si s ním ten čas užila.

• Citovat
  • Upravit
44193
20.4.14 06:41

Instinkt je jedna věc, ale zakladatelka jasně píše, že toho má plné zuby(i když má špatný pocit z „mučení“ vyřváváním)..Nedivím se jí, taky bych měla plné zuby vstávání 7×za noc ke 14.měsíčnímu dítěti a navíc, když mu večer nedám prso, tak řádí skoro do půlnoci..V tu dobu spím už i já a kdyby mi tu běhalo nebo řvalo děcko, byla bych nevraživá..

Taky jsem všechny 3 děti kojila dlouho, ale nikdy jsem neuspávala, cca od 9 měsíců už neusínaly u prsa, ale pokládala jsem do postýlky v bdělém stavu,usnuly.Asi v této době se ty mladší přestaly budit v noci, dlouho se budil jen ten nejstarší. Asi do roka a kousek, jedenkrát nebo dvakrát za noc..A taky mě to už nebavilo.

Taky jsem zastáncem instinktu a přirozenosti, ale toto je prostě moc..V takové situaci bych to zakladatelce ani neradila..Zapojila bych tatínka, nakojení, uložení do postýlky, žádné opičky..Nejsem moc zastáncem vyřvávání, ale kdyby dítě nechtělo do půlnoci usnout, tak bych to prostě vyzkoušela.

Ještě bych popřemýšlela, jestli nespí moc přes den a tím si neposouvá večerní usínání a nepodporuje noční buzení..My jsme řešili tento problém(ale bez buzení a nutnosti kojení v noci) s prostřední dcerou.Je od přírody sova - nastavená tak, že by chodila pozdě spát a ráno vyspávala..A v té době měla delší odpolední spánek..V rámci zachování mého duševního zdraví a režimu celé rodiny - starší začal chodit do školky a taky jsem chtěla jít dopoledne s dětmi ven, ne aby spala do 9 a potom už člověk nic nestihl, jsem ji od mala korigovala - budila ráno i po hodince odpoledního spánku..Jasně, byla v tom období nervoznější, možná vzteklejší, ale dnes je jí 5,5 roku a žádné trvalé následky nemá. Tendence zůstaly, déle spát je jí dovoleno jen o víkendu, ale do postele se večer odchází v podobnou dobu jak přes týden, takže vyspávání do oběda se nekoná. Když začala chodit do školky(ve 4 letech),brala jsem si ji po obědě, aby tam neusnula, teď už spát nemusí, ukládají ji s knížkou..To teda platilo i minulý rok, ale ona byla schopná během těch povinných 10 minut, co musí všichni ležet, než školnice vytře, usnout..Sečteno a podtrženo, přirozené tendence nejde úplně zlomit, ale korigování pomohlo..

Nejstarší a nejmladší spaly kolem 14 měsíců už jen jednou - po obědě a na hodinku, kolem dvou let už nespaly vůbec..Nejmladší bude mít dva roky, někdy nespí, někdy usne na půlhodiny - když jsme třeba celé odpoledne venku, jezdí na odrážedle, běhá, skáče, hraje si na hrišti - před tím jde procházkou odvést starší do školky a na nákup..Ale v zimě, kdy jsme byli dopoledne doma, nespávala a když třeba prší a jsme celý den doma, taky nespí..
Takže o tom bych popřemýšlela a pokud třeba spává dvakrát nebo spí dlouho(několik hodin),nenechala bych..

A taky by mohlo pomoci odsunout postýlku - nikdy jsem neměla postýlku s dítětem nalepenou u postele, i za cenu, že jsem musela k dítku vstát a jít do druhého rohu místnosti..Nebo úplně spát v jiné místnosti - vyzkoušela jsem párkrát, v období růstu zubů, když se děti budily v noci a „zkoušely“,jestli vstanu..Šla jsem spát jinam nic se nestalo - jen zakňourání, otočení a spaní až do rána.

Takže to ještě jednou shrnu - první, co bych udělala, popřemýšlela nad spánkovým režimem přes den a zkusila zkorigovat na jedno denní spaní(pokud není a pokud možno před polednem nebo těsně po poledni) a na hodinku maximálně..Odsunula postýlku nebo odešla spát do jiné místnosti..Ze zkušenosti v okolí by to mělo pomoct omezit noční buzení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.4.14 07:35

Ano měla jsem to tak a ano, přešlo to samo. Kolem patnáctého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
20.4.14 07:39

Dceru jsem vyplakat nenechavala a toto byla.ta doba kdy jsem ji začala učit usinat bez prsa. Pomalinku postupne, některé dny to neslo, jiné ano. Prostě mi nikdo nevymluvi, že to jde. Bez slz, pomalinku a s láskou. Od té doby se v noci budí mnohem méně. Teď je jí 19mesicu a usně i s tátou. Stále tedy usíná za naši pritomnosti, ale to nevadí nikomu a včera usla i s dědou. Takové dítě už chápe co je ne. Takže doporučuji nakojit, odpojit a postupně učit se. zklidnit jinak než kojenim. Trvalo nám to cca měsíc. Dnes pokud se vzbudí pár hodin po usnuti, tak prostě nedám. Malá si postezuje a spí dal

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510